bokrecensioner boktips

Nattens ljus

Originaltitel: Blessings
Författare: Anna Quindlen
Genre: Roman
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9146201432


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Godset Blessings är inte vad det en gång varit. Konversationerna har tystnat, glasen slutat klirra och dess ägare Lydia Blessing, ensam och gammal, plågas av minnen.När hon en dag upptäcker att hennes nyanställde trädgårdsmästare Skip Cuddy vårdar ett nyfött hittebarn, förvandlas hennes tillvaro i ett slag. Tillsammans utgör de tre en udda men förvånansvärt kärleksfull familj – så länge hemligheten bevaras för yttervärlden. Men en natt raseras plötsligt idyllen och genom ett dubbelt svek splittras familjen brutalt ...
En gripande berättelse om det förflutnas makt över nuet och om kärlek som förvandlar.
Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Nattens ljus :
2004-02-23 13:37
Det här är en småmysig roman som får en att längta etfer lantliv, småbarn och sommar... Boken är välskriven och har djup, men passar samtidigt den som letar efter en lättläst underhållningsroman. Huvudtemat är familjen och de nära, både de nu levande och de som en gång funnits i ens liv. Lydias glada och mörka minnen blandas på ett skickligt sätt med nuets skeenden, de glider in och ut ur varandra. Gårdskarlen Skips kärlek till den lilla babyflickan han hittar och tar hand om är väldigt fint skildrad.
Betyg 4
2014-08-03 18:01
Utvecklar sig till en amerikanskt sentimental feel-good. Läsvärd men inte nödvändig roman.
Betyg 3
2014-09-27 11:28
Första trekvart av boken är en osannolik historia, som jag accepterar eftersom den är så vacker och lycklig. Sedan ska författaren förstöra allt, och även om hon syr ihop det hela så att det inte blir så olyckligt som jag först tror, är det ändå tråkigt att det inte fick vara en osannolik och lycklig berättelse allt igenom.
Betyg 3
Liknande böcker:
Nej och åter nej
 N. Lykke
Misstagens bok
 S. Bjerg
evangelium enligt pantera
 h. linderholm
Renoveringsobjekten
 E. Åhman Owetz
Nattavaara
 T. Engström
Dagar utan slut
 S. Barry
Amado Mio
 P. Pasolini