bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
ABC-resan
Barnen på Solbacka
Duktiga Annika
Elsa Beskows sagoskatt..
Farbror Blås nya båt
Hattstugan
Landet Långthärifrån
Lasse-liten i trädgården
Mors lilla Olle
Ocke, Nutta och Pillerill
Olles skidfärd
Pelles nya kläder
Petter och Lotta på äv..
Petter och Lottas Jul
Puttes äventyr i blåbä..
Resan till Landet Läng..
Sagan om den lilla lil..
Sagan om den nyfikna a..
Sessalätts äventyr
Solägget
Tant Bruns Födelsedag
Tomtebobarnen
Vill du läsa? Del 1: F..
Årets saga
Liknande böcker:
Spådomen om Jack - Dra..
 M. Olczak
Ny i klassen
 H. Bross
Simma Sam
 M. Nordqvist
Vitormen
 Å. Larsson
Stålflickan Kajsa
 I. Bredberg
Knubben går till sjöss
 K. Arthur-Nilsson
Leni blir en bebis
 E. Adbåge
Jag var superhjälte sä..
 E. Adbåge
Murre och spöket
 K. Forshem-Gröndahl
Nu leker vi Den fula a..
 B. Lindgren

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker


     

Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin

 
Författare: Elsa Beskow
Genre: Barnbok
Utgivningsår: 1918
ISBN: 9163832585
 

Direktlänk till boken hos Bokus

CDON.COM

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Köp på tradera


Tidlös saga av Elsa Beskow. I den lilla staden bodde det tre tanter: tant Grön, tant Brun och tant Gredelin. Och så bodde där deras lilla svarta hund Prick. En dag sprang Prick bort och när tanterna gav sig ut för att leta rätt på honom mötte de två barn, Petter och Lotta. De var föräldralösa och bodda hos gamla tvätt-Kristin, som egentligen inte ville veta av dem. Tänk om tanterna kunde ta hand om dem istället...

Elsa Beskow (1874-1953) är en av Sveriges mest kända bilderboksskapare. I generation efter generation har hon fängslat barn med sina varma, trygga, roliga, spännande och vackra böcker som finns utgivna på 14 språk världen över.


Utdrag ur boken:
På en liten kudde vid hennes fötter låg vanligen lilla Prick. Det var en liten svart pudel, som alla tre tanterna höll så mycket av. När han skulle ut och gå med Tant Grön hade han grön rosett vid örat, när han gick med Tant Brun hade han brun, och när han gick med Tant Gredelin hade han gredelin rosett, det var ju klart som dagen. Men en gång i veckan, på söndagseftermiddagen, brukade alla tre tanterna gå ut och promenera på en gång, och då fick lilla Prick svart rosett om svansen, dels därför att tanterna inte kunde komma överens om färgen, och dels därför att lilla Prickens mamma dött på en söndag.Medelbetyg: 4 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:
Mellansdagsrea hos adlibris upp till 70% rabatt!

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin :


Salamis 2008-02-10 16:14

Beskows första bok om de tre systrarna Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin. Här tappar de bort sin hund, Prick, och möter för första gången barnen Petter och Lotta.
En enkel historia med välgjorda bilder som fungerar utmärkt för högläsning.
Betyg 3

nitedrive 2010-02-12 20:09
Jag minns med glädje Elsa Beskows böcker från min barndom.De var en skön tillflykt från särskilt sjuttiotalets för barn ganska jobbiga socialrealism a´la "Kåldolmar och Kalsipper".Dåtidens föräldrar underskattade väl barns behov av det lugna,mysiga och mjuka i tillvaron.
De funkar fint än idag som motvikt till alla Bajsböcker och krystade böcker om "angelägna saker" som skilsmässor,död och plastföräldrar som barnboksfloran svämmar över av sedan cirka 10- 15 år.En fint tecknad,härlig saga från gamla tider,som alla Beskows böcker.Och en fin påminnelse för moderna barn om hur det kunde vara förr.
Betyg 4

Jennydockan 2016-08-25 07:11
Här möter vi något så ovanligt som tre systrar som bildar kollektiv. Var och en av dessa presenteras noga och väl innan själva storyn kommer igång - det är när hunden smiter iväg det. Och med en så pass lång introduktion är det lätt hänt att tempot blir segt. Men sedan lossnar det rejält. Smart tänkt förresten av författaren att skapa en trevägskorsning. På så vis varar sagan längre än vanligt.

Idag handlar barnböcker mycket om barn som lever med skilda föräldrar, barn som har föräldrar av samma kön eller om läbbiga saker som bajs och monster. Och när vi som är barn av idag fått lite för mycket av detta, så söker vi sedan en tillflykt i någon av Elsa Beskows hundraåriga miljöer.
Betyg 5

LillaPeggy 2017-02-06 09:18
I ett gult hus i en liten stad bor tre tanter. De bär alltid samma färg på sina respektive klänningar. Tanterna har också en hund. En söndag när de ska ut och gå med den smiter hunden iväg och blir sedan kidnappad av en gubbe med låda på ryggen. Tanterna söker efter hunden, men kan inte finna den. Istället träffar de på två föräldralösa barn. Tempot i sagan är ganska segt. Det tar lång tid innan det verkligen händer något. Men sen blir boken bra.
Betyg 4

Skriv egen bokrecension till Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin

 


Köp boken som film på cdon: