bokrecensioner boktips

Akta er killar här kommer gud och hon är jävligt förbannad

Författare: Linda Skugge
Genre: Roman
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9164201007


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Akta er killar här kommer gud och hon är jävligt förbannad

Med skarp iakttagelseförmåga, med oräddhet och ett språk som biter kräver Linda villkorslös kärlek för alla barn. Hon ger lektioner i feminism, argumenterar för rätten till kejsarsnitt, resonerar kring abort, föräldraförsäkring och andra ständigt aktuella ämnen. Linda Skugge har förmågan att vara skitförbannad och rolig på en gång - det visar hon tydligt i Akta er killar här kommer gud och hon är jävligt förbannad, ett urval av Lindas samlade krönikor mellan 1998 och 2001

Utdrag ur boken:
Man ska inte snoka bland sina barns saker.
Man ska inte läsa sina barns dagböcker.
Man ska vara stolt över sina barn.
Man ska störta och supporta sina barn, alltid.

Medelbetyg: 3,53 (15 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Akta er killar här kommer gud och hon är jävligt förbannad :
2004-05-01 20:19
Jag gillar verkligen Linda Skugges krönikor och läser dem varje lördag i Expressen! Tycker verkligen hon har mycket att säga till om som är tankvärt och klokt. Och så skriver hon roligt och träffsäkert!
Betyg 4
2004-06-20 17:23
jag läste faktiskt den här boken för att finna mer anledningar att förakta linda. men ack så fel jag hade. efter första krönikan började mina tankar om linda förändras, och nu är hon en av mina förebilder. jag älskar hennes ärlighet.
Betyg 5
2004-12-03 11:06
Jag har en tjejkompis som alltid har haft åsikten att feminism är onödig. När mina argument inte riktigt kom fram så fick hon låna den här boken och då gick det in :)
Betyg 4
2005-02-19 16:33
Ett urval av de fränaste av Skugges feministiska pamfletter. Det är grymt, det är coolt och det är kul! Skugge blottar sina svagheter och blottlägger samhällets på en och samma gång. På det sättet blir texterna djuplodande och lättare att ta till sig. Samtidigt är detta provoaktiva texter som lätt kan uppfattas som kränkande för de som känner sig negativt berörda. Skugge lämnar ingen oberörd, hon tar barnets ställning och kräver villkorlös kärlek för alla små.

Man kan diskutera hur logiska hennes krönikor är. De kan vara knivskarpa men samtidigt vara såpass subjektiva att det Skugge propagandar för, inte känns genomförbart. Innan man börjar ta ställning mot de tjejer som viker ut sig, måste man motivera om man tar ställning mot utvik i generell mening (både rörande kvinnor och män), eller om man gör det mot kvinnor enbart. Här missar Skugge en poäng som löper som en röd tråd genom hela samlingen. Om man inte är konsekvent när det gäller detta - uteblir den seriösa effekten. Jag är inte negativ till utvik, vare sig det gäller män eller kvinnor. Att blotta sig själsligt (som Skugge gör) eller blotta sig kroppsligt är för mig sak samma. För mig handlar det om motiveringen till VARFÖR man gör det. Enligt min mening ska kvinnor få klä sig, sminka sig och uppträda exakt som de vill. Det är konsekvenserna praktiskt som måste ändras. En man har inte rätt att kalla en kvinna för *** - hur hon än klär sig. Jag tycker det är okej.
Trots dessa ordklyverier och funderingar tycker jag att Skugge behärskar språk och stil utmärkt. Hon väcker funderingar och manar fram tusen olika känslor. Detta är utmärkande för en bra författare och jag ger henne därför en femma i betyg. Skugge rockar!!!
Betyg 5
2005-02-25 05:19
Jag kan intet annat än att hålla med min föregående talare!!

En 5:a SJÄLVKLART =) !!!
Betyg 5
2005-02-26 12:10
Jag gillar skugges språk, sätt och attityd, men denna bok var ändå som att äta för mycket godis på en gång, helt plötsligt är det inte gott längre. Men naturligtvis finns det poänger och otroligt bra, i vissa fall glimrande stycken, så det blir svårt att sätta ett allmänt betyg.
2005-07-02 10:51
Gillar krönikorna skapligt, men jag tycker Lida är ännu mer intressant som romanförfattare. Så här många krönikor på en gång kan göra en lite "mätt", men visst finns där helt underbara guldkorn också.

Min man upptäckte både Linda Skugge och feminismen genom att läsa den här boken, och det var ju ett vackert plus!

Men jag rekommenderar hellre "Det här är inte en bok".
Betyg 3
2005-09-20 09:58
Skugge är gudomlig! Läs den här och njut.
Betyg 5
2006-03-04 12:23
Vilken feel good bok!! jäklar vilken energikick detta är!
Betyg 3
2006-03-17 12:19
Den här boken är bra. Typ. Krönikorna är rena fullträffar, men jag finner dom dock stötande ibland. Linda Skugge är väldigt ironisk för det mesta, men på ett skickligt sätt. Den är rolig på sina ställen också.
Betyg 3
2006-05-27 20:31
Bra att ha och läsa någon krönika ibland. Inte som gjord för sträckläsning.
Gav bort den till en ung tjej när jag läst den. Tyckte att hon behövde den bättre och hon tyckte den var riktigt bra :)
Betyg 4
2006-10-17 11:04
Ush, skrigig som ett tjejegäng på språvangen...
Betyg 1
2007-10-26 10:00
Nja, jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den här. Sätter en tvåa.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Akta er killar här kommer gud och hon är jävligt förbannad
Liknande böcker:
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes
Studie i mänskligt bet..
 L. Anderssom