bokrecensioner boktips

De bortglömda barnen

Författare: Kathy Harrison
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, psykologi, ungdom, social omsorg
ISBN: 9137123076


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En sann historia som rymmer känslostormar, tårar och ilska

De måste ha någonstans att ta vägen, barnen man läser om i tidningen: de misshandlade med brännmärken och brutna armar, de små som hittas övergivna i kalla lägenheter, de förskrämda som är med när deras föräldrar grips för narkotikabrott, tonåringarna med glasartad blick som sover på parkbänkar.

Den fyraåriga lilla flickan Angie var bara ett av många barn med tragisk bakgrund som hamnat i samhällets vård. Men för Kathy Harrison blev mötet med Angie avgörande. När hon och hennes man öppnade sitt hem för flickan blev det början på ett liv som fosterföräldrar.

Sedan dess har många barn passerat genom Harrisons hem. En del har stannat några dagar, andra flera år. Alla har de kommit med tungt bagage- misshandlade, sexuellt utnyttjade eller helt enkelt lämnade åt sitt öde av föräldrar som inte förmått ta hand om dem.

I den här boken berättar Kathy Harrison om sina erfarenheter som fosterförälder, om det dagliga, ofta kaotiska, livet i familjen och om några av de barn som tillbringat längst tid hos henne.

En rak och enkel skildring, med en värme och ett engagemang som förmedlar oövervinnlig hoppfullhet - en berättelse som både gläder och upprör.
Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av De bortglömda barnen :
2005-09-16 18:47
En gripande, hjärtskärande historia som skildras med en otrolig värme och engagemang. En berättelse som både gläder och upprör.
Många trasiga barn har genom åren passerat genom Harrisons hem. Boken innehåller därför många namn som jag emellanåt hade svårt att hålla skilda åt.
Betyg 4
2006-05-27 20:29
En lättläst bok om grymma människoöden. Många namn som var relativt lätta att blanda ihop. Författaren kunde ha valt andra namn, då flera av den var fingerade.
Ingen bok som håller i veckor, men en bra och lättläst bok som håller i några dagar, eller i några timmar om man sträckläser.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till De bortglömda barnen
Liknande böcker:
Allt ska bli ditt
 A. Sundelin
Gangster Prinsessan
 H. Stommel Olsson
Gyllene Tider - en sis..
 J. Wiström
Svartskalle : en svens..
 A. Vera-Zavala
När livet vänder
 A. McNab
Bara jag vet vem jag är
 S. Bergwall
En droppe midnatt
 J. Diakité
Samma Författare: