bokrecensioner boktips

Änglar och demoner

Författare: Dan Brown
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, kultur, spänning, vetenskap
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9100105023


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Robert Langdon, Harvard-professor i religiös symbolik, kallas till en schweizisk forskarinrättning för att analysera en mystisk symbol - ett brännmärke i bröstet på en mördad fysiker. Genast inser Langdon att detta är ett ofattbart bevis: ett forntida brödraskap har återuppstått, känt under namnet Illuminati, och betecknat som den mäktigaste underjordiska organisationen som existerat. Deras huvudfiende har genom århundradena varit en och densamma: den katolska kyrkan.
De värsta farhågorna besannas när Vatikanens heliga konklav strax därpå samlas för att utse en ny påve. Illuminati meddelar nämligen att man placerat en tidsinställd bomb med aldrig förr skådad sprängkraft i Vatikanstatens hjärta.
Robert Langdon flygs in till Rom och tillsammans med den säreget vackra och intelligenta Vittoria Vetra blir han huvudperson i Vatikanens desperata räddningsaktion. En vanvettig jakt via ett fyrahundraårigt spår, bildat av symboler som slingrar sig fram genom Rom, väntar. Spåret leder dem ned till förseglade kryptor, in i livsfarliga katakomber och övergivna katedraler. Förhoppningsvis ända fram till den hemlighållna plats som bär på Vatikanens kvarvarande möjlighet till överlevnad.

Änglar och demoner är hans första - en makalöst underhållande spänningsroman!

Dan Brown har sedan genombrottet med sin fjärde roman Da Vinci-koden varit världens mest läste författare.


Utdrag ur boken:
Vittoria: "Jag kan upplysa professorn om att nästa experiment jag gör kommer att skapa vetenskapshistoria. Jag tänker bevisa att neutriner har massa."

Langdon gav henne en förbluffad blick. "Har neutriner mässa, sa du. Jag visste inte ens att de var katoliker!"

Medelbetyg: 3,77 (103 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Änglar och demoner :
2005-06-09 12:13
En mycket bra bok av Dan Brown, minst lika bra som hans berömda verk: "Da-Vinci koden".

Genialisk och gripande, denna bok höjer definitivt ens puls.
Bra skriven och mycket komplicerad, man förstår inte vem som är "ond och god" förrän just i upplösningen av boken, om man inte är någon slags "thriller-proffs".....
Betyg 5
2005-06-09 15:12
Som en gymnasieuppsats. Fast lång. Väldigt lång.

Herregud, jag läste den på engelska.

"Langdon gav henne en förbluffad blick. "Har neutriner mässa, sa du. Jag visste inte ens att de var katoliker!"

---- med sån svenska låter det ju som "Jubel i busken".... isses. Godkänt som bladvändare och tidsfördriv, underkänt som roman. Karaktärer och gestaltningar e bara för tunna.
Betyg 2
2005-06-27 11:12
Mycket, mycket bra och 3 gånger bättre än Da Vinci Koden.
Betyg 4
2005-08-18 08:38
Det är nästan oundvikligt att inte jämföra Änglar och demoner med Da Vinci-koden och då får den förstnämnda högre betyg. Jag har dock svårt att precisera vad det är som gör den bättre för böckerna påminner mycket om varandra. Sannolikheterna för att Dan Brown ska lyckas lösa alla koder, symboler och gamla texter är mycket små men naturligtvis lyckas han i sista sekund. Han är dessutom flankerad av en vacker dam i båda böckerna (suck...!). Men Änglar och demoner är hur som helt en mer spännande bok samt en aning mer trovärdig.
Betyg 4
2005-09-26 11:56
Upplägget är väldigt likt det i Da Vinci-koden. Robert kontaktas för att vara expert i en mordutredning. Han får en ung och vacker kvinna vid sin sida. Robert har kunskaper i _alla_ ämnen, dessutom visar han att han kan lösa problem i bästa McGyver-anda.
Allt framförs i ett rasande tempo. Vissa kapitel är bara en sida, så det går fort fram. Dessutom avslutas de ofta med en cliffhanger, så det går inte att sluta läsa.
Boken är, trots sina brister, en rätt så underhållande historia.
Betyg 3
2005-11-02 07:29
Detta är en riktig bladvändare och boken går fort att läsa. Boken är mycket underhållande och stundtals spännande. Det är kul att läsa lite religions- och konsthistoria. Stundtals var det lite segt men de partierna varade inte så länge.

Ett minus för bristen på personskildringar. Den biten hastas över väldigt snabbt bara för att det ska vara gjort.
Betyg 4
2005-11-16 05:24
Ja jag vet inte vad jag ska säga om det här egentligen, har inte läst "Da vinci koden", eller i alla fall inte mer än början, så jag kan inte sätta den i relation till den heller. Det verkar som att Dan Brown har valt att även här låta Robert Langdon vakna mitt i natten av ett telefonsamtal som drar in honom i en mordutredning... suck så trivialt tänkte jag när jag läste de raderna... och så var han tvungen att lägga på luren... igen... deja vu så det ryker om det. Änglar och demoner har i kölvattnet av "Da vinci koden" hissats till skyarna. Jag har försökt att ge boken en så objektiv bedömning som möjligt och inte låta mina höga förväntningar såga boken totalt.

Nåväl boken bygger på motsättningarna mellan kyrkan och vetenskapen där den tafatta professorn från Harvard anlitas för att hindra en katastrof som kommer att ödelägga hela vatikanen. Brown har här och där kastat in mer eller mindre intressanta fakta om bland annat kyrkor, konstnärer och påveval som gör boken mer läsvärd och lärorik. Dessutom är boken lättläst med korta kapittel, vilket är ett plus i kanten. Hur det än är möjligt så har Dan Brown lyckats väva in något mellan raderna som säger "läs vidare, läs vidare till slutet", trots att boken i stort bara är trivial. När det är 100 sidor kvar av boken kände jag bara att den kunde ha slutat där, men boken fortsätter att mala på och man förstår ganska direkt att en vändning är på väg och när den väl kommer så är den bara tråkig. Jag kan inte ge den här boken mer än en medioker trea!
Betyg 3
2006-01-11 14:45
Lite kyrklig terror, mord, kärlek i ett högt tempo. Jag läste boken på engelska.vilket gjorde att det blev segt på slutet, trots att det hände mycket oväntat.
Klart läsvärd, även om Da Vincikoden var bättre tycker jag.

Betyg 3
2006-01-21 19:28
I början av läsningen känns allt så väldigt bekant när man tidigare läst Dav Vinci-koden. Men denna växer mer och mer. Och jag vänder sida efter sida. Jag tycker inte att persongalleriet beskrivs för tunt. Det skulle ha hindrat utvecklingen av handlingen något.

Det bästa partiet i boken är talet till människligheten . Så slående men ändå enkelt och ett tänkvärt avsnitt mitt i all kaos.

Betyg 4
2006-02-05 13:49
Robert Langdon, den ensamme hjälten, har endast ett fåtal timmar på sig att följa de, för alla utom honom själv, obegripliga ledtrådarna för att rädda Vatikanstaten från sin undergång. Vid sin sida har en vacker, intelligent kvinna – Vittoria Vetra. Fienden är det hemliga brödraskapet Illuminati.
Ett billigt koncept. Som föll mig helt i smaken.

Denna bok stod länge i bokhyllan och samlade damm innan jag vågade ge mig i kast med den. Jag var ytterst skeptisk och dess religiösa innehåll intresserade mig inte det minsta.
Det var med tvekan jag öppnade boken och började läsa… Och läsa…
Då jag väl börjat kunde jag inte sluta. En fantastiskt bra bok..
Vill ner till Italien själv för att följa Illuminatis alla riktmärken och se kyrkorna i all dess prakt med mina egna ögon.
Betyg 5
2006-04-02 11:52
Jaha... så gjorde han det igen!!! Den var till och med bättre... tror jag...eller så är det för att har den i färskast minne....
Betyg 5
2006-04-06 21:16
Inte lika spännande som Da vinci koden. Där var mer "fart" i Da vinci koden men änglar och demoner är ändå spännande och klurig ;) jag ger den en stark 3:a
Betyg 3
2006-04-30 11:19
Jag säger bara en sak*köp den*..En mycket underhållande bok,mycket spänning,intressant fakta,lite romantik och mycket mycket mer..nu har jag börjat på Da vinci-koden
Betyg 4
2006-05-03 21:08
Boken är väldigt spännande och påminner en hel del om Da Vinci koden, dock känns vissa delar av boken väl orealistiska. Det är många och korta kapitel med en cliffhanger i nästan varje som bidrar till att hålla spänningen uppe. För den som läst och tycker om Da Vinci koden eller vill ha en spännande bok är denna att rekommendera.
Betyg 4
2006-05-05 09:42
En väldigt bra bok av Dan Brown. Nästan lika bra som Da Vinci koden, den är bra på sitt sätt. Slutet var förbluffande. En stark 4.
Betyg 4
2006-05-18 10:54
Måste instämma att den här är lika bra, ja nästan snäppet bättre än Da Vinci-koden. Fartfylld handling, ett pussel att lösa inom en viss tid. Ja kalasbok.
Betyg 4
2006-07-12 20:45
Jag läste Da Vinci-koden först som de flesta andra, tror jag. Denna bok är minst lika bra. Helt otroligt att lyckas få till över 500 sidor och ändå handlar det om bara ett enda dygn!
Massor av fakta och spännande värre trots så mycket fakta. Om sedan faktan är "sann" eller inte spelar ingen roll för min del då jag inte är ute efter sanningar i skönlitterära böcker.
Jag ser fram emot att sätta tänderna i någon av Dan Browns andra böcker!
Betyg 4
2006-07-28 14:37
Det är få böcker jag ger en 5:a men Änglar och Demoner är en av dem.
DaVincikoden är lillebror till denna enormt skickligt upplagda spänningsroman. Lite komplicerad att förstå på sina ställen men på det stora hela mycket bra.
Betyg 5
2006-08-03 18:28
Tro det eller ej, men den här är faktiskt snäppet bättre än "Da Vinci-koden".
Betyg 5
2006-08-14 15:37
Precis som sin efterföljare är tempot på topp redan från början och cliff-hangern efter i stort sett varje kapitel gör att denna bok är motsvarigheten till de nya 120-sträckorna på våra motorvägar. Boken är mycket underhållande och den berör många intressanta ämnen. Bristerna i boken, precis som i Da Vinci-koden, sänker dock även här betyget. Karaktärerna hade gärna kunnat få lite mer "kött" och Robert Langdons egenskap, att först inte ha en aning om vad exempelvis en symbol/ledtråd innebär för att sedan knäcka den "självklara" gåtan i sista sekunden, blir lite löjligt ibland. Perfekt bok att växla med lite tyngre böcker.
Betyg 3
2006-09-04 17:05
I ”Änglar och demoner” möter vi för första gången Robert Langdon, bland annat specialist på illuminate. För denna mystiska sammanslutning har tydligen varit inblandade i ett bestialiskt mord samt stöld av ett nytt sorts sprängämne som planterats någonstans i vatikanen mitt under pågående påveval.
Samtidigt har de fyra favoriterna till påvestolen blivit kidnappade och ska efter en speciell ordning avrättas i olika kyrkor i Rom – platser som alla är kopplade till 1600 –talets illuminate.
Genom att gräva i gamla arkiv och använda sin enastående gåtlösarförmåga tar sig Langdon från plats till plats i en gastkramande jakt med klockan.

Bla, bla, bla, osv. osv.
Detta är ingen bra bok. Den har ett hyfsat upplägg – vilket är nära på identiskt med DaVinci koden och Browns övriga böcker. Så redan där har enda behållningen med boken gjorts helt meningslös.
Utöver det är karaktärerna tråkiga platitydvarelser, replikerna platta och wanabekomiska och samtliga känslor påklistrade onödvändigheter.
Slutet är en kaskad av känslor jag inte bryr mig om i ett handlingsförlopp jag inte tror på. De sista raderna är en pinsam plåga som jag lider mig igenom, personligt förolämpad över att Dan Brown vågar slösa min tid på ett så oansvarigt sätt.

Johan Rabeus skulle kunna vara en bra inläsare. Han har skolningen, känslan och en behaglig röst. Dock har han valt att förstöra dessa goda förutsättningar med att ta varje tillfälle till agerande känsloutspel samt påfrestande brytningar på tyska, franska och italienska. Något som gör att karaktärer, som redan kämpar för att bli tagna på allvar, helt förlorar sin chans att bli det.
Karaktären Maximilian Kohler blir i Johan Rabeus händer en väsande, hostande Dr Strangegloveliknande karaktär som bara blir komisk och påfrestande.
Betyg 1
2006-10-09 16:23
Ja, vad ska man säga. Väcker ju åsiker i alla fall.
Boken är fruktansvärt overklig, övredriven och allt möjligt, känns inte det minsta verklighetstrogen alls, vilket den ändå försöker vara med alla sina "bevis" och förklaringar, så på så sätt är ju boken inte speciellt bra.

Trots detta så rycks man med i boken, man vill veta vad som händer, och som i Dan Browns andra böcker så vet man inte hur det ska sluta och vem som är "skurken".

Totalbetyget blir väl ett medelbetyg. Inte det sämsta jag läst, men inte det bästa heller.
Betyg 3
2006-10-17 16:23
Väldigt lik Da Vinci-koden i upplägget, och det är lite av ett minus, det gör att den inte känns särskilt originellt. Däremot gillar jag motsättningen mellan vetenskapen och religionen, tror att det finns oändligt mycket att ösa ur där, för den författare som känner sig hågad.

Spännande, ja, och beskrivningarna av platser och byggnader är för mig som rena reseguiden, jag vill dit och se själv, helst direkt. Den här boken funkar som en bra underhållning, kräver dock att man håller hjärnan vaken, för det blir lite rörigt ibland.
Betyg 3
2006-11-30 19:26
Spännande.
Betyg 5
2006-12-01 20:44
Helt suverän. Antar att alla böcker av Dan Brown är lika spännande. Man skulle nästan kunna tro att detta har hänt i vekighen. Helt fenomenal. Läs den!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Betyg 5
2006-12-11 17:12
Gillade denna bättre än Da Vinci-koden faktiskt =) Rolig och spännande
Betyg 4
2007-01-10 16:49
Den här boken tyckte jag bättre om än Da Vinci-koden trots att de går i samma stil.
Betyg 3
2007-01-12 20:57
bra story. tappar lite i tempo mot slutet.
Betyg 3
2007-01-16 19:48
spännande med härliga platser och schyssta intriger
Betyg 4
2007-01-30 19:31
Intressant och ganska spännande, men handlingen spårar i slutet.
Betyg 3
2007-02-12 04:04
Kändes som att läsa Da Vinci koden 2.
Intressant som koden men alldeles för överdriven vissa gånger.
Betyg 3
2007-02-13 18:31
lätt överdriven men spännande bok o vatikanens hemligheter, langdon som den perfekte gentlemannen och det stora mysterielösande geniet med en vacker kvinna vid sin sida.
den är bra och spännande men inget som sätter den över en ian flemming, förutom att dan brown är duktig på att pressa in vissa religösa och vetenskapliga teorier i suína verk.
Betyg 3
2007-03-17 12:07
Bra och spännade, men handlingen verkar lite otrolig och utspelas under alldeles för kort tid för att huvudpersonerna skulle klara sina uppgifter.
Betyg 4
2007-04-17 18:54
Den bästa boken av Dan Brown. En riktig spännande bok som är svår att sluta att läsa.
Betyg 4
2007-05-04 23:12
Har läst da vinci koden Gåtornas palats och Änglar och demoner, (Alla av dan brown) och ja måste säga att da vinci koden var jätte bra men denna var faktist snäppet bättre. Jag gillar när det är lite historia och kultur. Nu är ju inte allt sant men ändå. Den är mycket spännade och jag rekomenderar den starkt.
Betyg 5
2007-05-08 16:20
En bra och spännande bok av Dan Brown
Betyg 4
2007-06-21 09:28
Jag hade både den här och "Da Vinci-koden" i bokhyllan och bestämde mig för att börja med den här. Jag hade trott att den skulle vara halvtaskig eftersom man inte hör så mycket om den, det är ju mest väsen om den sistnämnda. Ack så fel jag hade.
När jag väl börjat läsa kunde jag knappt lägga ifrån mig boken och så fort jag gjort det längtade jag bara efter att få plocka upp den igen. Det var länge sedan jag kände så när jag läste något.
Boken har verkligen allt som en spänningsroman ska ha, och det känns som att man är med Robert och Vittoria genom hela berättelsen.
Jag har nu tagit mig igenom halva Da Vinci-koden och den är inte alls lika bra. Den är rent av tråkig i jämförelse, så om du ska läsa något av Brown, glöm Da Vinci-koden och läs den här istället.
Betyg 5
2007-06-29 21:34
bättre än da vincikoden, spännande med alla annagram inte bland det bästa jag läst men över förväntan
Betyg 3
2007-07-26 11:20
Den här boken är mycket bättre än Da vinci-koden.
Betyg 4
2007-11-19 15:49
den är bättre än da vinci-koden och jag kunde bara älska den, och att följa roberts desperata försök att få tag i kardinalerna var både fruktansvärt och gripande.=)<3
Betyg 5
2007-12-26 23:09
Jag läste tyvärr också den här boken efter da Vinci-koden.
Brown är i princip en stilistisk dyslektiker,men det är väldigt effektivt berättat.
Minus dock för att man lyckas lista ut konspirationens upphovsman, upplösning och good guys 200 sidor innan Langdon...
Betyg 2
2008-01-17 20:30
Det är som om denna boken och Da Vinci-koden är samma bok. Samma koncept, korta kapitel med ständiga cliff-hangers, parallella berättelser. Det är spännande nästan hela tiden och det går fort att läsa. Ett par månader efter att jag läst de bägge böckerna hade jag svårt att skilja dem åt i minnet.
Betyg 3
2008-02-01 23:26
Spännande inledning som så ofta i Dan Browns böcker vilket griper tag i läsaren. Första halvan är riktigt intressant och spännande, men snart börjar det bli för mycket och det hela brister helt i trovärdigheten. Det känns som en dålig b-film som vill ha med för mycket ingridienser.
Betyg 2
2008-05-22 22:46
Kanonbra och lättläst bok. Jag gillar iden med cliffhangers efter varje kapitel.
Betyg 5
2008-07-30 23:35
Som en lite blekare version av Da vinici koden. Men fortfarande imponerande.

Stundtals lite seg, men i slutet kunde jag inte släppa den förens jag läst klart.
En genomtänkt och intressant story, likt Da vinci koden.

Vetenskapen vs religion. Mycket intressanta tankar kring detta. Vad är rätt och vad är fel?
Man märker att Dan Brown tänkt mycket kring det ämnet, och han har verkligen utformat sina ord väl.

Men när det kommer till karaktärerna har han inte lyckats lika bra. De har ingen personlighet. Man får reda på deras namn, mycket mer om dem skriver han inte.
Betyg 4
2008-09-13 12:41
Trööög att komma in i för mig som är total matteimbecill. Allt fysiksnack i början var helt förlorat på mig, jag fattade noll :o) men när jag väl tragglat mig igenom det var det en bra och spännande bok och jag skulle absolut läsa en tredje bok av dan Brown
Betyg 4
2008-12-19 22:06
Riktigt bra bok som man måste läsa till sista sidan för att få poängen! Toppen!
Betyg 5
2008-12-29 18:46
Den här boken tycker jag är Dan Browns bästa. Jag gillar att det handlar om påvevalet och det ligger ju också i tiden litegrann efter senaste påvens död. Tråkigt att den är slut bara!
Betyg 4
2009-06-06 23:53
jag njöt av att läsa den här. kanske för att jag själv är väldigt intresserad av fysik, astronomi och religion men även pga det rafflande sättet den är skriven på; svår att lägga ifrån sig.
Betyg 3
2009-06-07 21:51
Helt förbluffande historia med religion och vetenskap i grunden. Väldigt smart, och man får stor lust att besöka Rom.
Betyg 5
2009-06-14 15:26
När jag väl börjat läsa kunde jag knappt lägga ifrån mig boken och så fort jag gjort det längtade jag bara efter att få plocka upp den igen. Boken har verkligen allt som en spänningsroman ska ha. Det är många och korta kapitel med en cliffhanger i nästan varje som bidrar till att hålla spänningen uppe. För den som vill ha en spännande bok är denna att rekommendera.
Betyg 5
2009-06-21 16:17
Davinci Koden är ju precis likadan. Inte lika imponerad längre, men ändå helt ok
Betyg 3
2009-07-28 12:44
Jag började läsa denna bok direkt efter att ha läst ut Da Vinci koden. Men det gick inte så bra. Dom påminde om varandra så mycket att jag inte orkade med det. (har han ingen fantasi eller? tänkte jag mest och la undan boken surt.)
Men. Nu efter nåt år gjorde jag ett nytt försök. Och det gick genast mycket bättre!

En spännande bok! Man tror att man ligger ett steg före, men sen märker man att man verkligen inte alls gör det...
Betyg 4
2009-08-01 23:13
MEN SÅKLART DEN ÄR BRA !?
En av mina favorit böcker faktiskt fast alla Dan Brown böcker är min favoriter. Väldigt spännande om jag måste säga det själv. Man lär sig väldigt mycket av den mee .... (L)
Betyg 5
2009-09-20 10:16
En super duper bra bok........
2009-12-26 20:29
Den bästa av Brown enligt mig och nu mer aktuell än någonsin i och med CERN. Det kanske inte bör handla om religionen eller vetenskapen ska vinna, utan vem som gör att människorna mår bra och fortsätter utvecklas.
Betyg 4
2010-01-18 08:26
Världen står inför en kris, i Vatikanstaten har påven avlidit (mördats ska det visa sig) och den konklav som ska välja ny dito har via en fräck kidnappning berövats sina fyra tyngsta kardinaler. Vad värre är, i spetsen för denna gigantiska komplott står Vatikanens uråldriga trätobroder Illuminati, en organisation som genom ett bestialiskt mord på en Italiensk vetenskapsman kommit i besittning av antimateria – ett ämne starkt nog att förinta hela påvedömet. Klockan är satt i tickning, och om tjugofyra timmar smäller det! Vad göra i en sådan krissituation? Av alla upptänkliga alternativ väljs ett av de mer osannolika - en atletisk amerikansk Harvardprofessor (i religiös symbolik) tillkallas, och förs nattetid över Atlanten i en glänsande luftfarkost direkt hämtad från en Star Wars-film. Att välja en Europeisk expert är naturligtvis helt uteslutet… en sådan skulle ju kunna behärska såväl italienska som franska och dessutom slippa restiden på 60 minuter!!!

Som ni märker, intrigen suger fett! Ni som läst mina tidigare recensioner förstår nog att det här inte direkt är min kopp av te. Skälen till min avoga inställning är flera, dels faller hela berättelsen på sin egen orimlighet, dels gillar jag inte skildringar där författaren kallt utgår från att den egna publiken är sinnesslö. Inte på ett enda ställe i hela boken låter Brown något vara outsagt, varje mening måste förklaras in i minsta detalj, att tillåta publiken att reflektera själv tycks enligt författaren (eller förlaget?) vara en dödssynd. Därtill kommer de totalt urvattnade persongalleriet, huvudpersonen Robert Langdon förblir romanen igenom en gåta för läsaren, hans bakgrund är högst diffus och Brown tycks inte bry sig om att förklara varför läsarna ska sympatisera med honom (och de andra karaktärerna ska vi inte tala om!) Utöver detta ogillar jag stressiga tempot, tidspressen som genomsyrar hela romanen blir ju längre handlingen fortskrider allt mer störande, störande är också det faktum att läsningen ideligen söderrycks av de till bristningsgränsen korta kapitlen.

Finns det då inget bra med Änglar och demoner? Visst finns det det, språket är rappt, vändningarna många, och vissa tankestråk intressanta exempelvis diskussionen om likheterna i de religiösa och vetenskapliga strävandena. Men dessa ljusglimtar förbleknar i den klibbiga soppa som författaren mot slutet själv tyckts ledsna på. Det märks inte minst av att avslutningen lämnar mycket i övrigt att önska, och om det fanns några som helst hopp om att rädda boken från ett ekande magplask tillintetgörs det definitivt av de två sista sidorna. Ett mer klichéartat och genomvidrigt slut får man nog leta länge efter att hitta.

Avslutningsvis, under julhelgen såg jag filmatiseringen där storyn bearbetats och gjorts mer trovärdig än förlagans. I filmen har de mest otroliga partierna och karaktärerna strukits (bland annat fallskärmshoppet med presenning). Jag önskar att Brown hade haft den goda smaken att låta göra så från början.

Har svårt att se Browns storhet. En svag tvåa.
Betyg 2
2010-02-19 19:59
Var ett tag sen jag läste den här boken så minns inga direkta detaljer.

Jag tyckte dock mycket om den, precis som alla andra böcker av Dan Brown. Han skriver faktamässigt utan att det blir tråkigt, och jag gillar hans karaktärer.
Betyg 4
2010-10-08 18:35
Nä vad dålig... men den har sina ljusglimtar!
Betyg 3
2010-12-23 21:21
Mycket bra! Speciellt jämfört med Da vinci kden som man har hört så mycket gott om, den här var absolut bättre.
Gillar Dan Browns sätt att skriva på, det är skön längd på kapitlen och man fastnar direkt.
Betyg 4
2011-07-16 10:12
En riktig bladvändare är det, men det tar inte lång tid innan man ser rakt igenom författarens mall (kapitlet börjar med spänning, sedan lite mer historia och sedan en cliffhanger). Det blir inte bättre av att man listar ut vad som ska hända innan det händer. Det märks att författaren är historiker och inte naturvetare, speciellt när det handlar om CERN. När man är klar med boken får man en underlig känsla av att man är dum som gick på smörjan.
Betyg 3
2011-07-22 21:47
Banbrytande bladvändaraction som tar deckargenren in i 2000-talet. Det finns uppenbara brister i Dan Browns sätt att skriva men spänningen kan man inte klaga på.

Jag vill särskilt rekommendera Änglar och demoner till de som vill ta till sig litteratur men inte riktigt har tålamodet. För här går det undan.

Med lite distans tappar detta ytliga verk lite av charmen men när det gäller underhållningsvärdet ger jag högsta betyg.
Betyg 5
2012-01-11 15:28
Lite melodramatisk och orealistisk mot slutet, men jag kan ändå rekommendera den.
Betyg 3
2015-07-09 10:13
En perfekt bok och intressant handling om Illuminati. Jag älskar sånt här.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Änglar och demoner
Liknande böcker:
Röd signal
 J. Brännström
Dödsdansen
 M. Grund
Dödsdansen
 M. Grund
Blickfångarna
 M. Kallentoft
Öster om avgrunden
 T. Engström
Mirakelkammaren
 A. Kim
Samanthas svåra val
 K. Daniel
Ond tro
 A. Bailey
Vad hände med Barry?
 J. Lowery Nixon