bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Angels and Demons
Begynnelse
Da Vinci Code
Da Vinci-koden
Deception Point
Den förlorade symbolen
Digital Fortress
Gåtornas palats
I cirkelns mitt
The Lost Symbol
Änglar och demoner
Liknande böcker:
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner
Spring för livet!
 G. Dahl

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerInferno

 
Författare: Dan Brown
Genre: Thriller
Ämnesord: filosofi, politik, mord, religion, historia, kultur, spänning, vetenskap
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789100137410
 
Spänning:  9
Romantik:  4
Humor:  3
Lärorik:  5
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Harvardsprofessorn i religös symbolik Robert Lagndon vaknar upp i en sjukhussäng med blixtrande huvudvärk. Han har ingen aning om var han befinner sig eller vad som hänt honom de senaste dygnen. Några timmar senare utsätts han för ett attentat och tvingas fly tillsammans med kvinnan som vårdat honom, Sienna Brooks. I sin kavaj upptäcker han ett oroväckande föremål...
Allteftersom Langdon börjar förstå vad som hänt växer en bild av ett fruktansvärt hot fram - skapat av ett geni vars fixering vid världens undergång bara kan mäta sig med hans kärlek till ett av de mest fascinerande litterära verk som nånsin skrivits - Dantes mörka poem "Helvetet."
Under en vild jakt genom Florens myllrande gator, palats och lönngångar inser Langdon att han i en kamp mot klockan måste lösa gåtorna som det mystiska föremålet innehåller - innan ett inferno utbryter.

Medelbetyg: 3,62 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Inferno :


Thomas72 2013-05-31 23:41
Mycket spännande bok. Påminner om Da Vici koden. En av Dan Browns bästa!
Betyg 5

zPeter 2013-06-04 21:27
Mycket spännande och bra bok. Den är skriven i samma stil som da-Vinci koden så gillade man den boken så kommer man att gilla denna också.
Man vill hela tiden veta vad som skall hända och jag sträckläste flera kapitel i rad.
Betyg 5

SannaA 2013-07-01 17:01
En helt okej bok, dock tyckte jag inte att den var lika spännande som de andra böckerna av Dan brown, inte lika högt tempo och det kändes som att mysteriet inte var lika spännande att följa som i tex Da vinci koden. Men gillar man Dan Browns böcker så rekommenderar jag ändå denna, den är skriven i samma stuk och man lär sig mycket av den!
Betyg 3

Spaniard 2014-01-12 18:40
Dan Brown har ju haft enastående framgångar med sitt koncept och därför är det legio att släppa nya titlar om Robert Langdon.

Inferno är precis lika intensiv som föregångarna och fansens enda besvikelse kan måhända vara känslan av upprepning. Ännu en gång får vi följa Langdon i ledtrådsjakt bland kyrkor och museum och tempot är enligt mönstret ursinnigt.

Det svänger och kränger måhända mer än vanligt och det mesta bör sväljas med en stor nypa salt. Ser man till att detta är spänning för spänningens skull måste man säga att det håller klassen.

Personligen har jag numera större krav på trovärdighet och värdesätter mer mustiga historier men grundintrigen här är oerhört intressant. Befolkningsökningen är ett allvarligt hot och Brown belyser det ganska elegant.
Betyg 3

Phenomena 2014-04-01 16:56
Så var det dags igen, Robert Langdon, professor i konsthistoria och symbolik med en förmåga att hamna i knipa, är tillbaka. Hjälten knäcker koder och tolkar symboler samtidigt som han kämpar mot det onda. I denna bok är handlingen mestadels förlagd i Florens där han följer spår i Dantes mörka poem Helvetet.

Fartfylld, rafflande historia med många tvister.
Betyg 3

Micon 2017-08-12 11:58
Dan Brown har verkligen hittat formen, receptet och mixen mellan spänning, bildning (främst konst- och arkitekturkunskap) samt ett intrikat kärnfråga som berör och tvingar läsaren att ta ställning. Vad tror jag? Vad tycker jag? Inferno utgör inget undantag. Den sätter fingret på och löper linan ut för ett framtida möjligt scenario. Mellan raderna döljer sig författarens världssyn där det öppna samhället är en chimär och där dess ledare är oförmögna att egentligen styra, p.g.a. dolda, egna agendor eller för att de politiskt ogenomförbara i demokratiska samhällen. Har Dan Brown fel? Egentligen är det frågan som han frågar dig.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Inferno


  Köp boken som film på cdon: