bokrecensioner boktips

101 Reykjavik

Författare: Hallgrímur Helgason
Genre: Roman
ISBN: 9113007831


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

101 Reykjavik: 101 Reykjavik är helt enkelt postnumret till centrala Reykjavik där bokens huvudperson bor och där mycket av handlingen utspelar sig. Hallgrimur Helgason skriver totalt avväpnande om den grisaktige hemmasonen Hlynur (som t ex alltid sätter en prislapp på alla kvinnor han ser eller tänker på, 700 kr för Moder Teresa och 4 700 000 för Pamela Andersson). Helgason blir en sorts blandning av Will Self och Nick Hornby med ett stänk av den unge Ulf Lundell.

Hallgrimur Helgason är en isländsk författare, serietecknare och stå upp-artist som väckt stor uppmärksamhet de senaste åren på Island. 101 Reykjavik var hans andra roman när den kom ut 1996. Boken var nominerad av Island till Nordiska rådets pris nu i februari 1999. Den kommer också ut i Danmark och Finland. Nästa sommar ska boken filmatiseras då bl a Pedro Almodovar-stjärnan Victoria Abril spelar en av huvudrollerna
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av 101 Reykjavik :
2008-01-11 12:03
Ja, jag håller med om det som står i förlagets beskrivning. En intressant bok. Spännande med Island som man sällan får läsa så här avslappnat om.
Betyg 5
Liknande böcker:
Discokungen
 S. Olsson
Nytt liv sökes
 P. Simonsbacka
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
John Carter och dödens..
 E. Burroughs
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
Här är vi
 G. Swift
Utväg : fotboll
 E. Niva