bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A kiss before dying
Bädda för död
En kyss före döden
En vacker dag
Fruarna från Stepford
Pojkarna från Brasilien
Rosemarys baby
Rosemarys son
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSliver

 
Författare: Ira Levin
Genre: Deckare
Ämnesord: Thriller, spänning, mord
Utgivningsår: 1991
ISBN: 9146160965
 
Spänning:  6
Romantik:  4
Lärorik:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Kay Norris, 39 år, frånskild och framgångsrik förlagsredaktör, flyttar tillsammans med sin katt till ett modernt höghus med en spegelklädd fasad som står som en gnistrande glasskärva mot himlen över Manhattans fashionabla Upper East Side. På senare tid har huset varit skådeplatsen för en rad gåtfulla dödsfall. Detta bekymrar inte Kay.
Medan hon flyttar in känner hon sig väl till mods. Då hon packar upp, bäddar, klär av sig och kliver i ett långt sensuellt bad känner hon sig väldigt privat.
Kay träffar och fattar sympati för en man i huset, Pete Henderson. De inleder ett förhållande. Först efter en tid inser Kay att allt inte står rätt till med Pete. Han döljer något och av en tillfällighet avslöjar hon honom. Kay har aldrig kommit i kontakt med något liknande, hon har inte ens tänkt tanken att det skulle vara möjligt. Hennes upprördhet balanseras av hennes nya problem: att parallellt hantera vetskapen om hans förehavanden, sin egen nyfikenhet på det han håller på med och sin kärlek till honom - en livsfarlig psykopat. Kay liknar dessutom Petes döda mor, en gång en berömd skådespelerska - ett sammanträffande som ger trådar till ett mörkt förflutet.
Sliver är en skickligt byggt erotisk thriller - en nästan hypnotiskt fachinerande berättelse om besatthet, fylld av överraskningar - som leder fram till ett chockartat slut.

Utdrag ur boken:
"Det är inte bara tittandet", sa han. "Grejen är att man kan lägga olika saker bredvid varandra, eller ljudet från en lägenhet på bilden från en annan. Man får alla möjliga - kontraster och harmonier. Det är som att spela orgel. En orgel med människor"

Medelbetyg: 2,8 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Sliver :


ElinLeticia 2004-09-13 20:01
I en skyskrapa i City flyttar Kay och hennes katt Felice in. Till skillnad från många andra eftertraktade våningar är denna en hyresrätt. Hela lägenheten är inredd i art deco fullt med vackra lampor i samma stil överallt. Vad Kay och de andra hyresgästerna inte vet, är att lamporna döljer kameror som följer minsta steg de tar i sina hem. Kamerorna installerades av ägaren som inte missar ett "avsnitt" av vad som sker i lägenheterna. Han har dessutom mer på sitt samvete än smygtittande. Varje person som kommit hans hemlighet på spåren har råkat ut för plötsliga och dödliga "olyckshändelser". Kay blir nyfiken på husets ägare och snart svävar hon i dödlig fara. Hon tar reda på allt för mycket, för sitt eget bästa.

Mycket spännande och underhållande thriller som ger förföljelsemani och paranoia för hotellrum. Idag är denna roman kanske mer aktuell än tidigare med tanke på alla realityprogram som låter oss facineras över andras liv. Det är en skrämmande verklighet vi lever i, men jag reagerar ändå inte särskilt starkt inför denna berättelse. Den får en treaplus.
Betyg 3

animisha 2005-12-10 19:13
Obehaglig och skrämmande, javisst, men ändå inte alls lika stark som Levins andra böcker.
Betyg 3

Hanz 2007-07-18 19:43
Ganska spännande slut, i övrigt en måttligt roande historia.
Betyg 3

gun 2011-07-18 22:23
Jag kände att det var lite av George Orwell - 1984 över boken. Boken gick snabbt att läsa. 192 sidor med ganska stor text. Betyg: acceptabel men inte riktigt i min smak.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Sliver


  Köp boken som film på cdon: