bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bildmakarna
Boken om Blanche och M..
Ett annat liv
Kapten Nemos bibliotek
Liknelseboken
Livläkarens besök
Musikanternas uttåg
Sekonden
Liknande böcker:
Skuggan från fronten
 H. Kirst
Rucklet
 M. Sällström
Haggan
 A. Berg
Krönikan om Ylva Alm 2..
 I. Skjelbakken
Tre systrar och en jul..
 S. Morgan
Miraklernas tid
 E. Seeberg
En roll för Margareta
 H. Fogelström
Kvinnornas stad
 E. Gilbert
The Wasp Factory
 I. Banks
I morgon kommer Christine
 M. Wester

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNedstörtad ängel

 
Författare: Per Olov Enquist
Genre: Roman
Ämnesord: mord, kärlek
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9172213760
 
Spänning:  2
Romantik:  3
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Pasqual Pinon var född med två huvuden. Det andra huvudet var ett kvinnohuvud. Han - eller de - visades upp på cirkusar under 1920-talet. P O Enquists särartade roman från 1985 - som har tematiska likheter med hans senaste, Boken om Blanche och Marie - översattes till många språk och bidrog till att befästa hans ställning som en av Sveriges ledande författa

Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Nedstörtad ängel :


jacobsteel 2006-09-06 21:51
Jag försöker gilla den här boken flera gånger. Jag tappar upp bad och jag sätter av tid, jag drar ur telefonen. Det är en kort liten bok, 143 sidor. Ändå tappar jag gång på gång koncentrationen. Det biter bara inte. Folk säger till mig att det är en bra bok, men tyvärr så börjar jag bara tänka på annat gång på gång. Var har jag läst det här förut? Vad påminner det här om? Gick det verkligen till så i den filmen? Tyvärr blir det inte så mycket bok kvar då. Det kanske är synd, men på mig funkade den inte.
Betyg 3

ThereseG 2009-04-28 00:50
Enquist säger själv i en lång intervju i Babel special 2008 att han tycker att Nedstörtad ängel är en genial liten berättelse. Att han 20 år senare känner så och även använder den som fond i Boken om Blanche och Marie (2004) säger oss en del om vad den betytt för sin författare.
Boken är kort men kräver en del av sin läsare. Flera parallella berättelser binds tematiskt och språkligt ihop till en helhet där berättarjaget finner sig själv. Att efter sista sidan direkt börja om på sidan ett är en god idé. Du kommer att upptäcka en ny berättelse och få en fördjupad förståelse för en del av de bilder som levereras redan på de första sidorna.
Att huvudpersonerna är fångade i varandras huvud, försöker dölja sina ansikten, gömmer missbruk/beroende i sin älskades huvud, har ett ansikte täckt av is är några av de bilder som kretsar kring berättarjagets chock över att se likheter med en far han aldrig träffat eller känt. Han söker med hjälp av vitt skilda historier återskapa sin fars kreativa (och skamliga) sida och på så vis återskapa och förklara sig själv.
Nedstörtad ängel är en berättelse som gör ont. Resan ner i koppargruvan för att hämta upp monstret är resan in i sig själv. Den som läser denna bok oberörd har missat en upplevelse.
Köp den, låna den, läs den! Och gör det flera gånger. Den blir bara bättre och bättre. En pärla.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Nedstörtad ängel


  Köp boken som film på cdon: