bokrecensioner boktips

En kort berättelse om traktorer på ukrainska

Författare: Marina Lewycka
Genre: Roman
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9172637943


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Två år efter att min mamma dog blev min pappa kär i en stilig blond frånskild kvinna. Han var åttiofyra och hon var trettiosex. Hon exploderade in i våra liv som en fluffig rosa granat, rörde om i de grumliga vattnen, rev upp ett slam av gamla begravda minnen till ytan och gav familjespökena en rejäl spark i baken.''''

Marina Lewycka har skrivit en klok, ömsint och mycket rolig roman om familjer, läkning av gamla sår, ålderdomens prövningar och glädjeämnen och - faktiskt - om Europas historiska arv under de senaste femtio åren.

Medelbetyg: 3 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En kort berättelse om traktorer på ukrainska :
2007-04-12 13:09
Detta är historien om en man i 80-årsåldern och hans två vuxna döttrar. Mamman dog för två år sedan och döttrarna blev då oense om arvet och har därefter inte pratat med varandra.

Familjen kommer ursprungligen från Ukraina men bor sedan krigsslutet i England.

Plötsligt en dag deklararer pappan att han ska gifta om sig. Kvinnan är en mullig, yppig, vulgär kvinna i 30-årsåldern. Hon bor i Ukraina men behöver gifta sig för att få uppehållstillstånd i England där ett bättre liv hägrar.

De båda döttrarna återupptar snabbt sin förlorade kontakt. Här krävs förenade krafter för att förmå pappan att tänka om.

Boken är delvis ganska rolig men bitvis också lite tjatig. Den är OK men inte så mycket mer.

Betyg 3
2007-05-01 16:22
En väldigt rolig , medryckande och tankvärd bok. Boken är även tragisk. Som läsare hamnar man i en familjekonflikt, där konflikten står mellan två systrar och deras far. En läsvärd bok.
Betyg 4
2008-07-14 09:25
Tjatigt med kommentarer inom parentes. Bitvis ganska underhållande och intressant historia. Ofta väldigt onyanserat. Ingen bok jag rekommenderar.
Betyg 2
2008-10-06 15:52
Detta är en rolig bok samtidigt som den är riktigt hemsk. Man kan tycka att karaktererna i boken är lite väl starka och färgglada man kan även tycka dem är överdrivna men vad spelar det för roll egentligen så länge man skrattar. Beskrivningar är målande att man har mycket lätt att se allt framför sig, att man nästan hör den storbystade Valentinas brytande engelska
Betyg 4
2008-10-06 18:30
Har försökt läsa denna bok. Jag tycker inte att den är rolig och personerna är mer karikatyrer än riktiga.
Betyg 2
2009-04-05 16:03
En tragikomedi, som andra recesenter har påpekat. Jag tyckte att boken var rolig, speciellt första halvan. Andra var ojämn och utdragen. Det är inte en bok som man kommer att minnas, men helt OK läsning var det ändå.
Betyg 3
Liknande böcker:
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
Här är vi
 G. Swift
Utväg : fotboll
 E. Niva
Syskonen
 T. Hadley
Tarzans son
 E. Burroughs
Aftonen och morgonen
 K. Follet
Samma Författare: