bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
American Gods
Amerikanska gudar
Good Omens
Kyrkogårdsboken
Neverwhere
Smoke and Mirrors
Stjärnstoft
The Ocean at the End o..
The wolfes in the wall
Liknande böcker:
Harry Potter och det f..
 J. Rowling
Mörkrets makt
 Y. Andreasson
Och mörkret föll
 M. Lundvall
Nekromantikerns krig d..
 N. Perumov
Harry Potter and the c..
 J. Rowling
Förrädaren
 L. Jacobsen
Mörkrets herrar
 J. Dever
The painted man
 P. Brett
An Unwelcome Quest (Ma..
 S. Meyer
Spell or High Water (M..
 S. Meyer

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker


     

Coraline

 
Författare: Neil Gaiman
Genre: Fantasy
Utgivningsår: 2002
ISBN: 0380807343
 
Spänning:  7
Humor:  1

Direktlänk till boken hos Bokus

CDON.COM

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Köp på tradera


I Coralines nya hem finns en låst dörr, som döljer en stum tegelvägg. Och en annan värld; med snällare föräldrar, godare mat, roligare leksaker. Men efter hand verkar de nya föräldrarna allt mer underliga, de vill behålla Coraline för alltid.
Dagen efter det att hennes familj flyttat in i ett gammalt hus ger sig Coraline ut på upptäcktsfärd. Huset är uppdelat i lägenheter och i hennes lägenhet finns det 21 fönster och 14 dörrar, men endast 13 av dem går att öppna. Den fjortonde dörren är låst och bakom den finns det bara en tegelvägg. När Coraline lyckas få upp dörren står det klar för henne att den också är en passage in i en annan värld, med en annan lägenhet i ett annat hus. Den nya världen har stora likheter med hennes egen - men det finns också skillnader. Först är allt bara underbart. Maten är bättre, leksakerna roligare och böckerna mer spännande. Föräldrarna är också annorlunda. De är snällare än hennes egna, men det är något konstigt med dem - till exempel har de fastsydda knappar i ansiktet i stället för ögon. Dessutom vill de att Coraline ska stanna hos dem och vara deras dotter. De vill göra om henne och behålla henne hos sig för alltid. Coraline är inte ensam. Det finns andra kidnappade barn i den nya världen, och dessutom tas hennes riktiga föräldrar till fånga där. Coraline är den enda som kan rädda dem. Hon får kämpa av alla krafter för att rädda de andra barnen, sina föräldrar och sig själv

En riktigt otäck rysare för barn av Neil Gaiman, världsberömd för bland annat sina skräck- och fantasyromaner för vuxna.


Medelbetyg: 3,94 (17 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:
Mellansdagsrea hos adlibris upp till 70% rabatt!

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Coraline :


inca 2003-12-08 12:22
Det här är egentligen en barnbok men jag tycker att vuxna också kan läsa den. Den är spännande och det händer en hel del rysligheter. Mycket trevlig läsning, min dotter gillade också den här boken rejält.
Betyg 4

annapuma 2004-01-08 14:55
En ungdomsbok som passar vuxna. Riktigt läskig emellanåt, men handlar också om att våga vara stark och komma till insikt om vad som verkligen betyder något i livet.
Betyg 4

trollaki 2004-02-23 20:31
Bra bok, även om den inte var så skrämmande som det sägs.... egentligen är berättelsen inte skrämmande alls. åtmistone inte för vuxna.... fast det är en bok för barn, jag tyckte mycket om den. berättelsen var ganska originell och spännande.Mest tyckte jag om slutet.
Betyg 4

ElinLeticia 2004-09-13 20:31
Ingen lyssnar riktigt på Coraline, alla pratar förbi henne och kallar henne till och med vid fel namn. En dag hittar hon en dörr som leder in till en annan värld. Den världen är precis som den hon lämnat. Allt är bara litet roligare och händelserikare. I den världen lever hennes "andra" föräldrar, som har knappar som ögon och vill älska henne över allt förstånd. Men när hon vill ha tillbaka sina riktiga föräldrar inser hon att hennes "andra föräldrar" har stulit deras själar. Coraline är fast i en ohygglig verklighet, där allt är nästan som det borde vara - ......men bara nästan.

Till formen är "Coraline" en barnbok. Språk, stil och till en börja med, också historien är riktad till barn. Men trots det skulle jag hellre låta mina barn läsa Stephen King än denna historia. Coralines "andra" mamma som vill sy fast knappar i Coralines ögon och älskar henne med en kärlek som är bottenlös, ger mig rysningar. Det här är en av de få böcker som jag inte kan kategorisera. Böcker som "Harry Potter" eller "Guldkompassen" är trots allt riktade till barn och ungdomar, även om de passar lika bra för vuxna. "Coraline" är en vuxenbok i barnform som surrealistiskt uttrycker den otämjda skräck som är förbehållet endast barn.
Betyg 4

nakoma 2004-09-21 17:17
Neil Gaiman har skrivit många bra böcker och jag tycker inte den här är en av de bästa. Trots det är den läsvärd och, enligt mig, lite för komplicerad för att vara en barnbok, jag kanske minns fel, det var ett tag sen jag läste den.
Betyg 3

Babsan 2005-01-30 01:02
Jag får rysningar bara av att tänka på råttorna. Efter att ha läst den var jag tvungen att sova med lampan tänd. Om jag hade läst den som barn så hade jag fått stora problem med att sova överhuvudtaget.
Betyg 4

tekoppen 2007-03-25 20:03
Bra barnbok för personer som är runt 10 år och äldre. För mindre kan den nog vara lite väl ruskig.
Betyg 4

pidelida 2007-03-26 15:45
Inte så skrämmande tyckte jag, men å andra är den inte skriven för vuxna heller :) Kan tänka mig att yngre tycker det är läskigt med låtsasmamman som äter kackerlackor.
Betyg 3

Fayance 2007-08-29 12:28
Blev lite förvånad då jag såg att det var en barnbok av Neil Gaiman. Ganska charmig bok med en mysig, lite mörk stämning. En bra skräcksaga. Men kanske ändå mer en saga för barn än vuxna, trots att den är lite ruskig ibland.
Betyg 3

paltbarn 2007-08-30 14:53
En mycket bra bok som jag ska inhandla när jag hinner, tror att jag både har läst den men även lyssnat på den som cdbok och det var en intressant upplevelse, man fick en hel annan inlevelse i den med en röst som berättade och de gav lika mycket att lyssna som att läsa.
Inte direkt en gullig liten bok utan en spännande historia om paralella världar.
Betyg 5

pippilin 2007-09-18 11:03
Läste denna för några år sedan, men minns den ännu pga av att det var så ruskig. Skulle inte rekommendera den till mindre barn, snarare något för tonåringar. Jag lät min son läsa den också och han var då tolv och en ganska tuff kille. Han kunde inte sova sedan på flera nätter utan tänkte på denna bok och mamman i den som inte kändes som tryggheten själv, direkt.

Spännande dock med parallella världar. Boken får ett högt betyg. Något för vuxna deckarfantaster, kanske.
Betyg 5

d@ddydj 2009-12-26 21:27
En av få böcker som har gett mig rysningar. Det sägs att gräset är grönare på andra sidan, men kanske ändå inte när man får sig en bättre titt..
Betyg 4

emsku 2012-09-24 18:20
jag läste denna först på engelska sen på norska för någr år sedan och den sitter fortfarande kvar, en väldigt spännande bok tycker jag =)
Betyg 4

Skriv egen bokrecension till Coraline

 


Köp boken som film på cdon: