bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Grandavägen 7
Liknande böcker:
Lånat silver och kross..
 E. Klingberg
Ett julmirakel om dage..
 P. Alexander
Tango i Tabernaklet
 K. Brunk Holmqvist
Vaxade juveler och brä..
 E. Klingberg
Folk med ångest
 F. Backman
Skogsnävan
 K. Brunk Holmqvist
Totalskada
 H. von Zweigbergk
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerJag heter Ísbjörg jag är ett lejon

 
Författare: Vigdís Grímsdóttir
Genre: Roman
Utgivningsår: 1989
ISBN: 9187894300
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Under tolv timmar berättar tjugoettåriga Ísbjörg en historia för sin advokat. Platsen är hennes cell. Historien är hennes liv.
Denna roman är en hyllning till alla som inte låter sig knäckas, utan rätar på ryggen och visar klorna när gränsen är nådd. Men hur långt får man gå?

Medelbetyg: 3,25 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Jag heter Ísbjörg jag är ett lejon :


helix 2006-02-05 11:12
Detta är en grym historia om ett barn som kommit snett. Den försöker förklarar varför, och vad som kan hända i sådana fall.
Kanske lite konventionellt. Kanske inte så spännande. Visst är det synd om Ísbjörg, visst kan man förstå att hon inte mår bra, men har vi inte läst/hört det så många gånger förr?

Tidvis lyckas författaren dock behålla en viss nerv i historien och ett par gånger blir man faktiskt överraskad i någon vändning. Upplägget med flera olika berättarperspektiv som går in i varandra gör det levande.
Men jag gillar inte de avhuggna meningarna. Många kanske tycker det är bra och ger texten driv, men jag stakar mig ofta för att så många ord till och från är "svalda".

Trots allt blir det medelbetyg.
Betyg 3

koala_75 2006-08-18 18:41
Så dyster, så mörk, så vemodig. Och näst intill händelselös. Språket är annorlunda, vackert och idérikt. Men jag tröttnar på långa beskrivningar på känslor och vill ha mer händelse.

Men ändå, spännande frågor om vad som gick snett, varför sitter hon i fängelse etc. Det blir en trea.
Betyg 3

nitedrive 2006-11-07 02:11
Boken är till det yttre skenbart händelselös.En ung tjej sitter i en cell,misstänkt för mord och berättar sin historia för en advokat som har ett förhållande med hennes mor.Han tror inte att Isbjörg vet om detta,men han har fel.
Isbjörg,enda barnet och nästan kvävd av sina dysfunktionella föräldrar,rullar upp en historia som är tragisk och grym,men samtidigt är hon en överlevare som överlevt till och med sina föräldrars känslomässiga misshandel.

Grímsdottirs böcker är alltid grymma och har en kall inramning.Karga landskap,människor som saknar,sörjer,mister.Det är svårt att inte bli berörd av hennes språk,hennes karaktärers öden och överlevnadsinstinkt trots att de blivit illa behandlade av dem som borde ha stått dem närmast.
Betyg 4

Lynn 2007-11-11 01:31
Isbjörg har levt ett kallt och hårt liv, som började redan när hon var litet barn. Ingen gripande bok fastän man känner för Isbjörg och förstår. Jag gillade upplägget med ett kapitel för varje timme.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Jag heter Ísbjörg jag är ett lejon


  Köp boken som film på cdon: