bokrecensioner boktips

Vargtimmen

Originaltitel: The Dead Hour
Författare: Denise Mina
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9170015589


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Utdrag ur boken:
Paddy Meehan har avancerat från springflicka till reporter på tidningen Scottish Daily News i Glasgow. En kväll när hon är ute med jourbilen får hon tips om ett villabråk i ett av stadens finare kvarter. Bilen följer med polisen till den aktuella adressen och en välklädd man öppnar dörren. I bakgrunden syns en rädd, nerblodad kvinna. Mannen övertygar dock polisen om att det inte är någon fara och då Paddy försöker ställa några frågor trycker han 50 pund i hennes hand och ber henne hålla tyst.

Nästa morgon hittas kvinnan död. Det visar sig att hon varit en framgångsrik åklagare och att hon blivit torterad innan hon dog. När ytterligare en jurist hittas mördad upptäcker Paddy ett samband. Hon bestämmer sig för att ta reda på varför den misshandlade kvinnan inte tog chansen att fly när polisen kom. Snart nystas en historia upp som är långt mer komplicerad än vad hon kunnat ana - och som visar sig livsfarlig att blottlägga.

Medelbetyg: 2,8 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vargtimmen :
2008-02-10 12:06
Bok nummer två om Paddy Meehan. Läser med förtjusning om denna tjejs vardag, på jobbet, hemma hos familjen och kärleksbesvär. Hon är en känslig och godhjärtad tuffing. Mordintrigen är inte så märkvärdig, det är hur Paddy tacklar problemen som intresserar. Efter detta bokslut ska jag kasta mig över nästa del. Hur ska det gå?!
Betyg 4
2008-04-11 09:37
Ännu bättre än första boken i serien, Blodsarv. Det är huvudpersonen Paddy som gör att jag tycker så mycket om de här böckerna. En passionerad och lite annorlunda karaktär! Intressant att läsa om liv i Glasgow var det också.
Betyg 4
2008-06-18 07:37
Jag orkade bara läsa ca 50 sidor i denna bok (och det är ovanligt för mej). Den var rörig och svårbegriplig.
Betyg 1
2010-03-11 22:26
Fick kämpa för att ta mig igenom denna bok. Om man ska läsa den ska man säkert först läsa den första delen i serien. Det var svårt att hänga med i beskrivningarna av alla personer.
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vargtimmen
Liknande böcker:
Städerskan
 N. Prose
Arnes julhelvete
 C. Olséni
Den som offrar sig
 S. Ventus
En otrogen man
 P. Hammesfahr
Hermelinleken
 A. Richter
Häxans död
 C. Barling