bokrecensioner boktips

I kloka kvinnors sällskap

Originaltitel: Frangipani
Författare: Célestine Vaite
Genre: Roman
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9100111864


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Hjältinnan som du önskar var din bästa vän heter Materena. På Tahiti är det allmänt känt att kvinnor är klokast och mödrar vet bäst. Men det är faktiskt så att det är Materena som vet allra bäst. Alla tycker så, alla utom Materenas dotter.
Det är en charmig, känslosam berättelse om Matarena som väljer att följa och att leda sitt eget liv trots en motsträvig machokultur. Vi får följa henne från hon blir gravid med sin dotter tills hennes dotter är drygt tjugo och väljer en helt annan livsriktning än sin mamma.
En underbar roman om kärlek - till sina barn, sin man, sin släkt, de kvinnliga traditionerna och att finna sin väg i livet. En bok fylld av livsvisdom, glädje och två av de envisaste kvinnor du någonsin kommer att hitta.
Medelbetyg: 3,83 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av I kloka kvinnors sällskap :
2008-05-25 11:10
Lycklig med tårarna rinnande stänger jag denna roliga och kloka bok. Den handlar om kvinnokraft och trots en annan kultur kommer Du att känna igen Dig och skratta. Morsor är inte så populära på tidningarnas kultursidor, men kvinnor förena er och tåga ut på bussar, tåg och badstränder med denna pocketpärla i handen.
Betyg 5
2008-07-05 11:09
Charmigt, roligt och klokt om förhållandet mellan mor och dotter, om kärlek och kvinnokraft. En underbar bok. Tack, Okidoki, för "tipset"!
Betyg 4
2008-12-03 07:15
Jag håller absolut med, detta är en underbar och charmig bok, en bok skriven till alla oss kvinnor!
Betyg 4
2010-03-27 18:37
Visst var det en charmig berättelse som emellanåt fick mig att skratta. Författaren måste ha haft en mycket dålig erfarenhet av män, för jag har svårt att föreställa mig att alla tahitiska män skulle ljuga och bedra.
Betyg 2
2010-12-08 12:17
En riktigt mysig och uppskattad läsupplevelse!
Betyg 4
2012-01-13 16:39
Lättläst och lättsam. Den lämnar inga djupa spår, men är väl värd att läsa. Den handlar om en helt annan kultur än vår, men vi kan känna igen oss ändå.
Betyg 4
Liknande böcker:
Himmel över Alaska
 K. Hannah
Discokungen
 S. Olsson
Nytt liv sökes
 P. Simonsbacka
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
John Carter och dödens..
 E. Burroughs
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
Här är vi
 G. Swift