bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Akta er killar här kom..
Det här är inte en bok
Fittstim
Gnister
Lilla Ångest Boken
Saker under huden
Äktenskap
Liknande böcker:
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Vi är en
 S. Crossan
Lyktsken
 M. Ondaatje
Under Slussen
 J. Werner
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
Huset med de sju gavlarna
 N. Hawthorne
Robin Hood
 J. McSpadden

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMen mest av allt vill jag hångla med nån

 
Författare: Linda Skugge
Genre: Roman
Ämnesord: depression, psykologi, ungdom
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9164201554
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Måndag den 31 december 1990:
Mitt nuvarande rykte som ''dumma'' Linda ska utplånas. Folk ska bli imponerade av mig på grund av kläder, ''tuffhet'' mm. Jag ska tillhöra ''innefolket'' i skolan. Jag ska lära mig att säga rätt saker vid rätt tillfälle. Och jag SKA ha sex. Jag ska absolut sluta med att bara titta ner i golvet och ha ''prata inte med mig''-blicken. Jag SKA höja mitt betyg till över 4,0!
Jag kan inte förstå hur jag stått ut med mitt liv hittills. Allt har varit mitt eget fel och det enda sättet att komma ur helvetet är att ändra på mig. Så nu tänker jag göra det och visa att jag också duger till nåt. Jag lovar att anstränga mig till det yttersta! Det ska gå!!! Mitt liv börjar på 90-talet. Detta är mitt decennium!!!

Det här är sanningen.
Utlämnande berättar Linda om sitt liv dag för dag under de sista åren i gymnasiet, om tiden på Ultra Magazine, om hur hon rekryterades till Expressen men framförallt om vänskap som inte är det lättaste och om kärlek som är det svåraste av allt.

Medelbetyg: 3,3 (10 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Men mest av allt vill jag hångla med nån :


Ninnas 2004-08-25 21:36
Himla bra bok av Linda Skugge! Så sorglig. Och igenkännande. Jag fick verkligen en klump i halsen när jag läste den. För det kan verkligen vara så himla tragiskt att vara tonåring! Boken består av korta dagbokstexter som är skrivna med en textstil som gör att den ser handskriven ut. Och på sidorna finns ritade bilder som symboliserar det tragiska innehållet i texten. Linda lämnar verkligen ut sig själv. Och så himla bra!! Jag vill verkligen rekomendera den här boken!!
Betyg 4

mana 2004-08-28 23:16
vad kan jag säga annat än att den här boken är lika bra som alla hennes andra böcker? det var en som sågade denna bok totalt i nerikes allehanda för någon dag sedan, och jag blev verkligen förbannad. för den här boken ger tröst! så inihelvete. är man i tonåren så är jag säker på att de flesta känner igen sej, och då kan det vara skönt att veta att man inte är ensam om dessa känslor. mycket mycket bra. och extremt sorglig. människor kan vara så hemska.
Betyg 5

lillamy 2004-10-06 22:27
En väldigt stark och utlämnande bok. Jag känner igen mig mycket i den. Tycker dock det är lite jobbigt att läsa böcker i dagboksform, känns inte riktigt som att det är "rätt" att läsa allting på raken utan att jag hellre läser i små omgångar.
Betyg 4

poison_girlie 2005-03-17 15:01
Linda Skugge är helt underbar... Jag känner oftast igen mig i hennes texter.. Ibland kändes det som om man satt och läste sin egen dagbok..
Betyg 4

LadyRed 2005-03-27 18:28
Måste dra ned medelbetyget på den här boken! köpte den förra året & förväntade mig helt & hållet att den skulle vara asbra! Då jag gav "Akta er killar här kommer gud och hon är jävligt förbannad" & "Det här är inte en bok" en 5:a & det är de värda, lika mycket som denna är värd en 2:a! Ja det är en "dagbok", jag vet, men i alla fall, kan ej ge den mer än 2:an!
Betyg 2

Mystica 2005-06-22 18:48
Jag är ett Linda Skugge-fan, verkligen, men den här boken var ett botten-napp. Den hade varit mer okej om den bara sträckt sig över ett år, men inte tre!! Tre års bitchigt tonårsdravel blev för mycket. Detta är en ordentlig sågning. Tyvärr Linda.
Betyg 1

Geun_yeong 2005-09-20 18:22
Gick knappt inte att sluta läsa denna bok.
Betyg 4

nitedrive 2006-11-07 15:08
Jag har länge varit kluven inför Linda Skugge.Ibland älskar jag henne,ibland är hon intensivt tröttsam.Just den här boken är en av hennes bästa,i min mening,därför att jag känner så intensivt med henne.Ibland urartar hon till att bli en skrikig tonårstjej med folkisgänget på bussen,men inte här.
Jag är årsbarn med henne,född 1973,och gick alltså i gymnasiet vid samma tid.Och känner plågsamt väl igen hur det är att känna att man inte duger.Kanske extra mycket för att det hela utspelas på "min tid".
Läsvärt.
Betyg 4

becka90 2008-01-25 17:58
Ibland var den både dryg och gnällig, men något hos den gjorde att jag i alla fall tyckte om den. Jag känner en tröst i den här boken och det är ganska roligt att ta del av en annan persons tankar. I kampen om en trea eller fyra får Linda Skugge det högre (måste erkänna att jag på något oförklarligt vis beundrar henne).
Betyg 4

Alduya 2011-03-20 22:12
Jag skulle vilja ge denna bok MINDRE än ett poäng. Den här gnällspiken klarar jag inte av, det skulle ha varit en annan sak om hon hade varierat dagboksanteckningar med reflektioner av den vuxna Linda. Men jag förstår inte alls poängen med att publicera det här skräpet rätt upp och ner.
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Men mest av allt vill jag hångla med nån


  Köp boken som film på cdon: