bokrecensioner boktips

Högt vatten

Författare: Agatha Christie
Genre: Deckare
Utgivningsår: 1948
ISBN: 0007121016


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Högt vatten :
2006-06-12 18:18
Familjen Cload har alltid hållits bakom ryggen av sin rika släkting Gordon. Även om de alltid levt sina egna liv, med egna karriärer, så har det ekonomiska skyddsnätet gjort dem till slavar. När Gordon oväntat gifter sig med en ung flicka och därefter omkommer under en bombräd i London blir förvirringen total. Hatet växer sig starkt när testamentet visar att Gordons unga änka Rosaleen kommer ärva hela förmögenheten. Så kommer en främling till byn, en man som kan tänkas upphäva hela testamentet. Han säger sig vara Rosaleens förra make som INTE dog i djungeln - så som alla trodde. Om Rosaleen är gift med två män, upphör testamentet att gälla. Men så blir den okända mannen dödad, de enda som har motiv är Rosaleen och hennes bror, men båda har alibi!

"Högt vatten" är en typisk Christie deckare som tar upp en intressant aspekt, nämligen det ekonomiska skyddsnätet, som - även om man inte använder det - kan rasera människor - om det försvinner. Ytterligare en intressant vinkel tas upp, nämligen saknaden av krigets vansinne, som innehar en egen logik. Många människor som var hjältar under kriget, förlorade allt i fredstid. De var helt enkelt inte samma människor längre. Som vanligt är dock Christies karaktärer knappast något att hojta om. De är platta, stela och tämligen klyshéartade. Ändå kan jag inte låta bli att fängslas av historien, varför den för en treaplus. Knorren mot slutet är långt från förutsägbar, sanningen är att jag blev högst förvånad!
Betyg 3
2013-07-14 23:31
"Kanske är det därför Högt vatten faktiskt är en av Christies mer intressanta deckare. Den lägger nämligen inte bara fram de vanliga karikatyrerna, ett blodigt mord samt en rad finurliga ledtrådar som visar sig vara avgörande i slutet..."

Läs hela recensionen på bok- och deckarbloggen Bokdetektiven.se!

Direktlänk: http://www.bokdetektiven.se/?p=1350
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Högt vatten
Liknande böcker:
Nyårsmordet
 K. Rune
Dödsäsong
 M. Sevenius
Färjkarlen
 S. Trenter
Glada ankan
 M. Grimes
Lustmordet
 M. Murat Somer
Offermakaren
 V. Sten
Sly
 S. Strömberg
Många tungor små
 H. Poloni