bokrecensioner boktips

Ligg hos mig

Författare: Joanna Briscoe
Genre: Roman
ISBN: 9185625345


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vem är Sylvie Lavigne? En grå mus. En oansenlig gestalt som knappt märks i ett rum med människor. En person man omedelbart avfärdar som tråkig. Hon är som ett spöke. Ändå lyckas hon på något mystiskt sätt nästla sig in, och emellan, det sammansvetsade paret Richard och Leila.

Richard och Lelia väntar sitt första barn. Barnet blev till i ett fnittrande kaos strax innan de skulle iväg på en julfest. Där möter Richard Sylvie. Efter festen börjar Sylvie plötsligt dyka upp överallt och motvilligt blir Richard förförd av henne. Samtidigt blir också Leila närmare vän med Sylvie och så småningom inleder även de ett kärleksförhållande.

Medelbetyg: 3,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ligg hos mig :
2008-04-16 15:59
En psykologisk thriller om en kvinna som lyckas nästla sig in i ett lyckligt pars liv. Vem är hon egentligen?

Boken var bra men jag hade ändå förväntat mig kanske en liten mer knorr på slutet.

Det blir en svag fyra.
Betyg 4
2009-01-28 08:44
Det var en okej bok med intressanta karaktärer. Jag hade lite svårt för Richard tyckte han var en typisk mansgris och hoppades på att allt skulle åt H.....för honom. Sylvie, den gråa musen var den mest fängslade av de alla, men jag såg henne aldrig som grå tvärt om en kvinna som trollbinder alla i sin närhet kan inte vara en grå mus. Den var bra skriven, kapitlen var indelade så att man fick läsa både Richards och Leilas sätt att se och uppleva situationen. Men jag tyckte inte om slutet, det var något stort som fattades, det känndes som författaren fick bråttom att avsluta romanen.
Betyg 3
2010-09-17 13:28
I alla år har jag önskat om en bok som ska sitta kvar i skinnet, i hjärnan och i hjärtat och gott folk här har ni den! Den fängslar, ifrågasätter och färgar en annars ganska trist vardag och vad menar jag med detta då?
Jo, tänk er att ni länge söker efter en bok som ska fånga ert intresse på mer än bara den intellektuella sidan, en bok som ska fånga ert hjärta och få er att tänka, det är väll det som är litteratur? I denna boken så får man allt det med en liten nypa roman för allt som sker i boken kan ske på riktigt och just det skrämde mig.

Jag finner mig fortfarande att sitta och fundera på handlingen trots att det var år sedan jag läste boken. Jag har nu lånat ut den till en nära vän och väntar med spänning på henne åsikt men min kommer för alltid att stå fast, den är nagelbitande och krypa under skinnet bok. Helt plötsligt blir man vaksam mot all de tysta/mystiska kvinnorna som man omger sig med, man finner sig själv analysera dem och någonstans inom sig undrar man: har jag blivit paranoid av en bok?
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ligg hos mig
Liknande böcker:
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en