bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A kiss before dying
Bädda för död
En kyss före döden
En vacker dag
Fruarna från Stepford
Pojkarna från Brasilien
Rosemarys baby
Sliver
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe
Maigret och den unga döda
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerRosemarys son

 
Författare: Ira Levin
Genre: Deckare
ISBN: 0525943749
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 2 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Rosemarys son :


ElinLeticia 2005-03-02 19:47
Rosemary sitter och leker med sin lille son Andy vars far är självaste Satan. Andy är bara sex år. Nästa gång Rosemary kommer till medvetande ligger hon i en sjukhussäng. Alla är helt överväldigade över hennes uppvaknande. Hon har nämligen legat i koma i 27 år. Mycket är förändrat i Rosemarys New York. Det är snart millenieskifte och hela världens ondska verkar ha stillats genom en enda mans händer, hennes son Andy. Allt verkar perfekt inför det nya årtusendet men trots Andys försäkringar anar hans mamma oråd. Vilka konsekvenser kommer hennes son få på världen?

Precis lika nervkittlande som Rosemarys baby, även fast denna är lite råare. Jag läste båda böckerna efter varandra och spänningen höll i sig till sista sidan. Det blev lite antiklimax mot slutet och jag kan tyvärr inte ge denna bok mer än en trea plus. Men visst är den läsvärd. Ruskig liten sak.
Betyg 3

92mja01 2005-12-05 08:32
Året är 1999. På ett sjukhus vaknar en patient upp som har legat i koma i många år. Hennes namn är Rosemary som för ca 40 år sedan fick en son med satan, Adrian Stephen Marcato som hon inom kort möter igen. Nu är den stora frågan: går han att lita på och om inte, när kommer den stora planen att förgöra människorna börja?

Rosemarys son börjar spännande med att hon vaknar upp och inser att sonen har blivit en världsidol, på gott eller ont. När hon möter sin son så försäkrar han att han är god och att Satan inte har kontroll över honom. Fortsättningen är väl sådär och ibland så tycker man att den hellre borde heta "Rosemarys stora guide till New york" dom bara vandrar runt och upptäcker platser. Men jag antar att det var viktigt för författaren och det skulle vara mycket sämre om allt det där inte var med. Sen kommer slutet. Och nu ska jag bara klargöra en sak: Jag HATAR när det i slutet visar sig att huvudpersonen har drömt allt. Den var inte på långa vägar så bra som Rosemarys baby, så en pratig och förutsägbar bok får av mig en 2:a.
Betyg 2

tekoppen 2006-10-26 09:06
Ett nödslut på en bok som författaren verkar ha skrivit för att så många läsare tjatade på honom att skriva en uppföljare.
Betyg 2

VeganGeekGirl 2011-03-21 20:27
Jag läste Rosemarys baby för länge sedan och gillade den, inte en favoritbok men klart läsvärd. Så jag var ju väldigt nyfiken på den här.
Själva boken var helt OK och hade väl varit värd en trea om det inte hade varit för det extremt dåliga slutet.

Det förstörde hela boken för mig, den lyckades även med bedriften att förstöra den första boken så jag inte har lust att läsa den första igen.
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Rosemarys son


  Köp boken som film på cdon: