bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
American Gods
Amerikanska gudar
Coraline
Kyrkogårdsboken
Neverwhere
Oceanen vid vägens slut
Smoke and Mirrors
Stjärnstoft
The Ocean at the End o..
The wolfes in the wall
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Eldtronen
 R. Riordan

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGood Omens

 
Författare: Neil Gaiman & Terry Pratchett
Genre: Fantasy
Ämnesord: filosofi, humor, religion, kultur, spänning
Utgivningsår: 1990
ISBN: 0060853964
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsenMänskligheten har elva år på sig.
Antikrist är född och Himmel och Helvete förbereder sig på Den sista och slutliga striden. Den som ingår i Den stora planen.
Apokalypsens fyra mc-åkare (Hells Angels, fast på riktigt) är på väg, liksom menige häxjägare Pulsifer och häxan (nåja) Anatema Manick, professionell ättling till sierskan Agnes Nutter som visste precis hur allting skulle gå till, fast inte alldeles exakt.
Nu är det slut! Världen går under!
Men vänta.
Crowley och Aziraphale vill ha ett ord med i laget. Har man levt på jorden som demon och ängel i sextusen år, kan det hända att man börjar ta till sig beteenden som nästan liknar de mänskliga.
Än är det inte över.
Och vem är Ond och vem är God - egentligen?

Pratchetts halsbrytande satir blandad med Gaimans mörka, magiska stil i en absurd berättelse om Harmagedon och vad som händer om Antikrist uppfostras till människa.


Medelbetyg: 3,86 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Good Omens :


TwilightRaven 2006-12-16 14:29
Två av England främsta författare slår sina huvuden ihop. Man antar att det borde bli bra... Men det blev bättre än så.
Boken innehåller både Terry Pratchetts underbara humor, det finns tydliga drag från hans böcker om Discworld, och Neil Gaimans mörka sinne.

Boken handlar om en ängel och en demon. De två har utvecklat en något udda vänskap och när de får veta att antiKrist har födds och att jorden kommer gå under om 11 år, kommer de överens om att förhindra det. Här finns även en del andra udda karaktärer, som häxjägare, Aliens, AntiKrist, spåkvinnor och DÖDEN. Även om karaktärerna från en början kan verka platta, utvecklas de.

Boken är en fullträff. Jag önskar att Gaiman och Pratchett kommer att göra fler samarbeten, för det här var jättebra.
Betyg 5

ElinLeticia 2007-02-28 11:47
"Goda omen" är en fantasyberättelse som jag egentligen hellre skulle kalla för en humoristisk saga för vuxna. I denna dråpliga berättelse drabbar himlen och helvetet samman när antikrist föds. Ingenting är dock så enkelt som man kan tycka. Antikrist uppfostran skall ske under de onda makternas inflytande, men istället sker en oväntad förväxling mellan två bebisar och Adam, antikrist själv, får växa upp helt utan något annat inflytande än det vanliga mänskliga. Snart börjar dock Harmageddon närma sig,....kan någon hindra ett skeende som är förutbestämt?

Jag vill egentligen inte beskriva boken för mycket. Allt jag kan säga är att den är ganska obeskrivbar.....den är ett sammalsurium av roliga ideer, skumma karaktärer, humoristiska kopplingar i historien... Det jag garvade mest åt var insticket att musik som ligger i bilen, förr eller senare alltid förvandlas till Queens best of, ...det och alla andra tokroliga formuleringar gjorde boken till en träningslektion för skrattmusklerna. . Ibland kunde det tyvärr bli lite för mycket av det goda. Slutet upplever jag för lite rörigt och jag störde mig lite granna på alla fotnoter som på sätt och vis både hindrade och förde fram de härliga punkterna i boken. Slutligt omdöme blir att boken i grund och botten är en störtskön "sluta vara deppig - det är ju ändå snart jordens undergång" bok.

Betyg 4

tekoppen 2007-03-25 19:58
Mysig och rolig bok som vänder på ens invanda tankar. Tex häxan som ser det små djuren i framtidskulan och han som skriver insändare
Betyg 4

becka90 2008-02-17 09:38
Egentligen ska boken ha 3,5 i betyg (och det lutar mer åt en fyra än vad det gör åt en trea). Boken skulle säkert ha fått ett högre betyg om jag läst den på svenska och hängt med i alla skämt.

Pratchett och Gaiman har skrivit en bok utefter en mycket intressant idé. Boken bjuder på många fyndigheter och är skickligt skriven. Självklart rekomenderar jag den!
Betyg 3

Thomas72 2010-05-08 15:35
Mycket Bra bok. Rolig hela tiden
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Good Omens


  Köp boken som film på cdon: