bokrecensioner boktips

Begynnelse

Författare: Dan Brown
Genre: Thriller
ISBN: 9789174297089

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vem du än är.
Vad du än tror på.
Allt kommer att förändras.

Professor Robert Langdon anländer till Guggenheimmuseet i Bilbao för att närvara vid avslöjandet av en upptäckt som enligt inbjudan kommer att ”förändra vetenskapen för alltid”. Edmond Kirsch, en fyrtioårig miljardär som blivit världskänd för sina tekniska uppfinningar och djärva förutsägelser, hävdar att han funnit svaret på två av mänsklighetens mest omdebatterade frågor: Varifrån kommer vi? Vart är vi på väg?
När den spektakulära presentationen inleds inser Langdon att han och de hundratals andra gästerna står inför ett avslöjande som är långt mer kontroversiellt än de kunnat ana.
Men plötsligt exploderar den välorkestrerade kvällen i kaos. Langdon finner sig vara måltavla för en okänd fiende som inte tycks sky några medel för att förhindra att Kirschs banbrytande upptäckt når dagens ljus. Tillsammans med museets chef Ambra Vidal flyr han mot Barcelona för att knäcka det kryptiska lösenord som kan avslöja Kirschs hemlighet innan det är för sent. Under den drastiska jakten tvingas Langdon navigera bland mystiska koder, mörka hemligheter och religiös fanatism.

Medelbetyg: 2,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Begynnelse :
2018-08-03 22:59
Det handlar om livets uppkomst och människans framtid. Varifrån kommer vi? Vart är vi på väg?
Harvardprofessorn Robert Langdon är på gång igen. Vid hans sida finns, som vanligt, en vacker, smart kvinna. Snart är de involverade i en jakt på liv och död. Denna gång i Spanien.

Inte lika fartfylld som övriga böcker i serien. Känns snarare väldigt långdragen. Inte heller särskilt spännande.
Bok nummer fem.
Betyg 2
2018-08-27 21:49
Dan Brown håller stilen.
Robert Langdon håller stilen.
Ännu en gång ställer vetenskapen religionen mot väggen och insatserna blir högsta möjliga. Den som läst de tidigare böckerna känner igen sig och den som uppskattat tempot och intensiteten blir nöjd.

I fokus står Artificiell Intelligens. Brown målar upp dess obegränsade möjligheter och obarmhärtiga utveckling på ett fascinerande sätt. Oavsett vad man tycker om författarens cliffhangeraction så är det intressant. Klart godkänd.
Betyg 3
Liknande böcker:
The IN-Sect - In The S..
 N. Gattegno
Vargasommar
 H. Rosenfeldt
Tornet i fjärran
 M. Sandemo
Nadia
 E. Norebäck
Ett vakande öga
 F. Olsson
Pojken från skogen
 H. Coben
En detektivroman
 J. Bolinder