bokrecensioner boktips

Sista andetaget

Originaltitel: The last breath
Författare: Denise Mina
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9185283835


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tredje boken om Paddy Meehan. Glasgow, 1990.

För Paddy Meehan är mord inget ovanligt - som reporter är hon mer eller mindre bosatt på brottsplatser - men hon är helt oförberedd när polisen knackar på hennes dörr.

Hennes före detta pojkvän och kollega har hittats naken, försedd med huva och skjuten genom huvudet. Det liknar mer eller mindre en regelrätt avrättning. Men Paddy har inte träffat Terry på sex månader och har inte mycket att bidra till utredningen.

Det visar sig att Terry inte bara uppgett Paddy som närmast anhörig utan också efterlämnat ett stort gammalt hus utanför staden samt ett antal resväskor fulla med anteckningar.

Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sista andetaget :
2008-02-24 14:43
Paddy har blivit stuur och som nära anförvant måste jag naturligtvis följa hennes liv och leverne. Den här boken var spännande på slutet, men såå märkvärdig är den inte. Kan inte rekommendera den som första bekantskap med Paddy.
Betyg 3
2008-05-27 09:04
Sista andetaget var trög i början men jag läste vidare. Paddy har kredit hos mig. Mot slutet blev boken riktigt bra och jag kände igen Paddy och det som jag gillat hos henne. Visst är hon annorlunda nu som vuxen men ändå sig lik. Håller med om att böckerna ska läsas i rätt ordning.
Betyg 3
Liknande böcker:
Bankrånarna
 R. B. Parker
Sherlock Holmes versus..
 A. Conan Doyle
De som dör först
 A. Marinina
Stjärnfall
 F. Mellvig
Liket i biblioteket
 A. Christie
Ödesmark
 S. Jacksson
Innan molnen kommer
 M. Jungstedt