bokrecensioner boktips

Lögner

Författare: Charlotta von Zweigbergk
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek
Utgivningsår: 2004


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den underbara passionen blir ett missbruk. Bi kan inte avsluta förhållandet till Boris. Inte ens när kärleken förvandlas till ett kaos av lögner och svek. Boris slår henne aldrig, ändå blir Bi en misshandlad kvinna. Känskokast och lögner är de vapen som ersätter fysiskt våld. Skammen får Bi, som ändå hoppas på den stora kärleken, att ljuga för sig själv och sina vänner. Trots att Bi coh Boris är vuxna människor när de fastnar i passionen sliter den nerver och hjärtan i strimlor. Kärleken får dem att göra saker de aldrig trott sig själva om.
Medelbetyg: 3 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lögner :
2005-01-13 10:18
Tragisk och ångestframkallande kärleksroman om passion, svek, lögner och otrohet. Om hur långt en människa kan gå och hur lågt hon kan sjunka för den stora kärlekens skull. Jag tyckte om den här boken för att den var så utlämnande och berörde väldigt djupt. Man känner med huvudpersonerna även om man tycker de handlar dumt och irrationellt. Är kärleken värd det höga priset?
Betyg 4
2005-02-08 10:51
Visst kan man fastna i kärlekens fäste men detta var lite i dummaste laget ... Hur blåögd och naiv får "den andra kvinnan" vara? Hur mycket ska man som kvinna/människa behöva ta?

Boken var seg och ingenting förde handlingen framåt. Hela tiden var det löfte-svek, löfte-svek, löfte-svek. Jag förväntade mig en knorr på slutet eller något annat som bröt mönstret men icke.
Betyg 3
2005-07-24 23:32
Det är svårt att ta den desperata självömkan och bristen på självdistans och självrespekt hos huvudpersonen på allvar, och det är svårt att göra annat än förakta mannen hon är kär i. Gubbsjuka och kvinnlig hystersi....ingen bra formula för en bok tyvärr....

Skriven i reportage form med ett avmätt och avskalat språk som kanske förbättrar historien en aning men för övrigt faller den rätt platt.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Lögner
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
Stormberget
 L. Marklund
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Rött, vitt & kungligt..
 C. McQuiston
De stora spåren
 H. Innes
Sommarens röster
 R. Pilcher