bokrecensioner boktips

Skuggan från norr

Författare: Philip Pullman
Genre: Roman
Ämnesord: politik, kärlek, spänning, äventyr
ISBN: 9127106314


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

London år 1878. Tillsammans med kompanjonerna på Garlands detektivbyrå försöker Sally Lockhart lösa mysteriet med ett förlist skepp, och undersökningarna leder ofrånkomligen mot den förmögne industrimannen Axel Bellman. Vilka hemliga trådar drar han i? Hur kommer det sig att han snart ska gifta sig med en ung och vacker aristokratisk flicka som uppenbarligen hellre vill dö? Och finns det försänkningar ända upp på regeringnivå?

Skuggan från norr utspelar sig i Londons finaste salonger, på varietéteatrarna och i dimmiga gränder. Här saknas ingenting av det som utmärker en riktig äventyrsberättelse: högt tempo, mystiska människor, svarta hemligheter, kärlek och ond bråd död.
Medelbetyg:
Betygsätt:
Bok recensioner av Skuggan från norr :
2007-09-02 17:32
Detta är den andra delen i serien om Sally Lockhart, första delen heter Rubinen i dimman.

Jag tycker att Skuggan från norr är ganska så mycket bättre än vad Rubinen i dimman var. Dels för att man får lära känna huvudpersonerna bättre, dels för att den går ännu mer på djupet känslomässigt än vad den första boken gjorde.
Jag är egentligen ingen stor romanläsare utan läser mest fantasy, sci-fic och deckare men ändå så kändes denna bok perfekt för mig. Den går ju inte direkt att jämföra med Pullmans serie Den mörka materian för de känns som om dem är skrivna av två helt skillda författare, men ändå inte. Pullman skriver ett väldigt bra målande språk och det är lätt att se miljöerna framför sig, och även föreställa sig personerna i boken.
Min personliga favoritperson i boken är utan tvekan Jim Taylor för att han alltid lever i nuet och är långt ifrån den självklara "normala" hjälte-personen.

Det är en riktigt bra bok helt igenom och jag längtar tills nästa del översätts till svenska och kommer ut i de svenska bokhandlarna.

// XindeaDirektlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Skuggan från norr
Liknande böcker:
En vilsen själ
 G. Redin
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Staden sover
 M. Lang
En saga
 S. King
Rött, vitt & kungligt..
 C. McQuiston