bokrecensioner boktips

När änglar dör

Författare: Andreas Roman
Genre: Fantasy
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9127087948


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"De fallna änglarna rasade fram över världen med brinnande svärd, och förblindade av hat jagade de människorna som skräckslaget flydde för sina liv. Det var en skoningslös slakt och människorna gjorde inga försök att försvara sig. Hur skulle de kunna värja sig mot änglars raseri?"

Andreas Roman har tagit ett avsteg från den klassiska fantasyn och griper sig istället an legenden om Satan. I jagform berättar den onde om sin egen syn på historien, från Skapelsen och framåt.

När änglar dör gavs ut första gången 2001 på annat förlag. Denna utgåva är en omarbetad version.


Utdrag ur boken:
Jag är Satan.

Det här är min berättelse

om hur allting

egentligen gick till.

Medelbetyg: 3,9 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av När änglar dör :
2003-12-12 09:06
Det här är en läsvärd bok om hur skapelsen gick till ur "den ondes" synvinkel. I boken är Satan egentligen inte ond, det är inte han som gör uppror mot Gud utan Lucifer som inte alls är att förknippa med Satan som han själv poängterar. Jag tyckte boken var bra. Den är inte precis fantasy men den ligger under den genren.
Betyg 4
2004-03-15 20:25
otroligt bra bok...
mycket fin berättelse om hur skev bilden av ont och gott kan vara.
Betyg 5
2004-05-21 23:20
En bok att bita i. Kul utmaning av den etablerade kyrkan, men blir lite väl surmulen på sina ställen. Satan blir en gnällig fan, helt enkelt!
2004-07-25 01:51
Svag fyra. Intressant. Var dessvärre ett tag sen jag läste den så jag minns mest att jag tyckte den var bra.
Betyg 4
2007-11-10 21:19
Det var även ett tag sedan jag läste den här boken, men kommer ihåg att jag tyckte att den var mycket bra.
Betyg 4
2008-06-04 13:59
En bra bok med en annorlunda syn på bibelns historier.
Betyg 4
2012-05-20 21:15
För att göra en historia kort så fick jag Romans draktrilogi i present av en gammal flickvän (kossa!!) o tänkte jaha en fantasy av en 23-årig Svensk hm hm men ok.. Efter att ha läst dessa blev jag frälst typ!! Vargen o kättaren köpte jag men fick liksom aldrig tid för den, synd (står parkerad som en tung börda i bokhyllan dock, måste läsas snart, måste läsas snart som så mycket annat!).. När jag plötsligt något år senare har jag för mig stod o kolla runt efter några böcker som jag troligen inte behövde så ser jag hans senaste verk När Änglar Dör på nyheter stå framför mig (den första me de vita omslaget, inte den där skiten me de upp o nervända korset som trycktes up senare!!) köpte jag den direkt o läste ut den på ca två arbetsdagar!! Att Roman släppt fantasygenren o skrivit en bok om ämnet Satan, Gud, Gud Satan!! Som dessutom vänder på myten om typ världens 2000-åriga världsplåga enligt mig, dvs den bibliska Guden o hans änglar gjorde mig mycket nyfiken (o nöjd!!). För att komma till saken då: Boken i sig handlar inte om att dricka blod, döda barn o utföra tidelag!! Nej nej detta e en berättelse som berättas av Satan (har för mig att han sitter i en stuga i höstskogen o skriver ner berättelsen om det som egentligen hände mellan honom o gud) - Vi är inte ovänner jag o gud utan har bara olika syn saker o ting. Precis som natt o dag, himmel o jord, vatten o luft, kvinna o man, hunger o mättnad, sjuk o frisk, kärlek o hat, varmt o kallt ect ect.. Dessa två är dessutom kusiner!! Romans historia e helt fantastiskt. Den tog verkligen tag i en. Jag vill inte berätta för mycket men den e så bra, humoristisk dessutom. Roman ska ha all creed för att ha skapat ett sådant verk som i mitt tycke förtjänar betydligt mer uppmärksamhet än den har fått. Till dig som inte har läst den så e mitt råd, läs den du behöver något annorlunda o nytt än de du e van att läsa.. Ger den så klart en femma!!
Betyg 5
2012-12-30 11:46
När änglar dör är en mycket annorlunda bok, vet inte vilken genre den platsar i, inte riktigt någon fantasy, inte är det religion eller mytologi då allt är påhittade men det är ändå fruktansvärt bra. Man ska inte ta den för seriöst men visst hade det kunnat gå till så. När änglar dör är djävulens version av hur det har gått till , vi får lära känna änglarna med sina olika personligheter ,Lucifer och djävulen är två skilda personer . Lucifer är en fallen ängel medan Djävulen- Satan är Guds kusin och den som tillsammans med Gud skapade jorden med all liv.
En läsvärd bok som förtjänar sin plats i bokhyllan.
Betyg 4
2015-04-21 16:40
Hej alla! Är så himla sugen på att läsa denna bok men kan inte hitta den i ngt bokformat någonstans.. Finns det någon vänlig själ som kanske skulle kunna tänka sig sälja sin bok?Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till När änglar dör
Liknande böcker:
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Föraktets tid
 A. Sapkowski
Alvblod
 A. Sapkowski
Serafers drömmar
 O. Wikander
Serafers drömmar
 O. Wikander