bokrecensioner boktips

Blodsarv

Författare: Denise Mina
Genre: Deckare
ISBN: 9170014450


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Glasgow 1981. Den 18-åriga Paddy Meehan har precis slutat skolan och fått sitt första jobb på en av stadens tidningar. Drömmen är att bli journalist, men än så länge får hon mest hjälpa till med enklare kontorsgöromål.
När den treårige Brian Wilcox försvinner och efter ett par veckor hittas brutalt ihjälslagen, riktar polisen genast misstankarna mot två tolvåriga pojkar. En av dem visar sig vara kusin till Paddys pojkvän Sean. Några dagar senare publiceras namn och bild på de båda pojkarna och alla tror att det är Paddy som ligger bakom - allt för att främja sin egen karriär.
I staden råder närmast lynchstämning mot de unga förövarna. Men Paddy blir mer och mer osäker på att man hittat rätt gärningsmän. Utan stöd från sina kolleger och med en familj som har vänt henne ryggen ger hon sig ut för att ta reda på sanningen. Men hennes nyfikenhet är inte uppskattad och snart inser hon att det finns någon som är beredd på att göra allt för att få stopp på hennes frågor.


Medelbetyg: 4 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Blodsarv :
2007-07-19 17:36
Knubbiga Paddy är verkligen en trevlig bekantskap. Fascinerande om motsättningen mellan katoliker/fattiga och protestanter/"rika" i staden. Paddy vill men kan inte riktig slita sig loss från sin katolska miljö. Mina skriver så att man inte har någon svårighet att vara med. Längtar efter nästa bok. Ibland verkar Paddy lite väl tuff och okänslig, får se hur det utvecklas.
Betyg 4
2011-12-29 13:19
Lite seg att komma in men sen blev den bättre kände inte att jag gillade Paddy riktigt, en helt okej genomsnitt deckare .
Betyg 3
Liknande böcker:
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Under radarn
 L. Child
Mörk jord
 A. Cleeves
Du måste dö
 P. James
Ornömordet
 L. Björnlund
Koka björn
 M. Niemi
När regnen upphör
 D. Öhrlund