bokrecensioner boktips

Doktor Joseph

Författare: Andreas Roman
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, kärlek, kultur, spänning, vodou
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789187135309


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När Joseph får sparken från sitt jobb som arbetsterapeut på Försäkringskassan, blir lämnad av fru och barn och polisanmäld av grannen för allt djävla väsen, får han nog och går ner i sin källare där hans gamla vodoustuga finns bevarad från ungdomsåren.

Han förhäxar sin gamla arbetsplats, sin granne och alla andra han stört sig på, men han välsignar även dem som gjort honom gott. Med detta öppnar han dock en dörr som han stängde för många år sedan. Mörka krafter som letat efter Joseph ända sedan han flydde till Sverige från Haiti får nu upp ett spår och dras mot Stockholm för att göra upp med honom en gång för alla.

Doktor Joseph är första delen i en serie med namnet Stockholm vodou.

Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Doktor Joseph :
2013-05-23 17:36
Bokrecension
Författare: Andreas Roman
Titel: Doktor Joseph
Antal sidor: 387
År: (2013)
Förlag: Massolit
ISBN: 9789187135309
Andreas Roman slog igenom 2006 med thrillern Villigante, och har sedan dess skrivit genreöverskridande romaner som rör sig mellan skräck och spänning. Han har en bakgrund inom tevespelsindustrin och arbetar numera som creative director på digitala byrån HiQ i Göteborg. Hans färdigheter inom design och det visuella blandas med den speciella stil som utmärkt Andreas Romans texter under de senare åren. Källa: (Massolit förlag).

Doktor Joseph är den första romanen i serien Stockholm vodou.
Joseph som ursprungligen kommer från Haiti, flyttar till Sverige och lever ett stilla familjeliv med sin fru Bea, deras dotter Deone och sonen Claudel. Joseph arbetar som arbetsterapeut på Försäkringskassan och en dag när han kommer dit i tron att han ska avancera, får han istället sparken. Bea lämnar då honom och tar med sig barnen till sin syster. När så grannen börjar klaga på honom, tar han med sig sin bror Morgan ner i sin källare där hans gamla vodoustuga finns bevarad sedan ungdomsåren. Han börjar förhäxa sin gamla arbetsplats, sin granne och andra som stör honom.
Mörka krafter som letat efter Joseph ända sedan han flydde från Haiti får upp ett spår och de dras mot Gamla Stan och Stockholm för att göra upp med honom en gång för alla.

Jag har läst både ”Mörkrädd” och ”Någon i min säng” och tyckt mycket om dessa böcker. Denna som då handlar om vodou passade inte mig lika bra som de andra två. Visst var den lättläst, hade många spännande partier, men … det var något som gjorde det svårt för mig att riktigt komma in i händelsen, även om den var välskriven. Vodou är inte direkt ett passande forum för mig och förmodligen är det därför jag inte riktigt hängde med i svängarna. Tyckte inte heller jag fick någon bild av karaktärerna framför mig, som jag gärna vill. Jag hade även lite svårt för vissa dialoger som inte kom till sin rätt. Jag vill ha rafflande och intressanta dialoger som för handlingen framåt. Men visst, jag ångrar inte att jag läste den och en stark trea är den helt klart värd.

Betyg 3/5
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Doktor Joseph
Liknande böcker:
Kryptören
 A. Jallai
Kokain
 P. Engman
Perfect Day
 T. Löwendahl
Inte den du tror
 H. Ford
Den 13e dockan
 A. Loring
Moln över Hellesta
 M. Söderholm
Bedrägeriet
 H. Fogelström
De oönskade
 R. Andersson