bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blå skymning
Ett år av magiskt tänk..
Liknande böcker:
Liv, död och hjärnkiru..
 H. Marsh
Livets mening och andr..
 A. Lindgren
Alltid för er
 G. Lindh
Vinden är min mor
 B. Heart
ABBA Gold - den otroli..
 J. Tobler
Gunnar Ekelöf: En biog..
 C. Sommar
Älskade terrorist
 A. Sundberg
Memoarer
 B. Dylan
Glöm mig
 A. Schulman
Raul Wallenberg i Buda..
 P. Levine

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker


     

The Year of Magical Thinking

 
Författare: Joan Didion
Genre: Biografi
ISBN: 9780007216
 

Direktlänk till boken hos Bokus

CDON.COM

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Köp på tradera


Medelbetyg: 3 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:
Mellansdagsrea hos adlibris upp till 70% rabatt!

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av The Year of Magical Thinking :


bokoholic 2007-05-29 21:59
Dagen före nyårsafton 2003 avled hastigt och plötsligt den amerikanska författarinnan/journalisten Joan Didions man av en hjärtinfarkt hemma i parets lägenhet under middagen. Då hade de varit gifta i nästan fyrtio år.
Samtidigt ligger deras enda dotter i koma på sjukhus efter att ha insjuknat i en livshotande lunginflammation strax innan jul. På bara en vecka har livet förändrats totalt och vänts upp och ner för att aldrig mer bli sig likt.

Några månader senare, under hösten 2004, börjar Joan Didion skriva på"The Year of Magical Thinking" som handlar om det första året som änka och om sorgearbetet efter makens bortgång, men även om dotterns sjukdom och sakta tillfrisknande från den. Det är lågmält och vackert skildrat, med sparsamma meningar och tänkvärda betraktelser kring livet och döden - vilket gör att det aldrig känns tungt att läsa, trots ämnet, och det blir väldigt lätt att ta till sig, även om man som jag aldrig själv har varit med om att någon närstående har gått bort eller varit allvarligt sjuk.

* * *

Efter att ha läst ut boken googlade jag lite snabbt för att ta reda på hur det gick med dottern Quintana. Det var chockerande att få reda på att hon dog i sviterna av sin sjukdom 2005, strax efter att "The Year of Magical Thinking" publicerats. Riktigt sorgligt.
Betyg 4

helix 2008-10-20 14:19
En eftertänksam skildring av hur man kan reagera vid en nära anhörigs plötsliga bortgång. Det är bra skrivet, ganska bra översatt. Men tråkigt. Jag är inte intresserad av detta. Jag tycker INTE att det är en allmängiltig bok som det sägs i recensioner, däremot kanske den kan vara till hjälp vid personliga sorgearbeten. Jag vet inte.
Betyg 2

animisha 2013-08-04 18:17
Texten flyter, associerar sig hit och dit och det är lätt och rätt behagligt att flyta med. Nu har jag läst Blue nights first, trots att den skrevs senare än den här boken, och jag var förvånad över hur pass mycket dubbelt det var i båda böckerna. Jag hade lite högre förväntningar inför den här boken, men den är ändå bra.
Betyg 3

Skriv egen bokrecension till The Year of Magical Thinking

 


Köp boken som film på cdon: