bokrecensioner boktips

Natt film

Originaltitel: Night Film
Författare: Marisha Pessl
Genre: Thriller
Ämnesord: psykologi, religion, spänning, skräck
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789127137691


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En fuktkall oktoberkväll hittas Ashley Cordova, dotter till skräckfilmsregissören Stanislas Cordova, död i en lagerlokal på nedre Manhattan. Det avskrivs som ett självmord, men journalisten Scott McGrath anar att det finns en berättelse bakom den som iscensatts.

Cordovas våldsamma filmer är kultförklarade, men regissören syns aldrig offentligt och med åren har han blivit så mytologiserad att ingen längre vet vad som är sant. Scott McGraths försök att närma sig honom slutade med att kan kraschade både sitt äktenskap och sin karriär, men med Ashleys död återuppväcks det maniska begär som förra gången förde honom till avgrundens rand. Jakten för honom allt djupare ner mot det kraftcentrum som är Stanislas Cordova. Bilder, illusioner, speglar: varje gång han fått upp en dörr tycks den smälla igen bakom honom ? Scott har redan förlorat allt, och det enda som kan ge honom upprättelse är att få reda på sanningen. Även om det kräver att han möter sitt eget mörker.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Natt film :
2020-07-13 09:49
Natt film är Maishas andra bok, debut boken Fördjupade studier i katastoroffysik var jätte bra men det var en helt annan slags bok än Nattfilm.
Jag kunde inte lägga boken ifrån mig så spännande var den. Korta kapitel men i varje kapitel hände det något, tempot är hög genom hela boken.
Boken är inte vad man förväntar sig, den tar en vändning in i det ockulta och plötsligt suddas linjer mellan verklighet och det övernaturliga ut.

Som läsare dras man in i historien, och man undrar hela tiden om det som utspelas är på riktigt eller blir Scott McGrath förd bakom ljuset.

Läs boken!
Betyg 5
Liknande böcker:
Rymlingen
 H. Fogelström
Fågelbarnet
 I. Frimansson
Jakten på Amos Decker
 D. Baldacci
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund