bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Stor
Liknande böcker:
The Museum of Extraord..
 A. Hoffman
About Grace
 A. Doerr
White houses
 A. Bloom
Vi som hade alla rätt
 K. Thulin
Rekviem för John Cummings
 B. Ohlsson
Den som går på tigerst..
 H. Thorfinn
Lilla livet lilla döden
 P. Nilsson
Hjärtat söker nödhamn
 D. Edqvist
En av oss sover
 J. Klougart
GАМВ..
 M. Shackleford

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker24 timmar i oktober

 
Författare: Caroline Giertz
Genre: Roman
ISBN: 9185505358
 

KÖP PÅ CDON.COM


Direktlänk till boken hos Bokus


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Caroline Giertz följer upp succén Ashimas bok med den vassa relationsromanen 24 timmar i oktober.

"Författare som Mara Lee och Caroline Giertz tar svensk chicklit från litteraturens chips- och godishylla till gourmetavdelningen. /.../ '24 timmar i oktober', där en trebarnsmor och hennes odåga till karl tvingas överge sina könsroller och kastas in i varsitt utvecklingsrally. Deras vedermödor skildras med humor, skärpa och djup. Kommer de återfinna varandra eller följder Eva-Maria sin nya väg? Läs och se. Bara en sak är säker: Ett dygn kan få ett liv att byta riktning." Maria Küchen i Amelia aaaa

Eva-Maria lever tillsammans med tre barn, hund och maken Karl i ett radhus på medelklassavstånd från Stockholm city. Eva-Maria la konstnärskarriären på hyllan för att ta hand om familjen och har inte sovit på eoner - känns det som. När hon ser sin man hångla upp dagisfröken faller hennes värld samman. Hon lämnar familjen och radhuset åt sitt öde och drar in till stan. I en stol hos innefrisören Tuttinone hittar hon nyckeln till sitt inre och till huvudstadens glamorösa uteliv, allt medan familjen och radhuset förfaller.

24 timmar i oktober är en pricksäker revanschroman i rasande tempo. Här ryms humor och värme, parat med bitande ironi och stor ömhet för romangestalterna. Det finns inga patentlösningar för ett bra familjeliv.

I varje människa finns det en gräns. En gräns mellan henne och hennes skugga. Mellan liv och ickeliv. Bortom den gränsen ligger en tillvaro av krossade illusioner, av svald stolthet, av utplånad värdighet, av bitterhet och förakt.
Eva-Maria Svärd kom till sin gräns klockan halv fyra på morgonen, måndagen den femte oktober, nittonhundranittiotvå.

Ur 24 timmar i oktober

Medelbetyg: 3,67 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av 24 timmar i oktober :


pippilin 2007-12-13 16:28
En roman om familjelivet som det tyvärr nog ser ut hos alltför många av oss. Hög igenkänningsfaktor även om jag lämnat småbarnsåren bakom mig.

Caroline skriver träffsäkert och med ett bra flyt. Jag kan dock känna att för de båda makarna och det de upplever under detta dygn kanske är lite för otroligt för att vara sant. Jag känner ändå med dessa personers frustration över sin situation. Och roligt är det.

Bästa "chick-lit" jag läst på länge.

Betyg 4

Isidora 2008-06-24 16:09
Svensk chick- lit, mycket underhållande. Bra sommarläsning.
Betyg 3

verran 2010-01-12 18:15
Rolig bok om en kvinna som sticker när hon upptäcker att mannen är otrogen. Man får följa hur mannen har det hemma med barnen i varannat kapitel och kvinnans äventyr i vartannat. Första boken jag läser av författaren men förhoppningsvis inte den sista. Gillar boken skarpt och extra käckt var att författaren stundvis väver in sina egna tankar.
Betyg 4

Skriv egen bokrecension till 24 timmar i oktoberKÖP PÅ CDON.COM


  Köp boken som film på cdon: