bokrecensioner boktips

Den långa vägen ut ur helvetet

Originaltitel: The long hard road out of hell
Författare: Marilyn Manson & Neil Strauss
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, kärlek, droger
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9185651001


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Äntligen svensk utgivning för bestsellern The long hard road out of hell, skräckrockarens självbiografi. Detta är svartrockens askungesaga, från barndom till succé, inklusive pubertetsgrubbel, familjeavslöjanden, skolpojkshyss och kärlekshistorier.

Marilyn Mansons karriär är som en levande manual i framgångsrik marknadsföring. Av den orsaken börjar även PR-folk och marknadförare över hela världen att studera fenomenet Manson med intresse. Och tvärtom vad man kan tro är Manson inte drogliberal. Snarare motståndare. Det framgår tydligt i boken att han tackar sina framgångar just för att han hållit droger på avstånd - utan att för den delen hyckla om att han aldrig provat.

''Antichrist Superstar'' Är han ond, eller galen? Foton av honom förskräcker. Hur kunde en blyg pojke uppfostrad i en kristen skola förvandlas till motsatsen? Han har kallats ''Antichrist Superstar'' men ganska snabbt i boken träder en riktigt sympatisk människa fram. Långtifrån ond och absolut inte galen. Marilyn Manson är knappast satanist, men förmodligen religionsmotståndare, precis som han är motståndare till det mesta han tycker hindrar människans fria tänkande. Han kritiserar också USA för sitt hyckleri och sin dubbelmoral och där är han i gott sällskap av t ex Michael Moore (Stupid White Men, Bowling for Columbine, osv) samt Sacha Baron Cohen (bl a Borat).

Som performanceartist, konstnär, skribent och musiker har han milliontals sålda album bakom sig och utsålda arenor världen över. Marilyn Manson, eller Brian Warner som han egentligen heter, har en hel del att berätta och tillsammans med författaren Neill Strauss har den amerikanske rockstjärnan skrivit en bok med en stor portion humor där sångaren inte är rädd för att utelämna sig själv. Bl a innehåller boken ett par mörka avslöjanden som nästan, men bara nästan, skulle kunna placera författaren i fängelse.

Neil Strauss, som är journalist på New York Times och Rolling Stone Magazine har skrivit några av de senaste årens mest lästa biografier, bl.a. Mötley Crüe - The Dirt, Jenna Jameson - How to make love like a porn star och nu senast raggnings Bibeln - The Game.

Förutom den kritikerrosade skildringen av Mansons liv är boken också fylld av intervjuer med klasskamrater och lärare, brev och intervjuer, citat från historiska personer, mängder av privata foton på Manson med vänner samt illustrationer ur Dantes Inferno.

Medelbetyg: 3,3 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den långa vägen ut ur helvetet :
2007-11-08 20:11
Boken var väldigt spännande.Det var svårt att sluta läsa den.Det var intressant att lära känna Brian personen bakom skräckrockaren Marylin
manson.Det är en intressant bok om hans svåra uppväxt.Ända fram
till hans dagar som världsstjärna.
Betyg 5
2008-08-01 11:35
Början av boken var bra och intressant. Man kom lite djupare in på Marilyn Mansons barndom och hans person. Men sen tyckte jag att det spårade ur med allt mer äckel.
Betyg 2
2009-12-21 23:33
Vissa delar kunde vara hyffsat spännande och intressanta, men den var i slutändan rätt ointressant. Tyckte inte man fick en klarare bild av vem Marilyn (Brian) är och inte gjorde alla skumma historier att man har mer överseende med honom, vilket jag hade hoppats att boken skulle resultera i... Läs den och gotta dig eller skit i det och missa inget!
Betyg 2
2010-09-02 00:23
En bra bok som är fascinerande att läsa. Det är svårt att gilla honom efter den här boken. Sen hur mycket som är överdrivet är ju frågan, är det bara ett provocerande skådespel?

Det är en väldigt svart och skitig bok men den känns välgjord och är verkligen värd att läsa. Han låter en även skratta ett par gånger då den mitt i allt har sina roliga texter..
Betyg 5
2012-03-01 21:18
Jag är ingen Marilyn Manson fan , jag läste boken för att jag var nyfiken på människan bakom hans sminkade fasad och få veta vad för människa han är. Det tycker jag boken har lyckats med även om man ibland fick veta mer än nödvändigt. En lättläst bok som går mycket fort att läsa ut.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den långa vägen ut ur helvetet
Liknande böcker:
Allt ska bli ditt
 A. Sundelin
Gangster Prinsessan
 H. Stommel Olsson
En beundrad outsider
 H. Ingvarsson
Min Dotter Amy
 M. Winehouse
Året med 13 månader
 Å. Linderholm
All in : när livet är..
 E. Igelström