bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
ABC-resan
Barnen på Solbacka
Blomsterfesten i täppan
Duktiga Annika
Elsa Beskows sagoskatt..
Elsa Beskows sagoskatt..
Elsa Beskows sagoskatt..
Farbror Blås nya båt
Hattstugan
Landet Långthärifrån
Lasse Liten i trädgården
Lasse-liten i trädgården
Lillebrors segelfärd
Mors lilla Olle
Ocke, Nutta och Pillerill
Olles skidfärd
Pelles nya kläder
Petter och Lotta på äv..
Petters och Lottas Jul
Puttes äventyr i blåbä..
Resan till Landet Läng..
Sagan om den lilla lil..
Sagan om den nyfikna a..
Sessalätts äventyr
Solägget
Liknande böcker:
Trutsommar
 S. Buregren
Sagan om rullebullen
 A. Wästberg
Vargen, Ankan & Musen
 M. Barnett
Råttfångaren i Hameln
 B. Bartos-Höppner
Min hemliga farbror
 K. Andersson
Tordyvelns resa
 H. Andersen
Misse-Mus
 S. Davies
Sofia med knuff - Det..
 A. Strömberg
Ett fall för Nalle
 A. Tidholm
En flodhäst i huset
 O. Lund Kirkegaard

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin

 
Författare: Elsa Beskow
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 1918
ISBN: 9789163832581
 

KÖP BOKEN ONLINE


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Tidlös saga av Elsa Beskow. I den lilla staden bodde det tre tanter: tant Grön, tant Brun och tant Gredelin. Och så bodde där deras lilla svarta hund Prick. En dag sprang Prick bort och när tanterna gav sig ut för att leta rätt på honom mötte de två barn, Petter och Lotta. De var föräldralösa och bodda hos gamla tvätt-Kristin, som egentligen inte ville veta av dem. Tänk om tanterna kunde ta hand om dem istället...

Elsa Beskow (1874-1953) är en av Sveriges mest kända bilderboksskapare. I generation efter generation har hon fängslat barn med sina varma, trygga, roliga, spännande och vackra böcker som finns utgivna på 14 språk världen över.


Utdrag ur boken:
På en liten kudde vid hennes fötter låg vanligen lilla Prick. Det var en liten svart pudel, som alla tre tanterna höll så mycket av. När han skulle ut och gå med Tant Grön hade han grön rosett vid örat, när han gick med Tant Brun hade han brun, och när han gick med Tant Gredelin hade han gredelin rosett, det var ju klart som dagen. Men en gång i veckan, på söndagseftermiddagen, brukade alla tre tanterna gå ut och promenera på en gång, och då fick lilla Prick svart rosett om svansen, dels därför att tanterna inte kunde komma överens om färgen, och dels därför att lilla Prickens mamma dött på en söndag.Medelbetyg: 4,4 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin :


Salamis 2008-02-10 16:14

Beskows första bok om de tre systrarna Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin. Här tappar de bort sin hund, Prick, och möter för första gången barnen Petter och Lotta.
En enkel historia med välgjorda bilder som fungerar utmärkt för högläsning.
Betyg 3

nitedrive 2010-02-12 20:09
Jag minns med glädje Elsa Beskows böcker från min barndom.De var en skön tillflykt från särskilt sjuttiotalets för barn ganska jobbiga socialrealism a´la "Kåldolmar och Kalsipper".Dåtidens föräldrar underskattade väl barns behov av det lugna,mysiga och mjuka i tillvaron.
De funkar fint än idag som motvikt till alla Bajsböcker och krystade böcker om "angelägna saker" som skilsmässor,död och plastföräldrar som barnboksfloran svämmar över av sedan cirka 10- 15 år.En fint tecknad,härlig saga från gamla tider,som alla Beskows böcker.Och en fin påminnelse för moderna barn om hur det kunde vara förr.
Betyg 4

JMRubenson 2016-04-09 15:02
En av mina absoluta favoriter
Betyg 5

Jennydockan 2016-08-25 07:11
I ett hus i en liten stad har tre systrar bildat kollektiv. Var och en presenteras noga och väl. Vi får inte bara känna till deras sätt att klä sig, utan också vad de sysslar med om dagarna. Vi hinner också lära känna grannen i huset mittemot samt systrarnas hund innan berättelsen verkligen kommer igång. Ja, det är faktiskt hunden som sätter fart på det hela. De tre systrarna står just då och samtalar med grannen, allt medan hunden blir mer och mer otålig. Han vet att söndagar alltid betyder långpromenad. Och nu smiter han plötsligt iväg. Att författaren sedan skapat en trevägskorsning är i sin tur ett smart drag för att sagan inte ska ta slut så fort. Nu måste var och en av de tre systrarna ta var sin väg för att återfinna hunden - och på vägen dit möter de både en katt och två barn. Persongalleriet är med andra ord mer än komplett - och det är bara att spinna fler historier kring det. Många barnböcker av idag handlar antingen om läbbiga saker som spöken och monster, äckligheter som kiss och bajs eller bjuder på grå socialrealism, som det att leva i en familj där mamma och pappa flyttat från varandra eller där föräldrarna är av samma kön. Och genast uppstår ett behov av att kunna fly bort från detta - om än bara för en stund, i form av sådana här resor bakåt i tiden och ett äventyr där det är ganska litet som stör friden. I det här fallet en luffare med låda på ryggen.
Betyg 5

LillaPeggy 2017-02-06 09:18
Smart av författaren att låta vägen som tanterna går på dela sig åt tre håll, så att sagan med det varar längre än vanligt.
Betyg 5

Skriv egen bokrecension till Tant Grön, Tant Brun och Tant GredelinKÖP BOKEN ONLINE

  Köp boken som film på cdon: