bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blackberry Wine
Chocolat
Choklad
Coastliners
En doft av apelsin
Gentlemän och spelare
I persikoträdets skugga
Jigs & Reels
Kärlekens dårar
Sleep, pale sister
The Lollipop Shoes
Underströmmar
Liknande böcker:
Under Slussen
 J. Werner
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
Under floden
 S. Nordstrand
Allt utom det
 H. Busch
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Huset med de sju gavlarna
 N. Hawthorne
Robin Hood
 J. McSpadden
Nora O'Donoghues dröm
 M. Binchy

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn smak av vin

 
Originaltitel: Blackberry wine
Författare: Joanne Harris
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, spänning
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9170013756
 
Spänning:  5
Romantik:  5
Humor:  5
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


För tio år sedan var Jay Mackintosh ett lovande författarlöfte som höjdes till skyarna för debutromanen Jackapple Joe. Sedan dess har han dock inte kunnat skriva ett enda vettigt ord och en dag känner han att han måste förändra sitt liv. Han impulsköper ett hus i Frankrike och lämnar England och flickvännen Kerry bakom sig.

Huset väcker minnen från Jays tonårssomrar och vänskapen med Joe, den gamle gruvarbetaren. Joe lärde Jay allt om livet, trädgårdsskötsel och vintillverkning. När Jay var i artonårsåldern försvann dock Joe utan ett ord och alltsedan dess har Jay känt sig vilsen i tillvaron. Men med köpekontraktet på huset i sin hand känns allting möjligt igen.


Snart lär Jay också känna den vackra och gåtfulla Marise. Han känner instinktivt att hon döljer något - men vad? Inspirerad av Marise och hennes hemlighet börjar Jay åter att skriva ...


Medelbetyg: 4 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En smak av vin :


Sanne 2006-12-03 09:57
Efter att ha läst "Kärlekens dårar" hade jag inte så höga förväntningar på den här boken, men jag blev positivt överraskad. Beskrivningen av både människor, miljöer, smaker, lukter och känslor är så väl beskrivna att man tycker sig vara där. Man tycker sig känna smaken av Joe's bisarra viner, och man känner Jay's frustration över att inte kunna leva upp till sin prisade debutroman.

Jag gillar också igenkännandet som dyker upp i små glimtar här och var i hänvisningar till en annan av författarens verk. Mystiken som ständigt är närvarande i berättelsen är kryddan som höjer stämningen ett snäpp till.

Klart läsvärd må-bra-bok, som får mig att reflektera över varför man ibland har så svårt för att släppa taget och göra precis vad man känner för.
Betyg 4

marta153 2006-12-11 13:54
Tragisk brittisk författare får ett spontaninfall och köper en gård i Frankrike. En typisk "må-bra"-bok fylld av dofter, smaker och ljud från landet. Man vill bara att det ska bli sommar och sol så att man kan äta gott, umgås och gräva i trädgården, precis som i den där drömbilden man har av det goda livet i La belle France. Helt enkelt en härlig bok som man saknar när man har läst klart den.
Betyg 4

Asta 2007-01-21 11:37
Jag har läst några böcker av Joanne Harris förut. Bland annat har hon skrivit "Choklad" och "En doft av apelsin". Hon skriver varmt och relativt enkelt, men samtidigt medryckande. Denna boken är inget undantag. Jag blir avundsjuk på huvudpersonen Jay som vågar helt förändra sitt liv och som verkar finna sig själv. Och det kändes lite tomt när boken var slut. Ville ha lite mera. Men jag får väl ta och läsa om de tidigare böckerna och jag såg på hennes hemsida att det fanns en ny på gång.

Har ni inte läst något av Joanne Harris så gör det. Det är lite "må-bra-i-sinnet" böcker.
Rekommenderas varmt.
Betyg 4

Elza 2007-08-13 14:34
Småmysigt bok. Boken ger en varm och mysig eftersmak, samma känsla som jag fick efter att ha sett filmen Chocolate
Betyg 4

Rosa 2008-04-15 13:52
Detta är en lågmäld, finstämd berättelse som handlar om växter, vin, dofter och smaker. En mycket vacker bok som man inte ska stressa sig igenom utan det handlar mer om att smaka på varje mening.
Betyg 4

katarina666 2010-04-25 22:25
Harris bästa bok, enligt mig. Jag läste denna på engelska - "Blackberry Wine". De flesta av hennes böcker innehåller många mat- och drycksensationer, men steget från gammalt fruktvin till magi har aldrig varit så kort som i denna bok - på alla sätt... Harris mörka undertoner görs sig inte lika påminda här som i t.ex. "En doft av apelsin" men de finns där hela tiden.
Betyg 5

kirja 2012-08-17 22:45
En riktigt bra bok som verkligen passar att bli en feel good film! Men jag trodde nog att den skulle handla lite mera om vin...
Betyg 4

okidoki 2012-09-10 12:57
Lättläst. Mysig. Sentimental och romantisk.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En smak av vin


  Köp boken som film på cdon: