bokrecensioner boktips

Noshörningen

Författare: Colin Forbes
Genre: Roman
ISBN: 9789137118444


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I Washington, London, Paris och Berlin mördas den ena toppolitikern efter den andra. Samtidigt strömmar horder med upprorsmakare till storstäderna i väst och vandaler ställer till kravaller.
Tweed vid brittiska underrättelsetjänsten väljer Hamburg som bas för sina efterforskningar. Som vanligt har han sällskap av Paula Grey och Bob Newman. Han stiftar dessutom bekantskap med den mystiska Lisa Trent som varnar honom för en kommande katastrof. Täcknamnet Noshörningen dyker hela tiden upp, men vem är mannen egentligen? Vilka är medlemmarna i den hemliga Elitklubben? Och kan Tweed verkligen lita på den fagra Lisa?

Utdrag ur boken:
-"Jag har surfat mellan flera olika amerikanska sajter," började Monica. "Det var en som ägnade sig åt trädgårdsskötsel - den kvinnliga kommentatorn gjorde evighetslånga pauser mellan de olika blomnamnen. Sen var det en som handlade om att hålla sig i form. Den var också konstig - instruktören tog en vansinnig tid på sig från en instruktion till nästa. Jag fick en känsla av att det hela var ett kodmeddelande."
"Surfa på nätet." Tweed fnös. "Det låter som att leka bland vågorna nere i Devon."

Medelbetyg: 2 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Noshörningen :
2007-05-29 16:35
Colin Forbes har ju skrivit massor av böcker med samma huvudrollsinnehavare och man skulle ju tro att böckerna är jättebra med tanke på den framgång han har. Kanske hade jag otur men Noshörningen var rätt enanhanda och steril. Jättedålig personskildring. Allting var tillrättalagt och serverat.

Boken handlar om fem världsledande män som tänker ta över världen och styra med diktatur.

Nja, den här boken fick bara en trea i betyg av mig.

Betyg 3
2012-02-18 18:38
Svagare spänningslitteratur får man leta efter. Jag vet att Colin Forbes var en bestsellerförfattare förr och var nyfiken på den smått kultförklarade karaktären Tweed och hans team. Snacka om att bli besviken.

Det är ett hafsverk av sällan skådat slag. En kaskad av inkonsekvens, en uppvisning i bristande logik. Det är anskrämligt dåligt. Några exempel:

*Hemliga kodsändningar på internet upptäcks av en sekreterare. (Var det för jobbigt att lyfta in en ny karaktär med lite up-to-date-karaktär?)

*Agenter på spaning saknar mobiltelefon så de måste lämna utsiktsplatsen för att rapportera.

*Ett par möten haussas upp ordentligt, bara för att avslutas efter 2 minuters dialog med budskapet; det här måste vi göra igen.

*En av Tweeds närmaste och mest trogna medarbetare får höra något chockerande men väljer att inte berätta något till en början.

*Misstänkta och suspekta typer passerar och konfronterar ideligen men de brittiska agenterna väljer att fundera och avvakta.

*Den främsta taktiken verkar vara att ge sig ut på stan och se om man stöter på något misstänkt. I en småstad kanske, men i Hamburg? London? Men här funkar det alldeles utmärkt.

Sammantaget en oerhört blek händelsebeskrivning.
Trovärdighet= 0.
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Noshörningen
Liknande böcker:
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes
Studie i mänskligt bet..
 L. Anderssom