bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
American Gods
Coraline
Good Omens
Kyrkogårdsboken
Neverwhere
Oceanen vid vägens slut
Smoke and Mirrors
Stjärnstoft
The Ocean at the End o..
The wolfes in the wall
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Onda aningar
 M. Buffie

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerAmerikanska gudar

 
Författare: Neil Gaiman
Genre: Fantasy
Ämnesord: mord, humor, spänning
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9137122274
 
Spänning:  7
Humor:  2
Sorglig:  1

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Shadow är en man med ett förflutet. Efter tre år i fängelse vill han inget hellre än att hålla sig från bråk och leva ett lugnt och harmoniskt liv tillsammans med sin fru. Ända tills han får veta att hans fru dödats i en olycka. På resan hem till begravningen, då en våldsam storm skakar planet, presenterar sig mannen i stolen bredvid. Han kallar sig mr Wednesday och han vet mer om Shadow än vad han borde göra. Han varnar Shadow att en mycket värre storm är på väg att blåsa upp. Och Från det ögonblicket kommer inget att förbli detsamma. Amerikanska gudar är en mörk och brokig resa in i mytens värld och över den amerikanska kontinenten – en resa lika bekant som fullständigt främmande. På sitt eget mästerliga sätt berättar Neil Gaiman en originell och nyskapande historia, i vilken verklighet och fantasi förenas.

Medelbetyg: 4,07 (14 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Amerikanska gudar :


inca 2003-12-29 08:19
En riktig favoritbok, den översteg mina förväntningar. Gaiman tar med en på en helt makalös spännande resa genom Amerika och till möten med olika gudar ur världens mytologier. Alla blir de sammankallade till en sista strid, de gamla gudarna och de nya som t ex media, datorer mm. De gamla gudarna följde med all världens folk när de invandrade till Amerika och de fastnade där och nu kämpar de för att inte bli bortglömda. LÄS!!
Betyg 5

jema 2003-12-31 13:05
En helt fantastisk roman. Jag vill egentligen inte kalla den för fantasy även om den handlar om Gudar och hjältar eftersom den på nåt sätt känns väldigt nära, miljöerna är amerikanska landsbygden med småstäder och vägkrogar. Människorna och även gudarna är lite tilltufsade av livet. Rekommenderas varmt.
Betyg 5

annapuma 2004-01-08 14:22
En stor favorit som med sin dystra stämning men med humoristiska inslag verkligen grabbar tag i mig.
Betyg 5

jr 2004-06-17 08:30
Keruac tar Tolkien on the road again
Betyg 5

jacobsteel 2004-09-07 09:48
Klockren. Som ett haldussin riktigt bra Sandman-historier hopskrivna till en. Spännande hela vägen. Typ: boken Stephen King önskar att han hade skrivit.
Betyg 4

nakoma 2004-11-09 20:55
En härlig fantasy bok, Shadow är så härlig. Älskar Gaimans böcker, hoppas det kommer en uppföljare.
Betyg 5

Ulwen 2004-12-23 22:37
Detta är tyvärr den segaste av Gaimans böcker, som ju annars hör till bland det bästa och roligaste man kan läsa idag.
Den mest uppenbara skillnaden är nog tjockleken. Den är mer än dubbelt så tjock som hans tidigare böcker utan att storyn egentligen innehåller mer. Det hade säkert blivit en förstklassig bok om han hållit den till ca 250 sidor. Han har tyvärr fastnad i orbehandlarsyndromet, dvs mer av allt som utfyllnad utan att det tillför något.
Synd, eftersom själva grundidén i boken hade kunnat bli något bra, särskilt i Gaimans händer.
Slutomdömet blir därför, i jämförelse med hans tidigare böcker, ett för tjockt hastverk, tyvärr.
Betyg 2

ElinLeticia 2005-10-17 16:35
Efter tre år har Shadow suttit av sin tid i fängelse och ska bege sig hem till sin älskade hustru Laura. Ungefär samtidigt med frigivningen dör Laura i en tragisk bilolycka och Shadow förlorar meningen med livet. Ofokuserad åker han hem för att förbereda begravningen. Han stöter på en underlig man som kallar sig Wednesday och blir "anställd" av denne. Hans bekantskap med Wednesday leder till en mängd andra skumma kontakter och snart inser Shadow att det land som han känner är husrum för mer eller mindre övergivna gudar. En storm är i antågande och kriget mellan de forna gudarna och dagens moderna kommer snart börja.

Intressant berättelse idémässigt som innehåller ett gripande språk som gör historien spännande. Tyvärr tycker jag att "Amerikanska gudar" är en ytterst splittrad bok som aldrig lyckades fånga min uppmärksamhet längre än några minuter i taget. Shadow och de andra karaktärerna är tunna och ganska okomplicerade. Tillvägagångsättet att beskriva karaktärerna liknar på många sätt Stephen Kings, men saknar hans psykologiska känsla och blir ganska platta. Förhållandet mellan Laura och Shadow är intressant, men aldrig så mycket att det känns som man verkligen känner dem. Därför blir jag inte särskilt berörd och det är orsaken till mitt låga betyg av boken. Den är alltså kvalitativt bra, men inte särskilt givande - iallafall inte för mig.
Betyg 3

tekoppen 2007-03-25 20:00
Bra och spännande.
Betyg 4

moberg 2007-05-19 18:01
Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om denna boken. Den både fascinerar mig samtidigt tycker jag att den är jobbig att läsa. Men det var något som gjorde att jag ändå ville läsa klart den. I det stora hela är det en läsvärd bok.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Amerikanska gudar


  Köp boken som film på cdon: