bokrecensioner boktips

På kudde av gräs

Författare: Lian Hearn
Genre: Fantasy
Ämnesord: kärlek, spänning, ungdom
ISBN: 9170011923


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sagan om klanen Otori, del två.
Trilogin består av tre böcker:
Över näktergalens golv, På kudde av gräs och Under lysande måne.

De två huvudpersonerna från Över näktergalens golv, Takeo och Kaede, är ännu bara tonåringar, men de har varit med om händelser som förändrat deras liv totalt. Deras kärlek till varandra är obetvinglig. Ändå väljer Takeo att hålla sitt löfte till Släktet, sin fars familj, och lämna Kaede för att gå i lära hos dem. Men Takeo är präglad av sin uppväxt bland de fredsälskande människorna som kallar sig de gömda. Det blir en inre kamp mellan blodtörstig makthunger och medmänsklighet som ställerTakeo inför ett svårt val.

Kaede är inte längre gisslan. Fri för första gången sedan sju års ålder skyndar hon sig hem för att träffa sin familj. Där finner hon att hennes mor, som varit dålig länge, dött. Hennes far balanserar på gränsen till vansinne och hemmet är i förfall. Alla menar att hon måste gifta sig för att freda Shirakawas gränser, men Kaede vill inte gifta sig med någon annan än Takeo - vars barn hon dessutom bär. Hon bestämmer sig därför, i strid med alla traditioner, för att leda klanen själv.
Medelbetyg: 4,09 (34 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av På kudde av gräs :
2003-12-14 12:38
Del två i serien och det märks. Det är lite av en mellanbok där man saknar både början och slut Men om man läst första delen vill man givetvis veta vad som händer med personerna. Jag gillar miljöskildringarna i den här boken och ser mycket fram emot den avslutande delen i serien!
Betyg 3
2004-03-31 17:23
En vacker bok, både typografiskt och innehållsmässigt! Intressanta miljöer, personer och fantasyinslag. En bok att drömma sig bort med och att njuta av. Inga stora slag eller liknande händelser i den här delen, men det händer ändå mycket i personernas liv, och jag tycker att den här delen känns mer välskriven och mogen än den första.
Betyg 4
2004-09-22 08:09
Miljön och personerna är fantastiska, men jag undrar om Hearn kommer att kunna sluta efter tredje boken, de flesta fantasy-författare som börjar skriva en serie och kallar det triologi brukar lägga till både en fjärde och femte bok och slutar aldrig och det blir bara mer långrandigt allt eftersom. Hoppas hon förstår att sluta innan hon förlorar läsarnas intresse...
Men den här boken är jättebra, jag längtar tills jag får läsa tredje...
Betyg 4
2004-10-12 23:20
helt underbar... man mår bara lite dåligt över att man inte får vara med på denna äventyrs lystna och erotiska saga
Betyg 5
2004-12-11 14:22
En lysande stjärna det är vad den här boken är! :D
Jag kunde inte lägga boken ifrån mig en minut! Den är lika vacker och spännande som första boken Över näktergalens golv!
:D
Betyg 5
2004-12-11 18:50
Efter att ha fängslats av den första delen av denna trilogi, "Över Näktergalens golv" så kände jag mig tvungen att även inhandla denna bok. Jag hade skyhöga förväntningar och dessa blev tyvärr inte infriade då denna bok saknar något som infanns i den första delen, men vad vet jag faktiskt inte riktigt. Dock så innehåller den del samma härliga och slående miljöbeskrivning som är värd en läsning bara den, och jag rekommenderar därför alla som läst den första delen att även kasta sig över "På kudde av gräs".
Betyg 3
2005-03-16 19:01
otroligt bra bok. i denna del, den andra, har kaede gett sig hem till sin familj och möts av saker som hon inte förväntat sig. hennes vistelse blir inte alls som hon hoppats och trott.
takeo har tvingats till släktet, om han lämnar dem kommer de döda honom. i släktet träffar han yuki, som för ett tag blir hans flickvän, ett slags surrogat för kaede. men takeo vet, lika väl som jag som läsare gjorde (nu menar jag inte att alla läsare vet det) att han inte kommer stanna kvar hos släktet som får honom att må dåligt. han vill få hämnd för mordet på Shigeru och han vill dela resten av sitt liv med sin kärlek kaede.

är ganska säker på att denna recensioner inte säger särskilt mycket till någon som inte läst första boken, men det är tyvärr någonting som jag inte kan göra nåt åt.
hur som helst tycker jag att denna bok var ganska spännande, men vet ändå att den hade kunnat bli ännu lite mer spännande om det lagts in lite intriger och liknande här och där i berättelsen. det känns som att någonting fattas, men jag kan inte sätta fingret på vad.
men språket är lika gudomligt som det var i första boken och jag skulle nog kunna läst den även om historien var skit bara för att jag gillar språket så mycket.
Betyg 4
2005-07-23 20:04
Sträckläste hela serien! Underbar rakt igenom!!!!
Betyg 4
2005-09-08 12:25
Fängslande.
Betyg 3
2006-07-30 00:19
Även om detta blev lite som en mellan bok är den Mycket BRA! längtar efter mer! (läste boken mär jag var 14)
Betyg 5
2006-09-19 22:32
Berättelsen om Takeo är vacker och underhållande. Högg in i tredje boken så fort jag avslutade denna (vilket var tidigare idag :-)
Betyg 4
2007-03-24 17:20
En bra forsätning, i samma anda som första delen.
Betyg 3
2007-05-31 07:13
Inte lika bra som första
Betyg 5
2007-05-31 17:30
Klockren 5
Betyg 5
2007-08-01 11:43
Dena bok var rätt så trist man väntar bara att nåt ska hända
Betyg 3
2007-10-19 11:49
den var bra, men inte lika bra som ettan, den var väldigt lång utan att något specielt hände =/ men den får ändå en 4:a =D
Betyg 4
2007-11-17 19:25
En sorglig bok.. men fan va bra den är! kan inte slute läsa lians böcker den här boken är en superbra fortsättning på dom andra.=)<3
Betyg 5
2007-12-03 17:24
kan bara hålla med övriga kritiker om att denna är lika bra som de andra i serien, vissa bokserier har fristående delar, dock inte denna och det finns inget negativt i det om läsaren bara är medveten om det, denna bok är kanske lite mörkare än de andra även om hela serien har ett japanskt svårmod över sig. ger dock bara en väldigt stark 4 då den är väldigt beroende av sina syskon i serien.
Betyg 4
2008-01-08 21:09
Den här boken är ännu bättre än den första. Och den är otoligt vacker och spännade. Den här serien är helt enkelt underbar.. :)
Betyg 5
2008-01-17 17:26
var ett tag sen jag läste den men den är VÄLDIGT BRA !
Betyg 4
2008-06-15 19:31
Så grym:):)
Betyg 5
2008-08-23 23:02
lite sämre än ettan men fortfarande är detta en mycket bra bok
Betyg 4
2008-09-12 16:10
Super bra! =D
bortsett från när han var med Yuki xD
men den slutade bra och längtar tills jag läser nästa bok :)
Betyg 4
2008-12-03 00:35
Vet egentligen inte vad jag ska säga om boken. Precis som med del ett tyckte jag att det inte hände så mycket, eller kanske snarare: det hände utan att jag märkte av det. Ingen fart i boken, men den är skriven med ett så vackert språk, så det gjorde kanske inget. Vet inte om jag tyckte om den eller inte. Men jag måste vänta lite innan jag dyker på del tre.
Betyg 3
2011-05-13 01:35
dödat Lida och Shigeru med sina Kayotofränder tagit sig in i slottet och över näktergalens golv - för att befria Kaedo från sin fångenskap och befria Shigerus fosterfar från hans lidande - ställs allt upp och ner i de tre rikena.
Shigeru skulle kunna ta makten över Otoriklanen och gifta sig med Kaede - men har ett avtal med släktet att han efter denna natt skulle återvända till dem och gå i lära till lönnmördare. Därför har Shigeru och Kaede tagit förväl och Kaede måste själv försöka hantera maktspelet som riskerar att vräka henne från hennes rättmätiga arv. När Shigeru försöker acceptera att han gett upp sitt självbestämmande återvänder Kaede hem till sin far som blivit tokig och inte bara låtit deras ägor förfalla utan vill att hon ska ta sitt liv då hon vanärat honom. Chansen att Shigeru och Kaede ska kunna få varandra och inta sina rättmättiga besittningar - Maruyama och Otori - ser inte ljus ut.

Denna andra bok i serien om Otoriklanen och släktet håller stilen. Den mystiska österländska känslan håller i sig och levererar en skön sagokänsla. Samtidigt har historien bra driv och man vill hela tiden veta hur det ska gå.

Shanti Rooney är lite stel i sin inläsning, men det är inget som inte en van ljudboksläsare kan bortse ifrån.
Betyg 3
2011-11-02 13:35
Jag var faktiskt ganska skeptisk till den här boken. Man hör jämt så mycket bra om de här böckerna och jag blev uppriktigt sagt ganska besviken på den första delen. Och när jag började på den här så ville jag bara bli klar med den, de första 180 sidorna var halvt onödiga och kunde lätt förkortats till kanske 80 sidor, och är början tråkig så försvinner i stort sett all entusiasm. Däremot tog det en vändning eter de där jobbiga sidorna i början och jag slukade resten av boken!

En sak jag stör mig på något otroligt med de här böckerna är längden på ett kapitel. Ett kapitel var från sida 188-256, vem har 68 sidor på ett kapitel? Det var kanske en gång per kapitel att han hoppade ner två rader så att det var nytt stycke, men kunde det inte vara nytt kapitel då? Jag verkligen hatar långa kapitel då jag inte kan sluta mitt i ett och blir väldigt irriterad när jag måste det, då känns det som att jag glömmer vart jag slutade.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till På kudde av gräs
Liknande böcker:
Judas barn
 M. Heitz
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander