bokrecensioner boktips

En smak av vin

Originaltitel: Blackberry wine
Författare: Joanne Harris
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, spänning
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9170013756


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

För tio år sedan var Jay Mackintosh ett lovande författarlöfte som höjdes till skyarna för debutromanen Jackapple Joe. Sedan dess har han dock inte kunnat skriva ett enda vettigt ord och en dag känner han att han måste förändra sitt liv. Han impulsköper ett hus i Frankrike och lämnar England och flickvännen Kerry bakom sig.

Huset väcker minnen från Jays tonårssomrar och vänskapen med Joe, den gamle gruvarbetaren. Joe lärde Jay allt om livet, trädgårdsskötsel och vintillverkning. När Jay var i artonårsåldern försvann dock Joe utan ett ord och alltsedan dess har Jay känt sig vilsen i tillvaron. Men med köpekontraktet på huset i sin hand känns allting möjligt igen.


Snart lär Jay också känna den vackra och gåtfulla Marise. Han känner instinktivt att hon döljer något - men vad? Inspirerad av Marise och hennes hemlighet börjar Jay åter att skriva ...

Medelbetyg: 4 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av En smak av vin :
2006-12-03 09:57
Efter att ha läst "Kärlekens dårar" hade jag inte så höga förväntningar på den här boken, men jag blev positivt överraskad. Beskrivningen av både människor, miljöer, smaker, lukter och känslor är så väl beskrivna att man tycker sig vara där. Man tycker sig känna smaken av Joe's bisarra viner, och man känner Jay's frustration över att inte kunna leva upp till sin prisade debutroman.

Jag gillar också igenkännandet som dyker upp i små glimtar här och var i hänvisningar till en annan av författarens verk. Mystiken som ständigt är närvarande i berättelsen är kryddan som höjer stämningen ett snäpp till.

Klart läsvärd må-bra-bok, som får mig att reflektera över varför man ibland har så svårt för att släppa taget och göra precis vad man känner för.
Betyg 4
2006-12-11 13:54
Tragisk brittisk författare får ett spontaninfall och köper en gård i Frankrike. En typisk "må-bra"-bok fylld av dofter, smaker och ljud från landet. Man vill bara att det ska bli sommar och sol så att man kan äta gott, umgås och gräva i trädgården, precis som i den där drömbilden man har av det goda livet i La belle France. Helt enkelt en härlig bok som man saknar när man har läst klart den.
Betyg 4
2007-01-21 11:37
Jag har läst några böcker av Joanne Harris förut. Bland annat har hon skrivit "Choklad" och "En doft av apelsin". Hon skriver varmt och relativt enkelt, men samtidigt medryckande. Denna boken är inget undantag. Jag blir avundsjuk på huvudpersonen Jay som vågar helt förändra sitt liv och som verkar finna sig själv. Och det kändes lite tomt när boken var slut. Ville ha lite mera. Men jag får väl ta och läsa om de tidigare böckerna och jag såg på hennes hemsida att det fanns en ny på gång.

Har ni inte läst något av Joanne Harris så gör det. Det är lite "må-bra-i-sinnet" böcker.
Rekommenderas varmt.
Betyg 4
2007-08-13 14:34
Småmysigt bok. Boken ger en varm och mysig eftersmak, samma känsla som jag fick efter att ha sett filmen Chocolate
Betyg 4
2008-04-15 13:52
Detta är en lågmäld, finstämd berättelse som handlar om växter, vin, dofter och smaker. En mycket vacker bok som man inte ska stressa sig igenom utan det handlar mer om att smaka på varje mening.
Betyg 4
2010-04-25 22:25
Harris bästa bok, enligt mig. Jag läste denna på engelska - "Blackberry Wine". De flesta av hennes böcker innehåller många mat- och drycksensationer, men steget från gammalt fruktvin till magi har aldrig varit så kort som i denna bok - på alla sätt... Harris mörka undertoner görs sig inte lika påminda här som i t.ex. "En doft av apelsin" men de finns där hela tiden.
Betyg 5
2012-08-17 22:45
En riktigt bra bok som verkligen passar att bli en feel good film! Men jag trodde nog att den skulle handla lite mera om vin...
Betyg 4
2012-09-10 12:57
Lättläst. Mysig. Sentimental och romantisk.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till En smak av vin
Liknande böcker:
Ristmärken
 J. Theorin
Två systrar
 J. Bengtsson
Eldsjäl
 A. Åhman
Stormberget
 L. Marklund
En vilsen själ
 G. Redin
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews