bokrecensioner boktips

The girl with the lower back tattoo : saker du inte vet om mig

Originaltitel: The Girl with the lower back tattoo
Författare: Amy Schumer
Genre: Biografi
Ämnesord: humor, kärlek, ungdom
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789175036489


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Amy Schumer, född 1981 i New York, slog igenom 2015 och är idag den hetaste komikern i USA. Tv-serien Inside Amy Schumer (som visats här på TV 3) där sketcher blandas med ståuppnummer och intervjuer är flerfaldigt prisbelönad, och hon rosas för sin roll i filmen Trainwreck som hon också skrivit manus till. 2015 utnämndes hon av Times till en av de 100 mest inflytelserika människorna i världen. Hennes sylvassa feministiska humor rör sig kring sex, kön, relationer, normer, kroppsideal, kvinnoförakt, mansvälde och - inte minst - underliv.

Nu kommer hon också med en mångskiftande samling självbiografiska essäer. Ur sitt förflutna fiskar hon upp historier om allt som skapat henne till den hon är - en kvinna som vågar blottlägga både kropp och själ för att stå upp för det hon tror på, och som får oss alla att skratta. Och hon vill inte enbart roa eller provocera, här finns också det mörka: föräldrarnas sviktande ekonomi under hennes barndom, faderns snabba insjuknande i ms, den hårda kritik och rena dödshot hon fått utstå på vägen mot berömmelse, förhållandet med en våldsbenägen man som hon för sent kunde släppa taget om ... Under en visning i Louisiana av filmen Trainwreck sköts två unga kvinnor till döds i biografen och flera skadades. Det chockade Amy som sedan dess arbetar för hårdare vapenlagar. Boken är dedicerad till de två kvinnorna.

Amy Schumer sammanfattar sin livsvisdom redan i bokens förord. "Jag vet vad som är viktigt för mig, och det är min familj ... Och att skratta och njuta av livet med mina vänner. Och, förstås, att ha en orgasm då och då. Jag har kommit fram till att en gång om dagen är det bästa."

Amy Schumer kommer till Stockholm i augusti för att uppträda med en show på Hovet.

"Jag har förändrats så mycket sedan jag var en självsäker, lycklig tjej i high school. Under de år som gått har jag upplevt mycket desperation och dåligt självförtroende, men på sätt och vis har jag gått varvet runt. Jag vet mitt värde. Jag omfamnar min makt. Jag vågar säga att jag är vacker. Att jag är stark. Du bestämmer inte min historia. Det gör jag. Jag ska tala och dela med mig och knulla och älska, och jag kommer aldrig att be om ursäkt för det."Utdrag ur boken:
Jag har kämpat mig fram genom hård kritik och dödshot, och jag lever. Jag är orädd. För det mesta
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av The girl with the lower back tattoo : saker du inte vet om mig :
2021-08-07 21:01
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till The girl with the lower back tattoo : saker du inte vet om mig
Liknande böcker:
Gangster Prinsessan
 H. Stommel Olsson
Gyllene Tider - en sis..
 J. Wiström
Det är i alla fall tur..
 J. Helgesson
Svartskalle : en svens..
 A. Vera-Zavala
När livet vänder
 A. McNab
En droppe midnatt
 J. Diakité