bokrecensioner boktips

Under lysande måne

Författare: Lian Hearn
Genre: Fantasy
Ämnesord: krig, mord, kärlek, kultur, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9162270583


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Del 3 i Sagan om klanen Otori. Trilogin består av tre böcker:
Över näktergalens golv, På kudde av gräs och Under lysande måne.

Takeos och Kaedes kärled är så stark att de väljer att trotsa de starka klantraditionerna. De är båda rättmätiga arvingar till provinser, men att befästa sin makt blir en kamp mot tiden. Deras fiender växer i styrka och utmanar dem från alla håll, men oväntad hjälp ger dem en liten strimma hopp.

Takeo måste visa att han är den klanledare och taktiker hans underlydande förväntar sig. Samtidigt ifrågasätts hans religiösa tro och han ställs inför omöjliga val i en maktkamp han bara kan vinna genom stora offer.

Kaede försöker finna sig i sin roll som klanöverhuvud, men möter hårt motstånd i de traditionella patriarkala strukturerna. Ett enda felsteg och hon blir utmanövrerad...
Medelbetyg: 4,29 (14 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Under lysande måne :
2006-10-18 21:18
En vacker och spännande avslutning av trilogin om Takeo. Det blev ett litet hastigt slut tyckte jag, men det var nog mest för att jag hade väntat mig en pampig avslutning á la Ringen-trilogin. En fortsättning har precis släppts på engelska och den kommer jag också gärna att tillbringa några timmar tillsammans med.
Betyg 4
2007-03-24 17:29
Trilogin accelerar och lämnar oss sugna på uppföljaren.
Betyg 3
2007-05-31 17:30
Klockren 5
Betyg 5
2007-05-31 17:41
Klockren 5
Betyg 5
2007-11-01 11:03
Det är en bra serie, men lite konstingt efterord xD
Det står att det inte kommer att bli en till bok, men det blir det i alla fall xD Men det blir en stark 5:a.
Betyg 5
2007-11-17 19:29
nu är jag helt säker.. är du säker på att du vill höra på vad jag är helt säker på? skit samma.. DET HÄR ÄR DEN BÄSTA SERIEN JAG NÅGONSIN HAR LÄST i hela mitt liv!!!!=)=)=)=)=)=) Fan va glad jag är att det finns författare som lian!!!!! och ännu bättre är att det finns två böcker till!!?=)<3
Betyg 5
2008-01-08 21:11
Boken är vacker och spännade, och den är början till det nya liv som Takeo vill skapa tillsammans med Kaede och jag hoppas verkligen att dom lyckas.

Boken är verkligen bra läs den :) Och hela serien jag har älskat den sedan jag köpte första boken :)
Betyg 5
2008-06-15 19:33
Bara grym:):)
Betyg 5
2008-11-21 14:51
inget att tillägga, håller med
Betyg 5
2011-05-13 01:36
Den tredje boken i serien om Otariklanen börjar när Shigeru och Kaede har intagit Maruyama och blivit lyckligt gifta. Detta har skett mot bättre vetande då starka krafter hellre hade sett att detta inte blivit av. Krigsherren Arai som dels blivit förolämpad av att Shigeru gick under jorden i stället för att ansluta sig till honom och dels inte blev tillfrågad om tillstånd för giftermål vill nu krossa de båda. Shigerus farbröder sitter fortfarande - och olagligt - som Otoriklanens herrar och vill gärna se Shigero död då han är ett stort hot.
Vidare har Shigeru en dödsdom från Släktet hängande över sig, då han valde att lämna dom. Sist men inte minst vill en adelsman, som hjälpte Kaede när hon hade det svårt - och tog för givet att de var trolovade, krossa dem båda för Kaedes svek. Läget är sådant att de antingen måste besegra alla sina fiender, och bli härskare över de tre rikena, eller förintas.

Boken - som egentligen skulle vara den sista i en trilogi - håller de tidigare böckernas stil nästan hela vägen ut. En ny intressant komponent introduceras genom de så kallade Främlingarna. Dessa har vit hud och säljer Eldvapen. Främlingarna får symbolisera den nya tiden där släktets mystiska magi bleknar och försvagas och Främlingarnas teknologi blir starkare och mer attraktiv. Slutet av tredje boken känns lite rumphugget och förefaller mest vara ett upplägg till de två följande böckerna.

Shanti Rooney läser även in den tredje boken i serien och gör det - om inte bra, så tillfredsställande.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Under lysande måne
Liknande böcker:
Judas barn
 M. Heitz
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander