bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bevisbörda
Skendöd
Liknande böcker:
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Under floden
 S. Nordstrand
Makten
 N. Alderman
Allt utom det
 H. Busch
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Daisy Jones & The Six
 T. Jenkins Reid

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKvarleva

 
Författare: Per Källén
Genre: Roman
ISBN: 9197487384
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Fårö, december 1937: Ångaren Argo förliser i tät dimma utanför Fårös kust. Besättningen omkommer, men en kvinnlig passagerare räddas ur vraket. I sin famn håller hon krampaktigt en träkista. Vem är hon och vad är det hon vägrar lämna ifrån sig?

Stockholm, 1982: Dr. Jakob Lundberg, en av Sveriges främsta experter på seriemördare, åtalas för mordet på sin fru. Samtidigt erkänner en av Lundbergs patienter samma brott, men avförs från utredningen. Några år efter avslutat fängelsestraff påträffas den kände psykologen död i sitt hus på Fårö. Polisen betecknar dödsfallet som självmord och utredningen läggs ned.

Köpenhamn, 2003: Rättsmedicinaren David Lagerquist övertalas att delta i dokumentärfilmaren Carl Lundbergs senaste filmprojekt. Lundberg är säker på att hans far Jakob blev mördad och misstänker att dödsfallet hänger ihop med Argos förlisning. Lundberg vill lösa mysteriet och samtidigt dokumentera arbetet.

Ett upphittat människoben leder David in på en resa kantad av oväntade möten och mörka familjehemligheter. Hans aningslösa nyfikenhet driver honom att gräva djupare, men försätter honom samtidigt i livsfara. Frågetecknen hopar sig, och spåren leder till Avdelning 36 på Säter, där Sveriges mest beryktade seriemördare visar sig vara mycket villig att svara på frågor...Medelbetyg: 3 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kvarleva :


Rosa 2005-11-16 17:51
En underbart härlig, spännande och intressant bok! Hur kan Per Källén vara så okänd? För mig har han i alla fall varit det men hans böcker är mycket, mycket bra! Jag kan varmt rekommendera er att läsa den här kriminalromanen!
Betyg 5

nowirehangers 2007-01-13 00:02
det tar ett tag innan den kommer igång ordenligt. kunde blivit högre betyg om hela boken höll samma tempo som sista 100 sidora.
Betyg 3

EricDiedrichs 2009-10-02 12:45
Det kan vara sant det man säger, att "det är svårt att bli profet i sin egen hemstad", men det kan också vara så att man helt enkelt är en värdelös sådan. Per Källén, känns nämligen för mig, som en liten pojke som skriver ut sina actionfantasier och mystiska gåtor i ett skrattretande, osannolikt vi-fem-äventyr för vuxna. Ungefär som Sylvester Stallone i Rambo 2 (där det känns som om han hyrt ett kamera-team, för att filma honom göra "coola" saker i varje klipp), pennan är - tyvärr- Källéns kamera-team.

Boken börjar väl helt okey, första kapitlet är åtminstone lite smått intressant, men sedan går det direkt utför. Biljakten genom köpcentrumet i Kalmar var nog inte tänkt att vara komiskt, men var jag verkligen ensam om att inte kunna hålla mig för skratt?

Jag var på ett seminarium där Källén diskuterade sin bok och han sa följande:
"Jag brukar väl inte få någon lysande kritik, men man ska inte alltid lyssna på kritiker. Det var till exempel en kritiker som inte hade en susning om vad han skrev om, han sa att: 'det är tydligt att Källén aldrig har satt sin fot på Fårö' men jag har bott där i ett par månader varje sommar under hela mitt liv. Så han hade ju helt fel."

Aj... Kan det inte vara så, herr Källén, att dina miljöskildringar av Fårö är så fruktansvärda att det inte gick att tro att du någonsin vart där, snarare än att kritikern inte visste vad han pratade om? Då tänker jag genast på Lagerlöfs "Jerusalem", där hela del 2 utspelas i det heliga landet, och det bokstavligen känns som om hon har levt där i hela sitt liv.

Kvarleva funkar möjligtvis som ungdomsbok, men snälla ni som gillar att läsa lite mer kvalitativa böcker, slösa inte er tid på detta skräp.
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kvarleva


  Köp boken som film på cdon: