bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den långa vägen ut ur..
Long Hard Road Out of..
Liknande böcker:
Himlen kan vänta
 L. Gray
Fristen
 P. Levi
Konsten att fejka arab..
 L. Liman
Street Cat Bob
 J. Bowen
Här är mitt liv
 L. Holmqvist
Timme för timme dag fö..
 C. Peters
Ända in i märgen
 A. Taesler
Och i Wienerwald står..
 E. Åsbrink
När två världar kollid..
 B. Lindholm
Vägen ut
 H. Martinson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen långa vägen ut ur helvetet

 
Originaltitel: The long hard road out of hell
Författare: Marilyn Manson & Neil Strauss
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, kärlek, droger
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9185651001
 
Spänning:  9
Romantik:  2
Humor:  5
Lärorik:  7
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Äntligen svensk utgivning för bestsellern The long hard road out of hell, skräckrockarens självbiografi. Detta är svartrockens askungesaga, från barndom till succé, inklusive pubertetsgrubbel, familjeavslöjanden, skolpojkshyss och kärlekshistorier.

Marilyn Mansons karriär är som en levande manual i framgångsrik marknadsföring. Av den orsaken börjar även PR-folk och marknadförare över hela världen att studera fenomenet Manson med intresse. Och tvärtom vad man kan tro är Manson inte drogliberal. Snarare motståndare. Det framgår tydligt i boken att han tackar sina framgångar just för att han hållit droger på avstånd - utan att för den delen hyckla om att han aldrig provat.

''Antichrist Superstar'' Är han ond, eller galen? Foton av honom förskräcker. Hur kunde en blyg pojke uppfostrad i en kristen skola förvandlas till motsatsen? Han har kallats ''Antichrist Superstar'' men ganska snabbt i boken träder en riktigt sympatisk människa fram. Långtifrån ond och absolut inte galen. Marilyn Manson är knappast satanist, men förmodligen religionsmotståndare, precis som han är motståndare till det mesta han tycker hindrar människans fria tänkande. Han kritiserar också USA för sitt hyckleri och sin dubbelmoral och där är han i gott sällskap av t ex Michael Moore (Stupid White Men, Bowling for Columbine, osv) samt Sacha Baron Cohen (bl a Borat).

Som performanceartist, konstnär, skribent och musiker har han milliontals sålda album bakom sig och utsålda arenor världen över. Marilyn Manson, eller Brian Warner som han egentligen heter, har en hel del att berätta och tillsammans med författaren Neill Strauss har den amerikanske rockstjärnan skrivit en bok med en stor portion humor där sångaren inte är rädd för att utelämna sig själv. Bl a innehåller boken ett par mörka avslöjanden som nästan, men bara nästan, skulle kunna placera författaren i fängelse.

Neil Strauss, som är journalist på New York Times och Rolling Stone Magazine har skrivit några av de senaste årens mest lästa biografier, bl.a. Mötley Crüe - The Dirt, Jenna Jameson - How to make love like a porn star och nu senast raggnings Bibeln - The Game.

Förutom den kritikerrosade skildringen av Mansons liv är boken också fylld av intervjuer med klasskamrater och lärare, brev och intervjuer, citat från historiska personer, mängder av privata foton på Manson med vänner samt illustrationer ur Dantes Inferno.


Medelbetyg: 3,3 (10 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den långa vägen ut ur helvetet :


anette.lenander 2007-11-08 20:11
Boken var väldigt spännande.Det var svårt att sluta läsa den.Det var intressant att lära känna Brian personen bakom skräckrockaren Marylin
manson.Det är en intressant bok om hans svåra uppväxt.Ända fram
till hans dagar som världsstjärna.
Betyg 5

Caramilla 2008-08-01 11:35
Början av boken var bra och intressant. Man kom lite djupare in på Marilyn Mansons barndom och hans person. Men sen tyckte jag att det spårade ur med allt mer äckel.
Betyg 2

joakim_ 2009-12-21 23:33
Vissa delar kunde vara hyffsat spännande och intressanta, men den var i slutändan rätt ointressant. Tyckte inte man fick en klarare bild av vem Marilyn (Brian) är och inte gjorde alla skumma historier att man har mer överseende med honom, vilket jag hade hoppats att boken skulle resultera i... Läs den och gotta dig eller skit i det och missa inget!
Betyg 2

InteIdag 2010-09-02 00:23
En bra bok som är fascinerande att läsa. Det är svårt att gilla honom efter den här boken. Sen hur mycket som är överdrivet är ju frågan, är det bara ett provocerande skådespel?

Det är en väldigt svart och skitig bok men den känns välgjord och är verkligen värd att läsa. Han låter en även skratta ett par gånger då den mitt i allt har sina roliga texter..
Betyg 5

bonadea 2012-03-01 21:18
Jag är ingen Marilyn Manson fan , jag läste boken för att jag var nyfiken på människan bakom hans sminkade fasad och få veta vad för människa han är. Det tycker jag boken har lyckats med även om man ibland fick veta mer än nödvändigt. En lättläst bok som går mycket fort att läsa ut.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den långa vägen ut ur helvetet


  Köp boken som film på cdon: