bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Still Here
The clothes on their b..
We had it so good
Liknande böcker:
Minnen av framtiden
 S. Hustvedt
Status quo
 E. Norman
Mamma är bara lite trött
 S. Beischer
Transit
 R. Cusk
Selambs
 S. Siwerts
Kvinna utan minne
 P. Lidbeck
Aldrig mer
 S. Larsson
Jakten efter vind
 G. Linn Persson
Dödens hand
 M. Yorke
Den andra dödssynden
 J. Guillou

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNär jag levde i modern tid

 
Originaltitel: When I Lived in Modern Times
Författare: Linda Grant
Genre: Roman
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9188800156
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Evelyn Sert journeys to Tel Aviv, where Jewish refugees from Nazi Germany are determined to forge a modern consciousness in the heart of the Middle East. Her story weaves together national identity, terrorism, love and the art of hairdressing.

Evelyn Serth befinner sig på ett fartyg i Medelhavet med destination Palestina. Det är april 1946 och arméer av män och kvinnor är i rörelse genom Europa för att försöka komma hem igen - om de har ett hem att återvända till. Den unga hårfrisörskan från London skall snart anlända till den glittrande bauhausstaden Tel Aviv, där judiska flyktingar och idealister från hela Europa samlas för att skapa inte bara den nya juden utan också ett helt nytt modernt medvetande vid Medelhavets kust.
Tillsammans med sin älskare Johnny dras Evylyn in i kampen för ett fritt judiskt hemland, men alla hennes drömmar verkar kunna gå samma öde till mötes som stadens moderna, arkitektoniskt fulländade byggnader som snabbt förfaller i det heta klimatet.


Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av När jag levde i modern tid :


animisha 2007-04-17 20:20
Det är helt fantastiskt hur Linda Grant kan berätta om en vistelse i Israel under det stormiga året innan staten kom till, på ett sådant sätt att jag efter ett tag börjar tro att jag läser en mycket välskriven resedagbok, men när jag kollar på nätet, ser jag att hon inte ens var född då och att hon dessutom är uppvuxen i England, inte i Israel. Helt fantastiskt!
Betyg 4

okidoki 2009-01-16 10:54
Vi befinner oss tillsammans med judiska engelskan Evelyn i Palestina år 1946 då Britterna fortfarande ockuperade landet och judiska flyktingar strömmade till. Genom Evelyn kommer vi först till en kibbutz och senare till den vita staden Tel Aviv. Evelyn är en mycket social och nyfiken person som umgås med: judeföraktande britter, högutbildade tyska invandrare utan chans till kvalificerat jobb och idealister av olika schatteringar.Romanen belönades med det engelska Orangepriset år 2000. Läs och var där!
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till När jag levde i modern tid


  Köp boken som film på cdon: