bokrecensioner boktips

I skuggan av Sitare

Författare: Fateme Behros
Genre: Roman
ISBN: 9127108546


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När Narges hittar en kvarglömd skinnjacka på pendeltåget förändras hennes liv. I jackans ficka ligger ett desperat brev från en ung kvinna - Sitare - som känner sig hotad för sin kärleks skull. Narges bestämmer sig för att söka upp jackans ägare för att se att allt är väl. Men Sitare visar sig vara försvunnen, och när hennes familj vägrar berätta vart hon tagit vägen börjar Narges misstänka det värsta. Är Sitare redan död?


Samtidigt brottas Narges med egna problem. Inför omvärlden låtsas hon leva som inneboende hos Nima och hans hustru, men sanningen är en annan - hon är bihustru till Nima och har dessutom inlett en kärleksrelation med hans första hustru. Den kärlek hon känner är alltså dubbelt omöjlig och måste döljas till varje pris.


I skuggan av Sitare är en dagsaktuell samhällsskildring som lyckas vara lika spännande som en deckare. Det är också ett fint tecknat porträtt av en kvinna i utveckling. Men främst är det en modig och mångbottnad roman som utmanar våra fördomar och förutfattade meningar.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av I skuggan av Sitare :
2008-01-06 17:47
Till den som gärna läser böcker med spännande handling och intelligent samhällsinblick vill jag gärna rekommendera denna bok.

Och även nu när jag har hunnit distansera mig från läsningen lite grann tycker jag att boken är läsvärd. Och jag väljer att titta bort från de små ologiska konstigheter i Narges detektivarbete, deckarhistorien är, för mig, inte den viktiga. Jag gillar boken oavsett.

Fateme lurade mig på många av mina fördomar mot och om kvinnor från Mellanöstern. Läs läs läs!
Betyg 5
Liknande böcker:
Himmel över Alaska
 K. Hannah
Discokungen
 S. Olsson
Nytt liv sökes
 P. Simonsbacka
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
John Carter och dödens..
 E. Burroughs
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
Här är vi
 G. Swift
Samma Författare: