bokrecensioner boktips

Den sista utvägen

Författare: Denise Mina
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9189380347


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Trots att solen gassar över ett stekhett Glasgow genomgår Maureen O'Donnell en av sitt livs mörkaste perioder. Skatteskulderna är högre än inkomsterna; mannen som dödade hennes pojkvän skall ställas inför rätta och Maureen tvingas motvilligt till vittnesbåset; fadern som förgripit sig på henne har flyttat tillbaka till Glasgow för gott. Till råga på allt blir hon involverad i en tragisk familjefejd då en kvinnlig bekant plötsligt dör under oklara omständigheter.

Sakta men säkert inser Maureen att hon har dragits in i ett spel med mycket farliga aktörer, och denna gång finns det ingen som kan komma till hennes undsättning - hon måste själv finna en väg ut...

Medelbetyg: 4,2 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den sista utvägen :
2004-02-23 16:56
En riktigt bra avslutning av trilogin om Maureen O`Donnell, den här är lika bra som den första. Känns lite sorgligt att lämna Maureen, man skulle vilja läsa mer om henne. Men man ska sluta när man är på topp annars är risken att det bara blir dåligt.
Betyg 4
2004-04-14 21:58
Jag tycker att det här var den bästa av böckerna i Garnethill-trilogin. Den var spännande och trådarna knöts ihop på ett bra sätt.
Eftersom man "lärt känna" Maureen så blev det extra intressant att få följa hennes kamp mot sina inre demoner. En väldigt bra bok!
Betyg 5
2004-01-06 14:09
"Den sista utvägen" är den sista i Denise Minas utmärkta trilogi om Maureen.
Handlingen är spännande och gripande, liksom i de föregående böckerna.
Med en värme och ett starkt engagemang har författaren trollbundit läsaren
i alla de tre delarna!

Rekommenderas starkt!
Betyg 5
2007-11-28 16:11
Äntligen har jag läst klart den sista boken i triologin. Jag vet inte varför men de här böckerna tilltalar inte mig riktigt. Det kan ha att göra med att det stundtals är lite grovt språk som inte passar in - om det är sen är författaren som har valt detta eller att det är tal om en dålig översättning vet jag inte. Dessutom tycker jag inte om allt spritmissbruk som genomsyrar boken.
Betyg 3
Liknande böcker:
Vinterland
 K. Faber
De tre friarna
 M. Sandemo
Hälsa till mamma
 S. Lindqvist
Jag tänker ofta på pin..
 M. Stalbohm-Stieger
Det mystiska bandet
 A. Doyle
Lanthandeln
 K. Johansson
En fallen man
 H. Lindgren
Klippdockan
 R. B. Parker
Bankrånarna
 R. B. Parker
Sherlock Holmes versus..
 A. Conan Doyle