bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Angels and Demons
Begynnelse
Da Vinci Code
Da Vinci-koden
Deception Point
Den förlorade symbolen
Digital Fortress
Gåtornas palats
Inferno
The Lost Symbol
Änglar och demoner
Liknande böcker:
Jakten på Amos Decker
 D. Baldacci
Natt film
 M. Pessl
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Svindel och svek
 H. Sigander
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerI cirkelns mitt

 
Författare: Dan Brown
Genre: Thriller
ISBN: 9789100106065
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När en ny NASA-satellit fångar bevis på ett häpnadsväckande sällsynt fynd begravt djupt ner i den arktiska isen kan det ifrågasatta rymdorganet utropa att de vunnit en efterlängtad och nödvändig seger – en seger som har en avgörande betydelse för det amerikanska rymdprogrammet och i den pågående presidentvalkampanjen.
Presidenteden ligger dåligt till i opinionsundersökningarna och han ger sin personliga underrättelseanalytiker Rachel Sexton i uppdrag att fara till Milne Ice Shelf för att verifiera fyndets autenticitet. Ackompanjerad av ett expertteam, som inkluderar den karismatiske akademikern Michael Tolland, lyckas Rachel komma fram till det otänkbara: hon finner bevis för att detta är en vetenskaplig bluff – ett fruktansvärt fräckt bedrägeri som hotar att skaka supermaktens alla relationer och därmed försätta hela världen i ett osäkert tillstånd.
Men innan Rachel kan kontakta presidenten blir hon och Michael attackerade av ett gäng lönnmördare som styrs av en osynlig agent som med alla medel tänker dölja sanningen. De flyr för sina liv i en miljö som är lika ödslig som farlig och deras enda hopp om överlevnad ligger i att ta reda på vem som ligger bakom denna mästerliga bluff. Sanningen, kommer de att lära sig, är det mest chockartade bedrägeriet av dem alla.Medelbetyg: 3,16 (49 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av I cirkelns mitt :


Phenomena 2006-02-05 13:58
Segstartad men utvecklades till ännu en spännande, fartfylld berättelse. Amerikansk politik, forskning och mord är ingredienserna.
Betyg 4

Norrlandshäxan 2006-04-02 11:39
Åter en bra bra bok av Dan Brown... Precis som de två jag lyssnat på tidigare så ser jag fram emot en film...
Betyg 4

malmoe 2006-06-01 21:07
Seg inledning på boken, men snart ökar boken tempot och blir riktig spännande. Dock höll boken inte samma klass som Dan Browns andra böcker, dom med Robert Langdons äventyr och kodknäckning :o)
Betyg 3

Freuma 2006-07-28 14:51
Amerikans politik ligger i bakgrunden i denna thriller av Dan Brown. Tämligen ordinär och det verkar som om D B kände sig tvungen att prova något nytt.
Helt orimlig kärnpunkt i denna boken men vad är en bokstund om inte lite verklighetsflykt. Jag gillar dock värmen med vilken han beskriver sina karaktärer. Man får en människa att identifiera sig med.
Betyg 3

abbeluns 2006-08-04 23:38
Om det är något som Dan Brown lyckas med i boken I cirkelns mitt så är det att mjölka ut omotiverat många sidor ur en medioker idé. Visst vore boken lite spännande i början om det inte va för att jag råkat läsa baksidan, men herre gud, hur många gånger ska de olika karaktärerna upptäcka något som läsaren ”snart” ska få veta, och hur många repetitioner ska man behöva höra innan storyn fortsätter?
Dan Brown har med sina ”spännande” kapitelavslutningar och trevande storys blivit bokvärldens svar på TV´s Aaron Spelling och I cirkelns mitt är medryckande på samma ”billiga” sätt som lockade människor att följa Sunset Beach.
Han må lura miljontals människor, men bra är det INTE.
Betyg 1

aldebaran 2006-10-15 13:09
Full fart från början till slut. Nästan i klass med sina föregångare "Da Vinci-koden" och "Änglar & demoner" så att högsta betyget är inte långt borta.
Betyg 4

Sanne 2006-10-17 16:28
Med den här boken tappar Dan Brown mig som läsare, helt klart. Kan människan inte annat än skriva om konspirationsteorier? Det känns konstruerat och uppstyltat när den ena obskyra händelsen efter den andra sköljer över läsaren. När sedan huvudpersonerna som av en händelse lyckas överleva den ena dödsbringande olyckan efter den andra, så börjar man tycka att det är lite väl fantastiskt. Och när de som ska föreställa världens främsta forskare gång på gång visar sig ha missat "små bagateller" som sedan visar sig ändra hela slutsatsen, då blir det för mycket. Nej, Brown kan konsten att skriva spännande romaner, men här har han tappat farten rejält, och hittar han inte ett koncept som känns nytt, så har jag läst färdigt.
Betyg 1

jarvna 2006-11-24 18:03
Den här var ju helt underbar. Men jag kan tänka mig att man antingen älskar den eller hatar den. Bra beskrivning av person och miljö men inte på ett överdrivet sett. Spänningen är på topp från början till slut.
Denna lyssnade jag på.
Betyg 5

sgs 2006-12-10 17:52
En mycket spännande bok, liksom de övriga Dan Brown-böckerna med korta rappa kapitel. En fantastisk historia om makten i USA, presidenten, NASA, underättelsetjänsten m.fl. Själva historien lämnar vl inga bestående minnen, men författaren är mycket skicklig att bygga flera parallella handlingar så att man har jättesvårt att lägga ifrån sig boken.
Rekommenderas på slöa semesterdagar.
Betyg 4

modoit 2007-01-14 19:47
intressant med snyggt slut
Betyg 4

Rosa 2007-01-22 07:23
Dan Brown skriver väldigt spännande med massor av cliffhangers och korta kapitel. Boken är med andra ord väldigt lättläst. Tyvärr är inte hans personskildringar de bästa. Det blir väldigt ytligt och plastigt.

Romansen i boken bara sker - ingen förklaring av varför, vilka känslor och tankar och upplevelser som leder till romansen.

På något sätt kom aldrig boken igång för mig. När den var slut så kändes det som en enda lång inledning.

Det blir en stark 3:a.
Betyg 3

Arsenal 2007-04-04 16:59
Dan Brown the cliffhanger!

Visst faller Dan Browns böcker mig i smaken. Denna spänningsthriller får mig att bara vilja läsa mer.
Man kastas mellan hopp och förtvivlan, men alltid finns där en lösning för "gänget" i boken. Beskrivningen av händelserna på isflaket är häftiga. Likaså är det ju alltid kul att få gissa sig till vem som ligger bakom konspirationerna. Det är inte alltid så lätt?

Längtar efter fler Brownare- lättsamma böcker!!
Betyg 4

moberg 2007-04-17 18:50
Lika bra som Da Vinci koden och änglar och demoner, om inte lite bättre. Den är kanske lite mera realistisk än de andra.
Betyg 4

Lead 2007-05-13 03:30
lite seg till en början. Men blir mer och mer spännande ju längre det går. Den är lite som Dan Browns andra böcker. Man kännder igen sig en del. Men en underbållande och spännande bok som vanligt av Dan Brown.
Betyg 3

Sarah91 2007-06-23 12:38
Det här var den första boken som jag läste av Dan Brown, och jag tyckte att den var väldigt spännande. Man visste inte hur boken skulle sluta, eftersom man inte hade läst någon av hans övriga böcker.
Nu när jag även har läst "gåtornas palats" tycker jag inte alls att "I cirkelns" mitt var lika bra eftersom de var så lika.
Att bara ha läst en bok av Dan Brown gjorde att i alla fall jag tyckte den var otroligt spännande och jättebra, men blir besviken när man läser ytterligare en bok av honom.
Betyg 3

Hanz 2007-07-10 13:47
Spännande och som vanligt underhållande från Dan Brown, men håller inte samma klass som t.ex. Da Vinci-koden varken gällande historien eller de intressanta religiösa och historiska fakta och teorier som fanns i Da Vinci-koden.
Betyg 3

Soffy 2007-12-23 15:37
Tycker inte Brown lyckades lika bra med denna boken som med de andra. Den var bra, men kunde ha blivit bättre.
Betyg 3

permafrost 2008-01-23 13:21
En skit bra bok...och jag som inte läser nåe vidare mkt det vill säga att det tar mig över 1 år och läsa andra böcker, men denna bok har jag hållit på med i en månad lite drygt och jag har inte läsnat enu och har kommit drygt 300 sidor och tycker som sagt att den är skit bra!!.... Och jag ser definitift fram emot filmen om det kommer en sådan! i love it!
Betyg 5

Kaj08 2008-02-01 23:26
Det börjar riktigt bra med en spännande inledning med en mystiskt fynd i nordpolen. Något är inte vad det till synes tycks vara. Spänningen byggs upp och man väntar på ett dramatiskt slut. Tyvärr blir det hela alldeles för mycket på slutet och flera luckor gör att det brister fullständigt i trovärdigheten. Synd på ett annars bra tema. Jag har svårt att förstå Dan Browns storhet. Det känns lite för mycket "kiosklitteratur" över det hela. En svag 3-a bjuder jag ändå på.
Betyg 3

jossansten 2008-04-13 20:29
En typisk Brown. Korta kapitel med konstanta cliff-hangers, parallella historier, snabbt tempo. Den var helt OK att läsa, det gick snabbt.
Betyg 3

Zenmuron 2008-05-14 15:09
Gillade inte den här alls. Den kom aldrig igång.
Betyg 2

