bokrecensioner boktips

Snö faller på cederträden

Originaltitel: Snow Falling on Cedars
Författare: David Guterson
Genre: Roman
Utgivningsår: 1995
ISBN: 0747522669


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Handlingen utspelar sig på en liten ö utanför USA:s nordvästkust på femtiotalet. En fiskare av japanskt ursprung står anklagad för att ha mördat en annan fiskare och rättegången bevakas av Ishmael Chambers, reporter på lokaltidningen. Andra världskriget och Pearl Harbor är fortfarande i färskt minne och rättegången river upp såren från kriget och gör att rasistiska underströmmar kommer upp till ytan. Ishamel börjar forska djupare i fallet och tvingas konfronteras med sina egna minnen från kriget och hur den japanska befolkningen i USA behandlades. Det hela kompliceras av att Ishmael fortfarande är förälskad i sin ungdomskärlek, Hatsue, som nu är gift med den mordåtalade fiskaren. Ute rasar en oförsonlig snöstorm och inne i rättsalen stiger temperaturen, både bildligt och bokstavligt, innan historien får sin upplösning. Boken kan läsas som en rättegångsthriller men också som en berättelse från andra världskriget som visar upp en annan sida än den som man vanligen hör talas om. Det är också en inträngande och fin skildring av en ovanlig amerikansk miljö och en vacker kärlekshistoria.
Medelbetyg: 3,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Snö faller på cederträden :
2005-11-19 17:11
Det här är en typ av bok som jag aldrig trodde att jag skulle gilla. Det finns väldigt lite som tilltalar mig i handlingen, men ändå läste jag den med stor glädje och intresse.
Betyg 4
2008-10-20 19:51
En mycket bra thriller, framför allt vidsynt. Författaren behandlar mest frågor som inskränkthet, främlingsfrihet och fördomar. -boken är dock optimiskisk eftersom toleransen segrar till slut.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Snö faller på cederträden
Liknande böcker:
Vem dödade min far
 É. Louis
Sinnenas tid
 A. Ernaux
En flickas memoarer
 A. Ernaux
Pestkung
 M. Strömberg
Bokcirkeln i Haparanda
 E. Essegård
Haja börsen
 A. Farhad
Elizabeth Finch
 J. Barnes