bokrecensioner boktips

Morden i Oxford

Originaltitel: The Oxford Murders
Författare: Guillermo Martinez
Genre: Roman
ISBN: 9170014086


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En ung student från Buenos Aires kommer till Oxford för att studera matematik. Han blir inackorderad hos en gammal dam som under andra världskriget var en av dem som hjälpte till att knäcka nazisternas koder i kodmaskinen Enigma. Några veckor efter hans ankomst hittas dock den gamla damen mördad. Samtidigt får den kände matematikprofessorn Arthur Seldom ett kryptiskt meddelande, en diskret liten lapp där det står: "Den första i ordningen" tillsammans med en matematisk symbol. Snart inträffar ytterligare ett mord, och även denna gång får Seldom ett liknande meddelande. Mördaren verkar vara ute efter att utmana Seldom. Men hur ska symbolerna tolkas? Finns det en
Medelbetyg: 2 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Morden i Oxford :
2008-03-17 07:24
Den här boken består av filosofiskt, teoretiskt, akademiskt, matematiskt ältande och malande. Jag var verkligen inte upplagd för detta. När man ser titeln Morden i Oxford tror man ju att det ska handla om något lite mer lättsmält.
Betyg 2
2008-05-12 11:53
Vet inte om jag håller med om ältandet, dock var boken en besvikelse. Inbillar mig att jag läst bra saker om Martinez och förväntade mig något mer originellt - speciellt som jag brukar gilla gåtor och logik. Började ok, men sen fortsatte det totalt ospännande och simpelt. Brydde mig varken om karaktärerna eller den s.k. intrigen.
Betyg 2
Liknande böcker:
Hemkomsten
 B. Plain
En katts resedagbok
 H. Arikawa
Allt jag önskade
 L. Dillon
Nya kontakter
 S. Kinsella
Brutna löften
 B. Plain
i sommar blir det nog..
 S. Savonlahti
Dona Maria
 C. Samartin
Maktens ring
 S. Wagner
Samlade verk
 L. Sandgren