Thomas72 2008-05-25 22:08
En mycket spännande bok. Men sämst av Brown.
Betyg 5

Astarte 2008-12-19 22:23
Spännande bok med många "trådar" som författaren väver samman på ett skickligt sätt. Helt klart värd att läsa.
Betyg 3

tetris 2008-12-29 18:44
Jag gillar Dan Browns sätt att skriva. Däremot är det så att hans konspirationsteorier gör att man inte orkar med för mycket Brown på en gång. Den här boken tycker jag är hans näst bästa, snäppet bättre än Da-vinci koden.
Betyg 4

poby 2009-01-21 16:35
Jag börjar bli gammal. Visst var boken spännande ibland, men den är värre än den värsta James Bond-film. Den ena räddningen otroligare än den andra. Snabba korta kapitel, hjältar och hjältinnor, skurkar och bovar. Allt är som taget ur en serietidning.
Det som var intressant i boken, och som räddar den från lägsta betyg, är beskrivningen av all mygel i den amerikanska politiken. Jämför USA de senaste 8 åren.
Betyg 2

Daniel_Target 2009-05-29 14:41
Skulle Hollywood göra en bok baserad på en film, så skulle den heta "I cirkelns mitt". Brown leker med läsaren och får denne att sitta på, inte bara en nål, utan en hel spikmatta. Det är spänningen som förblir styrkan i boken, det är tyvärr allt, men är i denna bok mycket.
Betyg 3

Susanne 2009-07-08 21:30
Jag gillar verkligen sättet Dan Brown skriver på, han upprätthåller läslusten med sina korta kapitel som är otroligt spännande. Man kan tycka att han har fattiga beskrivningar av karaktärerna men jag tyckte att det var väldigt skönt att läsa utan att gå in på personliga intriger hos karaktärerna. Jag läste denna bok från pärm till pärm på en kväll/natt tog endast paus för en bensträckare då och då. Om man har läst och gillar Dan Browns andra böcker så rekommenderar jag denna varmt.
Betyg 5

ES 2009-10-13 16:50
läs hellre hans andra böcker, den här är bara upprepningar. Värdelös.
Betyg 1

d@ddydj 2009-12-26 23:12
Inte min favorit bland Brown, mestadels på grund av temat som inte intresserar mig. Återigen tar Brown med en på en berättelse där konspirationer fungerar som röd tråd och huvudpersonerna på ett äventyr världen över.
Betyg 2

Ninni_1960 2010-01-20 12:01
Äntligen har jag fått ändan ur vagnen och läst den tredje boken av Dan Brown. Jag har tidigare läst Da Vinci-koden och Änglar och Demoner så jag har inte läst de i den följd de är skrivna. Jag gillade den verkligen.

Boken är lite seg i början men sen är det full fart i handlingen ända till sista kapitlet. Spännande och fylld med experter och politiker och en massa termer som jag inte alltid är välbekant med men som jag ändå förstår i handlingen. Spänningen byggs upp och slutet är precis det jag vill ha för att vara nöjd.
Betyg 4

Philipsson18 2010-02-28 23:29
otroligt bra bok! Till skillnad från många andra tycker jag verkligen denna boken håller like hög standard som Da Vinci-koden, änglar & demoner och den förlorade symbolen. (Eller snarare de böckerna håller samma standard som den här).
Något förutsägbar tycker jag nog att den är då många händelser har självklara slut. Men rakt igenom en fruktansvärt bra bok som håller spänningen uppe i varje kapitel och att lägga ifrån sej boken är en omöjlighet! Gillar ni "Da Vinci-trilogin" så rekommenderas denna stark!
Betyg 5

Thriller 2010-07-06 13:38
Jisses vilken smörja. Är det verkligen samma författare som skrev Da Vinci- koden?
Intrigen är ju fantastiskt bra, man hittar något alldeles fantastiskt konstigt i polarisen. Jag säger inte vad eftersom det är det enda läsvärda avsnittet i hela boken. Efter det, så verkar författaren flippa ut totalt, och allt blir bara löjligt.
Läs Da Vinci-koden istället och glöm den här boken.
Betyg 1

snoshat_bag 2010-12-08 12:22
Spännande historia, Inte en favorit men helt ok
Betyg 3

Marre 2010-12-23 21:44
Jag tyckte den här var mycket bra när jag läste den, men nu i efterhand nästan ett år efter så ´känner jag att det inte var någon favorit.
Betyg 3

Spaniard 2011-09-01 10:16
Han är älskad och hatad den gode Dan Brown. Jag förstår båda sidor och sällar mig till den positiva hälften. Precis som hans tidigare verk är detta en actionhistoria berättad med maximal puls. Rent litterärt är det rena durkslaget men som underhållning håller det hög klass.
Han håller stilen helt enkelt.

Personligen kändes det uppfriskande med Rachel Sexton istället för den stereotype Robert Langdon. Jag lät mig kastas hit och dit i intrigkarusellen och blev inte besviken förrän den var slut.

För icke tålmodiga läsare är Dan Browns lättviktiga böcker en jättebra inkörsport.
Betyg 4

Labbe 2018-03-16 14:23
Jämfört med Dan Browns övriga böcker var denna ett bottennapp.
Typ Scooby Doo för vuxna
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till I cirkelns mitt


  Köp boken som film på cdon: