bokrecensioner boktips

Den innersta dagen

Författare: Charlotta von Zweigbergk
Genre: Roman
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9137118056


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Bi och Boris träffas på en reportageresa till Mallorca och blir goda vänner. De är båda journalister och bor i varsin ända av Sverige, Bi i Stockholm och Boris i Öreholm, Skåne. Vänskapen fortsätter när de kommer hem till Sverige och snart blir den otroligt intensiv. De skriver till varandra, pratar i telefon och skickar sms mest hela tiden. Det enda molnet på himlen är Ulla, Boris fästmö.

Bis och Boris relation går vidare och de lär känna varandra otroligt väl. Bi öppnar sig totalt för Boris och berättar allt om sitt liv för honom. Han är världens trevligaste man, han förstår allt hon berättar, han är nyfiken och frågar om hennes liv. Alltsomoftast. Ibland blir han kall och avståndstagande, vill inte alls kännas vid de otroligt kärleksfulla saker han sagt bara några timmar tidigare. Bi förstår inte alls. När hon frågar honom tycker han att hon är fånig, det borde hon väl förstå att det är hon som är konstig!

Relationen fortsätter och Bi blir mer och mer insnärjd av Boris. Hon vill att han ska berätta för Ulla men det är aldrig rätt tillfälle. Bis väninnor tycker hon är dum som accepterar att vara den andra kvinnan men hennes kärlek och hudlöshet är så stark att hon framhärdar i relationen.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den innersta dagen :
2005-11-27 14:16
Boken känns autobiografisk, och därmed också lite för platt och stereotypisk. Allt som händer skildras enbart från huvudpersonens perspektiv, inklusive det självberättigande som de flesta människor brukar ha när de berättar om sitt liv och varför det blev så.
Den här bristen på distans till huvudpersonen är synd, för berättelsen hade blivit intressantare och djupare om "sanningen" inte hade varit så här snäv.

Trots dessa brister är det ändå en helt okej bok.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den innersta dagen
Liknande böcker:
De sju som såg
 D. Rudberg
Övre port, nedre port
 G. Gulliksen
Mjölkat
 S. Samuelsson
Anna
 O. Blegel
Livet vinkar (som en K..
 K. Danielsson
Syskonfejden
 M. Herngren
Skäret
 C. Naumann