bokrecensioner boktips

Någon i din säng

Författare: Andreas Roman
Genre: Thriller
Ämnesord: psykologi, spänning
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789127120372


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Någon i din säng :
2010-06-09 15:39
Recension av Andreas Romans Någon i din säng
Boken är utgiven av Natur & Kultur och innehåller 318 sidor.

Andras Roman är född 1975 och bor i Göteborg. Vid sidan av sitt skrivande arbetar han som chefsdesigner för tevespel. Natur & Kultur har tidigare utgivit Vigilante (2006), När änglar dör (2007) och Mörkrädd (2008)

Handling: Boken är en efterföljare till Mörkrädd. Man behöver inte ha läst den innan, men det finns en koppling mellan böckerna.
Sofia är en succéförfattare på cirka 30 år, som säljer mycket bra. Hon får erbjudanden om filmatiseringar av sina böcker, och hon tycks ha allt - pengar och en vacker lägenhet, men egentligen är hon en väldigt ensam människa som bär på mycket skräck inom sig. Ofta visar sig en mörk och smal gestalt för henne i mörkret. Vem är gestalten? Är den bara fantasi eller är den verklig?

Sofia blir vän med sin granne Bo, en änkeman som är i 70-årsåldern, de trivs bra ihop som vänner. Sofia känner sig trygg i Bos närvaro, men ibland dyker den otäcka gestalten ändå upp och ställer till för Sofia. Mycket av hennes rädsla och ensamhet bygger på den tilltro som hon hade till sina föräldrar som liten. Hon hänvisades ofta till hemhjälpen, föräldrarna var sällan hemma och de gånger de lovat att göra något roligt tillsammans med Sofia blev hon sviken. Det kom alltid något annat som var viktigare och Sofias besvikelse blev större och större. Det blev en låtsaskompis som fick bli den som hon anförtrodde sig åt.

Ännu en riktigt bra roman av Andreas Roman. Som vanligt är den spännande från början till slut. I hans andra romaner finns inte många karaktärer, liksom i denna finns det inte så många att hålla reda på, men det gör ingenting, boken gör sig inte sämre för det. Mitt problem är att jag gärna läser på kvällarna och Andras Romans romaner är väl inte de lämpligaste att läsa då. När jag lade den ifrån mig kunde jag inte sova, så det var bara att läsa klart den och då hade det börjat ljusna. Skuggorna som jag såg då blev faktiskt lite skrämmande. Somnade gjorde jag först på morgonkvisten.

Betyg 5/5 Kristina Simar
Betyg 5
2018-12-05 22:47
Sofia har allt. Hon är en framgångsrik författare. Har en fin lägenhet mitt i stan.
Under denna perfekta yta döljer sig en ensam människa. Den hon umgås med är hennes låtsaskompis som hon haft sedan hon var liten. En låtsaskompis som blir lite för verklig.

Får inget grepp om denna bok. Är långdragen, långsam och rörig.
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Någon i din säng
Liknande böcker:
Kryptören
 A. Jallai
Kokain
 P. Engman
Terror utan slut
 P. Saxon
Farliga makter
 E. Davis
Perfect Day
 T. Löwendahl
Inte den du tror
 H. Ford
Moln över Hellesta
 M. Söderholm
Bedrägeriet
 H. Fogelström