bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Lånat silver och kross..
 E. Klingberg
Ett julmirakel om dage..
 P. Alexander
Tango i Tabernaklet
 K. Brunk Holmqvist
Vaxade juveler och brä..
 E. Klingberg
Folk med ångest
 F. Backman
Skogsnävan
 K. Brunk Holmqvist
Totalskada
 H. von Zweigbergk
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerÄnnu talar träden

 
Författare: Calixthe Beyala
Genre: Roman
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9173430315
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Ännu talar träden är den första roman av Calixthe Beyala som översätts till svenska. På ett språk som vrider sig mellan högt och lågt balanserande mellan gröna andar, undersköna kvinnor och ruttnande lik och vibrerar av dämpat ursinne, burlesk humor och livsbejakande överdåd serveras en mångbottnad och spektakulär berättelse.

Utdrag ur boken:
- Vi lever i samklang med naturen, fortsatte Gazolo. Vi respekterar den och tar bara precis så mycket vi behöver . Varför skulle den bli arg och vilja oss något ont om det är som du så riktigt säger , att vi inte har någon skuld i de där stamkrigen mellan vita?
- Det verkar som om ni glömmer bort att vi alla utgör en helhet på jorden och att hela mänskligheten får betala för ett misstag som begås av en enda människa.
- Gudarna kommer att förstå att vi inte har något med det där bråket att göra! Protesterade byborna. De kommer att skona oss!
- Problemet är att det är upp till de vitas gud att avgöra det!


Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ännu talar träden :


helix 2006-08-05 18:49
Beyala gör en bild av hur Afrika lades under den vite mannens fötter. Från afrikanernas synvinkel. Hon utgår från en by i Kamerun och varje kapitel är som en mer eller mindre fristående berättelse. Historierna är en beskrivning av livet under 1900-talets början: en mix av det traditionellt afrikanska (?) och de vita inkräktarnas seder.
Allt är skrivet med ett rikt språk med liknelser man verkligen inte är van vid. Men tyvärr - tycker jag - förvillar sig författaren ibland ut i alltför fantastiska virvlar och då tappar hon bort åtminstone undertecknad.

Men som helhet är det en intressant bekantskap, och jag skulle absolut kunna tänka mig att läsa mer av denna författare.
Betyg 3

bonadea 2012-08-26 11:43
Ännu talar träden är berättelsen om livet i en afrikansk by berättade av Eden, en flicka dotter till stamhövdingen Assanga Djuli. Vi får lära känna många intressanta och annorlunda personligheter i boken, några av de är Fondamento de Plasir som är hövdingens andra hustru, en fet,lösaktig och ständigt otrogen men den rikaste kvinnan i byn på grund av sin stora skicklighet i affärer.Michael-Angelo är en vit man , en fransman som stred i den franska armen men som nu lever med byborna i byn och har rollen deras uppfinningsman. Biloa är den unga skönheten som hövdingen tar till sin tredje hustru, han blir stört förälskad i henne medan hela byn anklagar Biloa för att vara häxa som förtrollar deras hövding. Många fler personligheter får vi lära känna och allt sett genom Edens ögon och berättade med ett barns rättframhet.
Ännu talar träden är den första bok bok skriven av Calixthe Beyala som jag har läst men jag kommer garanterat även läsa vårt förlorade heder som kom ut i Sverige hösten 2004.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ännu talar träden


  Köp boken som film på cdon: