bokrecensioner boktips

Och himlens vida väv

Författare: Lian Hearn
Genre: Roman
Ämnesord: krig, mord, kärlek, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9163854880


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Sagan om klanen Otori" av Lian Hearn har sålt i flera hundra tusen exemplar i Sverige. Recensenter och läsare har varit eniga i sina lovord. Trilogin "Över näktergalens golv", "På kudde av gräs", och "Under lysande måne" följdes under 2006 upp av en fjärde del "Vid hägerns skarpa skri" som var en så kallad sequel som utspelade sig 15 år efter trilogins slut.
"Och himlens vida väv" är en så kallad prequel - en roman som behandlar upprinnelsen till trilogin, dvs allt det som ledde fram till att Lord Shigeru fann Takeo i den lilla bergsbyn. Här får vi bland annat veta vad som hände när Otoris förlorade slaget vid Sheagehara och Lord Shigerus stora personliga förluster av sin far och bror. Alla trådar knyts ihop och sammanhangen blir klara och tydliga - de kommer att bilda en helhet.

Lian Hearn, som är en pseudonym, heter egentligen Gillian Rubinstein och är från Australien. Hon fick ett stipendie för att åka till Japan och studera den japanska kulturen och blev så gripen att hon vid 50 års ålder bestämde sig för att lära sig japanska och har sedan dess gjort många resor till japan. "Sagan om klanen Otori" är en fiktiv histioria men ändå väl planterad i den japanska historien - mytbilder, religion, könsroller, främlingsfientligheten, sederna och traditionerna är alla hämtade från den stolta och starka feodala medeltida historien.
Lian Hearn vill med den här femte delen få berättelsen om Otori att liknas vid en cirkel - i sann österländsk filosofisk anda. Där den femte delen slutar börjar den första!Medelbetyg: 4,4 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Och himlens vida väv :
2007-11-17 19:38
har man läst de andra böckerna så vore det en megatabbe att inte läsa den här. I denna boken får man följa Siegeru från födsel- hur hans uppväxt är- ända tills han hittar Takeo. Här i boken får man även reda på hur siegerus yngre bror dör. Läs den!!=)<3
Betyg 5
2009-01-02 11:39
Lian Hearn har helt enkelt gjort det igen. Har du läst de andra måste du helt enkelt läsa denna. Boken knyter ihop Herr Mystik Shigeru och man förstår äntligen allt.
Det där som stod står där uppe med en cirkel, tyckte jag var fint. Och det är ju en cirkel, med liv död och födsel. helt underbart :D
Läs den helt enkelt <3
Betyg 5
2009-04-12 04:45
Inte lika bra som triologin, men åh så kul det är att läsa om sina älskade karaktärer <3
Om du inte läst om klanen Otori är det en bok du bör lägga vantarna på! NU!
Betyg 4
2009-10-20 20:37
Inte lika bra som de första 4 böckerna men ändå en helt klar 4 i poäng. Intressant att få veta hur det hela började, då handlingen utspelas sig före över näktergalens golv.
Betyg 4
2009-11-08 17:16
när jag jag hade läst ut den här boken så kände jag mig tvungen att börja läsa första boken igen och nu har jag läst om alla :P
Betyg 5
2009-11-10 12:55
En klar femma. Jag läste denna bok som den sissta boken. jag tycer att hela serien har varit toppen men denna bok var nog bäst tror jag. Det var slutet i boken jag mins allra bäst...
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Och himlens vida väv
Liknande böcker:
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Rosa Candida
 A. Olafsdottir
Mörk sol
 K. Branzell
Senare
 S. King
Här är jag nu
 K. Cambell
Olympia
 M. Kallentoft