bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
A kiss before dying
Bädda för död
En kyss före döden
En vacker dag
Fruarna från Stepford
Pojkarna från Brasilien
Rosemarys son
Sliver
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerRosemarys baby

 
Författare: Ira Levin
Genre: Deckare
ISBN: 0747557772
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 3,62 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Rosemarys baby :


ElinLeticia 2005-03-02 19:45
Det är 1966 och Rosemary är lyckligt gift med den talangfyllde skådespelaren Guy. I det otursförföljda hus som de flyttar in i blir Rosemary snart vän med en flicka i samma ålder. När denna tar livet av sig blir Rosemary och Guy vänner med det par som flickan bodde hos. Ungefär samtidigt slår äntligen Rosemarys högsta önskan in. Hon blir gravid. I början av graviditeten verkar allt bra, men snart börjar skrämmande ting hända, och när Rosemarys bästa vän dör en oförklarlig död börjar hon undra om det är något fel på barnet...

Boken gjorde liksom filmen succe, 1966 respektive 1967. Polanskis filmning av boken är nästan otäckt exakt, varje replik är ordagrant utgiven. Jag tycker i och för sig att boken är bättre på många sätt. Levin har ett underhållande och trivsamt sätt att berätta även om jag aldrig upplever boken särskilt skrämmande. Det är en bra men ganska medelmåttig bok. Jag kan rekommendera film och bok precis lika mycket.

(Intressant är om Roman P valde att göra film av boken på grund av de händelser som skett honom och hans fästmö - hon fick huvudet avhugget av en bestalisk satanist. Dessutom heter parets manliga hälft faktiskt också Roman)
Betyg 4

Nessa 2005-08-22 22:14
En berättelse om ett ungt par som lever lyckliga i sin drömvåning. Allt är bra - grannarna är trevliga, han (som är skådespelare) får de roller han vill ha, och hon väntar den baby de drömt om. Men i lyckan smyger sig sakta en känsla av något elakt och ohyggligt.
Betyg 4

92mja01 2005-11-14 12:58
Rosemary är den katolske bonddottern som har flyttat till New York och börjat ett nytt liv med den framåtsträvande skådespelaren Guy. När deras önskan om en stror lägenhet i ett gammalt trivsamt hus- Bramford- slår in blir dom överlyckliga. Efter ett tag i huset börjar en känsla av något ont, något hotfullt dyka upp, men när hon väl får reda på vad det är det för sent.

Den här boken börjar lite segt och hela första delen (det finns tre) är jag på vippen att sluta läsa den för att den är så seg. Deras småborgerliga förhållande och Guys karriär lockar inte alls. Men när man kommer in i andra förstår man att det bara var till för att bygga upp stämningen och när det väl börjar bli ruggigt så glömmer man småtråkigheten i början. En riktigt bra bok!
Betyg 4

tekoppen 2006-10-26 09:01
Seg början men den blir bättre mot slutet. Men jag vart inte rädd utav den....jag kanse har blivit avtrubbad.
Betyg 3

Sandie 2007-05-06 20:17
Jag förstår att den här boken gör sig bra på film trots att jag inte sett den. En bra bok som väl skildrar moderskänslor och behovet av att göra det bästa för ens barn. Trots att jag inte på något sätt vill avslöja slutet, blev jag ändå besviken, och det känns som om man hyrt en dvd som det finns alternativa slut på, och att detta är det alternativet som blev ratat i orginalversionen och endast finns med som bonus. Läsvärd bok ändå.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Rosemarys baby


  Köp boken som film på cdon: