bokrecensioner boktips

Död i Garnethill

Originaltitel: Garnethill
Författare: Denise Mina
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9189380231


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Maureen O`Donnell har sannerligen haft sin beskärda del av problem - sexuella övergrepp, en tids vistelse på mentalsjukhus, ett jobb som är rena återvändsgränden och ett jobbigt förhållande som hon bestämt sig för att göra slut på. Men någon hinner före. En morgon då hon bakfull vacklar ut i vardagsrummet hittar hon sin gifte älskare fastbunden i en köksstol med halsen avskuren.
Polisen i Glasgow misstänker Maureen för mordet - och det gör även hennes familj. I panik börjar hon kartlägga den dödes sista dagar och kommer en fasansfull härva av lögner och våld på spåren. Då ytterligare ett lemlästat lik upphittas inser hon att hon måste hitta mördaren innan hon själv blir nästa offer...
En skrämmande thriller och en skakande skildring av tillvaron för de människor som befinner sig på samhällets skuggsida.

Död i Garnethill belönades med det prestigefyllda John Creasey Award - de brittiska deckarförfattarnas årliga pris till bästa debutroman i genren.

Medelbetyg: 4,08 (13 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Död i Garnethill :
2003-11-20 21:26
En klart "annorlunda" deckare!

Maureen har vistats en tid på mentalsjukhus för händelser i sitt förflutna.
Men lever sedan en tid med en älskare hon helst vill dumpa och ett urtrist jobb.
En morgon finner hon sin älskare brutalt mördad, i hennes egna vardagsrum?
Misstankarna riktas direkt mot henne! Inte ens hennes närmaste anhöriga är benägna att tro på
hennes oskuld...

Spännande!
Rekommenderas starkt!
Betyg 5
2003-12-01 13:36
Det här är första boken i en trilogi, det är en annorlunda mycket bra deckare, det är skönt med en huvudperson som inte är polis för en gång skull. Maureen är inte en duktig tjej men definitivt fångar hon ens uppmärksamhet.
Betyg 4
2004-02-14 11:44
Den första boken jag läser av Mina och jag blev inte besviken! Jag ser fram emot de andra!
Trots att boken handlar om ganska så tragiska människoöden så andas den ändå hopp och innehåller humor. En kvinna som vägrar bli ett offer utan i stället står upp för sig själv och sina vänner. Spännande från första sidan till sista.
Rekommenderas!
Betyg 4
2004-07-11 20:33
En väldigt bra bok, med intressanta personbeskrivningar där huvudpersonens även ofta irrationella beteende känns trovärdigt. Mer än bara en deckare.
Betyg 4
2004-10-17 17:36
en så bra deckare!!! bra story, bra spänning och bra slut... ser fram emot nästa bok i triologin! ska springa iväg och köpa den imorgon!! som någon annan sagt, kul med en "vanlig person" som huvudrollsinnehavare... ingen polis eller rättsläkare! ....även om jag älskar dem oxå!!!
Betyg 4
2007-11-19 07:19
Maureen är incestoffer och har suttit på mentalsjukhus. Hon har inlett ett förhållande med en gift läkare på mentalsjukhuset. Plötsligt en dag hittar hon honom mördad i sitt vardagsrum. Alla tycks tro att det är hon som är förövaren.

Boken var lättläst och ganska underhållande. Varken mer eller mindre.
Betyg 4
2008-05-12 14:28
Det tog ett tag att förstå sig på Minas grej. Mycket äckel och obehag blev det och först trodde jag nog inte att jag tyckte om det... Sen insåg jag att känslorna ju faktiskt berodde på att författarinnan verkligen lyckas förmedla en hel miljö med sitt språk och sina karaktärer.

Läste triologin i rätt tät följd och Maureen växte på mig hela tiden. Vet inte direkt om jag kan klassa dem som deckare - men å andra sidan är jag ju deckarfantast och numera också Mina-fantast!

(obs! betyget bör ses för triologin som helhet - tog som sagt ett tag innan jag gillade det hela...)
Betyg 4
2008-06-14 17:10
Som flera andra har nämnt är det en annorlunda deckare och den har Denise Minas speciella skimmer över sig. Boken fångade verkligen min uppmärksamhet och gjorde mig intresserad. Den tvingar en verkligen att se under ytan och ingenting förskönas... Den var dock lite för "deppig" för mig men hoppet om att allt ska ordna sig, som inte saknas, får mig att läsa vidare. Rekommenderas!
Betyg 4
2008-10-11 11:14
Efter att ha läst Minas böcker om Paddy är den här boken en klar besvikelse. Miljön känns igen men är inte så målande som i Paddyböckerna. Det var incest, alkoholism det handlade om och Maureen är så vagt skildrat. Absolut ingen mysdeckare.
Betyg 2
2014-05-05 14:44
Detta var riktigt bra.

Jag uppskattade verkligen den utgångspunkt för sin historia författaren Denise Mina har valt genom att placera berättandet hos karaktären Maureen O`Donnell. En karaktär med en uppväxt med sexuella övergrepp, beroende och trasiga människor.

I allt detta fascinerande och intressanta, både sett till berättande och karaktärer, bjuds vi dessutom på ett mordfall.

Jag längtar efter att läsa nästa bok i serien, Exil, som tur nog står och väntar på mig i hyllan.

Svag 5:a
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Död i Garnethill
Liknande böcker:
Mörkret vet
 A. Indridason
Mord i församlingen
 B. Håkansson
Liknöjd näck
 P. Wentworth
Sovsågott
 A. Roslund
Jamåhonleva
 A. Roslund
Falskt vittnesbörd
 D. Uhnak
Stormskaparen
 A. Singh
Dagen är kommen
 N. Schulman