bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Blackberry Wine
Chocolat
Choklad
Coastliners
En doft av apelsin
En smak av vin
Gentlemän och spelare
I persikoträdets skugga
Jigs & Reels
Sleep, pale sister
The Lollipop Shoes
Underströmmar
Liknande böcker:
Aednan
 L. Axelsson
Den svarta systern
 D. Edqvist
Sommaren utan män
 S. Hustvedt
Den Blinde Siaren
 S. Pari
Silvretsrike
 C. Iggulden
Folkets skönhet
 M. Pryds Helle
I det sista regnet
 J. Vaidya
Barndomshemmet : en ro..
 T. Stålmarck
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
En roll för Margareta
 H. Fogelström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKärlekens dårar

 
Originaltitel: Holy Fools
Författare: Joanne Harris
Genre: Roman
Ämnesord: historia, spänning
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9170012717
 
Spänning:  4
Romantik:  1
Humor:  1
Lärorik:  1
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Berättelsen utspelar sig i 1600-talets Frankrike mot en bakgrund av häxprocesser, kungamord och religiös fanatism.

Det här är historien om Juliette, en ung skådespelerska och lindanserska, som av omständigheterna tvingas överge sitt kringresande liv och söka skydd bland nunnorna i det avlägsna klostret Sainte Marie-de-la-Mer. Som syster Auguste skapar Juliette ett nytt liv åt sig och sin lilla dotter, Fleur, under den välvilligt inställda abbedissans förmyndarskap. Men nya tider närmar sig. Mordet på kung Henrik IV blir en start för stora omvälvningar i Frankrike. Förändringar som snart också når klostret på ön.

Den gamla abbedissan dör och Juliette får se sitt bekväma liv förändras. Den nya abbedissan, Isabelle, ett tolvårigt barn från en degenererad adelssläkt, är fanatiskt inställd på reformer. Och som om inte detta var tillräckligt har Isabelle med sig en viss Guy LeMerle, en man som smider oroväckande planer och som Juliette har all anledning att frukta och hata.
Förklädd till präst börjar LeMerle snart styra tillvaron på klostret. I takt med att hans illvilja och hemliga inflytande uppdagas, passioner släpps fria och rivaliteten inom klostrets väggar leder till mord, ger sig Juliette och LeMerle in i en viljornas kamp på liv och död.


Medelbetyg: 3,4 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kärlekens dårar :


Sanne 2006-11-04 12:00
Här får vi följa Juliette, en ung kvinna som försörjer sig som lindanserska i Frankrike någon gång på 1600-talet. Hon flyr med sin dotter Fleur till ett avlägset kloster där den välvilliga abbedissan låter nunnorna leva ett ganska behagligt liv innanför klostrets stränga murar. Abbedissan dör dock, och hennes efterträdare är en tolvårig rikemansdotter som i sin förvrängda livssyn är fanatiskt hängiven klosterlivets allra strängaste regler. Livet i klostret blir närmast outhärdligt för Juliette, och när den nya abbedissans följeslagare visar sig vara en mardröm ur Juliettes förflutna bestämmer hon sig för att lämna klostret. Men abbedissan för bort Fleur, så Juliettes planer måste ändras.

Det här är spännande på ett fascinerande sätt. Det är ett psykologiskt drama, en viljornas kamp, i en miljö som sätter fantasin i rörelse. Stämningarna är mästerligt beskrivna, man känner riktigt hur den ursprungliga friden trasas sönder till ett obehagens och maktdemonstrationernas skräckfyllda välde. Stundtals stannar dock tempot av lite för mycket, och man får för lätt att lägga boken ifrån sig och glömma bort den. Ändå en väl läsvärd resa för fantasin.
Betyg 3

Fayance 2007-08-29 12:43
Jag tyckte mycket om början av boken, och handlingen var många gånger intressant och spännande, men mot slutet blev den lite väl mirakulös och förutsägbar. Omslagsbilden ger högre förväntningar.
Betyg 3

JuliaM 2008-11-03 00:46
Inte alls lika bra som till exempel en doft av apelsin... men det är ändå något i Joanne Harris sätt att skriva som rör nått inom mig... en 4 med ett minus
Betyg 4

katarina666 2010-04-25 22:21
Harris överger mat- och dryckes-sensationerna i denna berättelse, men levererar som vanligt en mörk och underhållande historia.
Betyg 4

sarahallin 2013-09-19 20:36
Psykologisk och spännande roman som var annorlunda från någonting jag tidigare läst. Väldigt läsvärd! Dock ingenting som påverkade mig på djupet vilket gör att den till slut hamnar på en trea.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kärlekens dårar


  Köp boken som film på cdon: