bokrecensioner boktips

Inferno

Författare: Dan Brown
Genre: Thriller
Ämnesord: filosofi, politik, mord, religion, historia, kultur, spänning, vetenskap
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789100137410


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Harvardsprofessorn i religös symbolik Robert Lagndon vaknar upp i en sjukhussäng med blixtrande huvudvärk. Han har ingen aning om var han befinner sig eller vad som hänt honom de senaste dygnen. Några timmar senare utsätts han för ett attentat och tvingas fly tillsammans med kvinnan som vårdat honom, Sienna Brooks. I sin kavaj upptäcker han ett oroväckande föremål...
Allteftersom Langdon börjar förstå vad som hänt växer en bild av ett fruktansvärt hot fram - skapat av ett geni vars fixering vid världens undergång bara kan mäta sig med hans kärlek till ett av de mest fascinerande litterära verk som nånsin skrivits - Dantes mörka poem "Helvetet."
Under en vild jakt genom Florens myllrande gator, palats och lönngångar inser Langdon att han i en kamp mot klockan måste lösa gåtorna som det mystiska föremålet innehåller - innan ett inferno utbryter.
Medelbetyg: 3,62 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Inferno :
2013-05-31 23:41
Mycket spännande bok. Påminner om Da Vici koden. En av Dan Browns bästa!
Betyg 5
2013-06-04 21:27
Mycket spännande och bra bok. Den är skriven i samma stil som da-Vinci koden så gillade man den boken så kommer man att gilla denna också.
Man vill hela tiden veta vad som skall hända och jag sträckläste flera kapitel i rad.
Betyg 5
2013-07-01 17:01
En helt okej bok, dock tyckte jag inte att den var lika spännande som de andra böckerna av Dan brown, inte lika högt tempo och det kändes som att mysteriet inte var lika spännande att följa som i tex Da vinci koden. Men gillar man Dan Browns böcker så rekommenderar jag ändå denna, den är skriven i samma stuk och man lär sig mycket av den!
Betyg 3
2014-01-12 18:40
Dan Brown har ju haft enastående framgångar med sitt koncept och därför är det legio att släppa nya titlar om Robert Langdon.

Inferno är precis lika intensiv som föregångarna och fansens enda besvikelse kan måhända vara känslan av upprepning. Ännu en gång får vi följa Langdon i ledtrådsjakt bland kyrkor och museum och tempot är enligt mönstret ursinnigt.

Det svänger och kränger måhända mer än vanligt och det mesta bör sväljas med en stor nypa salt. Ser man till att detta är spänning för spänningens skull måste man säga att det håller klassen.

Personligen har jag numera större krav på trovärdighet och värdesätter mer mustiga historier men grundintrigen här är oerhört intressant. Befolkningsökningen är ett allvarligt hot och Brown belyser det ganska elegant.
Betyg 3
2014-04-01 16:56
Så var det dags igen, Robert Langdon, professor i konsthistoria och symbolik med en förmåga att hamna i knipa, är tillbaka. Hjälten knäcker koder och tolkar symboler samtidigt som han kämpar mot det onda. I denna bok är handlingen mestadels förlagd i Florens där han följer spår i Dantes mörka poem Helvetet.

Fartfylld, rafflande historia med många tvister.
Betyg 3
2017-08-12 11:58
Dan Brown har verkligen hittat formen, receptet och mixen mellan spänning, bildning (främst konst- och arkitekturkunskap) samt ett intrikat kärnfråga som berör och tvingar läsaren att ta ställning. Vad tror jag? Vad tycker jag? Inferno utgör inget undantag. Den sätter fingret på och löper linan ut för ett framtida möjligt scenario. Mellan raderna döljer sig författarens världssyn där det öppna samhället är en chimär och där dess ledare är oförmögna att egentligen styra, p.g.a. dolda, egna agendor eller för att de politiskt ogenomförbara i demokratiska samhällen. Har Dan Brown fel? Egentligen är det frågan som han frågar dig.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Inferno
Liknande böcker:
Doktor Bertilssons eve..
 T. Arvidsson
De ensamma
 A. Kuru
De rättrådiga
 T. Lindberg
Älgkronan
 A. Lilja Gladh
Lämna inga spår
 H. Coben
Den sista akten
 A. Berg
X
 P. Engman
Röd signal
 J. Brännström
Dödsdansen
 M. Grund