bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerLigg hos mig

 
Författare: Joanna Briscoe
Genre: Roman
ISBN: 9185625345
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Vem är Sylvie Lavigne? En grå mus. En oansenlig gestalt som knappt märks i ett rum med människor. En person man omedelbart avfärdar som tråkig. Hon är som ett spöke. Ändå lyckas hon på något mystiskt sätt nästla sig in, och emellan, det sammansvetsade paret Richard och Leila.

Richard och Lelia väntar sitt första barn. Barnet blev till i ett fnittrande kaos strax innan de skulle iväg på en julfest. Där möter Richard Sylvie. Efter festen börjar Sylvie plötsligt dyka upp överallt och motvilligt blir Richard förförd av henne. Samtidigt blir också Leila närmare vän med Sylvie och så småningom inleder även de ett kärleksförhållande.


Medelbetyg: 3,5 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ligg hos mig :


Rosa 2008-04-16 15:59
En psykologisk thriller om en kvinna som lyckas nästla sig in i ett lyckligt pars liv. Vem är hon egentligen?

Boken var bra men jag hade ändå förväntat mig kanske en liten mer knorr på slutet.

Det blir en svag fyra.
Betyg 4

bonadea 2009-01-28 08:44
Det var en okej bok med intressanta karaktärer. Jag hade lite svårt för Richard tyckte han var en typisk mansgris och hoppades på att allt skulle åt H.....för honom. Sylvie, den gråa musen var den mest fängslade av de alla, men jag såg henne aldrig som grå tvärt om en kvinna som trollbinder alla i sin närhet kan inte vara en grå mus. Den var bra skriven, kapitlen var indelade så att man fick läsa både Richards och Leilas sätt att se och uppleva situationen. Men jag tyckte inte om slutet, det var något stort som fattades, det känndes som författaren fick bråttom att avsluta romanen.
Betyg 3

peanut 2010-09-17 13:28
I alla år har jag önskat om en bok som ska sitta kvar i skinnet, i hjärnan och i hjärtat och gott folk här har ni den! Den fängslar, ifrågasätter och färgar en annars ganska trist vardag och vad menar jag med detta då?
Jo, tänk er att ni länge söker efter en bok som ska fånga ert intresse på mer än bara den intellektuella sidan, en bok som ska fånga ert hjärta och få er att tänka, det är väll det som är litteratur? I denna boken så får man allt det med en liten nypa roman för allt som sker i boken kan ske på riktigt och just det skrämde mig.

Jag finner mig fortfarande att sitta och fundera på handlingen trots att det var år sedan jag läste boken. Jag har nu lånat ut den till en nära vän och väntar med spänning på henne åsikt men min kommer för alltid att stå fast, den är nagelbitande och krypa under skinnet bok. Helt plötsligt blir man vaksam mot all de tysta/mystiska kvinnorna som man omger sig med, man finner sig själv analysera dem och någonstans inom sig undrar man: har jag blivit paranoid av en bok?
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ligg hos mig


  Köp boken som film på cdon: