bokrecensioner boktips

Rosemarys son

Författare: Ira Levin
Genre: Deckare
ISBN: 0525943749


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 2 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Rosemarys son :
2005-03-02 19:47
Rosemary sitter och leker med sin lille son Andy vars far är självaste Satan. Andy är bara sex år. Nästa gång Rosemary kommer till medvetande ligger hon i en sjukhussäng. Alla är helt överväldigade över hennes uppvaknande. Hon har nämligen legat i koma i 27 år. Mycket är förändrat i Rosemarys New York. Det är snart millenieskifte och hela världens ondska verkar ha stillats genom en enda mans händer, hennes son Andy. Allt verkar perfekt inför det nya årtusendet men trots Andys försäkringar anar hans mamma oråd. Vilka konsekvenser kommer hennes son få på världen?

Precis lika nervkittlande som Rosemarys baby, även fast denna är lite råare. Jag läste båda böckerna efter varandra och spänningen höll i sig till sista sidan. Det blev lite antiklimax mot slutet och jag kan tyvärr inte ge denna bok mer än en trea plus. Men visst är den läsvärd. Ruskig liten sak.
Betyg 3
2005-12-05 08:32
Året är 1999. På ett sjukhus vaknar en patient upp som har legat i koma i många år. Hennes namn är Rosemary som för ca 40 år sedan fick en son med satan, Adrian Stephen Marcato som hon inom kort möter igen. Nu är den stora frågan: går han att lita på och om inte, när kommer den stora planen att förgöra människorna börja?

Rosemarys son börjar spännande med att hon vaknar upp och inser att sonen har blivit en världsidol, på gott eller ont. När hon möter sin son så försäkrar han att han är god och att Satan inte har kontroll över honom. Fortsättningen är väl sådär och ibland så tycker man att den hellre borde heta "Rosemarys stora guide till New york" dom bara vandrar runt och upptäcker platser. Men jag antar att det var viktigt för författaren och det skulle vara mycket sämre om allt det där inte var med. Sen kommer slutet. Och nu ska jag bara klargöra en sak: Jag HATAR när det i slutet visar sig att huvudpersonen har drömt allt. Den var inte på långa vägar så bra som Rosemarys baby, så en pratig och förutsägbar bok får av mig en 2:a.
Betyg 2
2006-10-26 09:06
Ett nödslut på en bok som författaren verkar ha skrivit för att så många läsare tjatade på honom att skriva en uppföljare.
Betyg 2
2011-03-21 20:27
Jag läste Rosemarys baby för länge sedan och gillade den, inte en favoritbok men klart läsvärd. Så jag var ju väldigt nyfiken på den här.
Själva boken var helt OK och hade väl varit värd en trea om det inte hade varit för det extremt dåliga slutet.

Det förstörde hela boken för mig, den lyckades även med bedriften att förstöra den första boken så jag inte har lust att läsa den första igen.
Betyg 1
Liknande böcker:
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Under radarn
 L. Child
Mörk jord
 A. Cleeves
Du måste dö
 P. James
Ornömordet
 L. Björnlund
Koka björn
 M. Niemi
När regnen upphör
 D. Öhrlund